Petrando Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 ted sem to resil s jednim praktikem...Zze dava na teresu modrin, prdi na povrchovku, necha to zesednout a kdyz neco odejde, tak to vymeni.Zivotnost 15-20 let a cenove naklady nekde okolo 500/m pri slusne tloustce Teplota je pro me hodne dulezita, bude mi po tom behat pes a asi mu nebudu kupovat galose...Tak sem docela hodne nalomeny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 (upraveno) Mám modřín, bo malm pilu za barákem. Po 3 letech a je to akorat sedy, jinak furt cajk. 220,- za metr Akorát ta šedá se mi úplně nelíbí, takže to mám b plánu odšedit a zkusit nějaký olej Upraveno 25. července 2019 uživatelem exBURN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Modrin by som na nekrytu terasu nedaval. Bude to skarede, chlpate, lepkave od smoly. Na fasadu ok, na terasu to podla mna nepatri a je to take "domace" riesenie. Hladal som dlho, co mi z dreva vychadzalo s najlepsim pomerom cena-kvalita bol termojasen. Ale ako vravim, znova som do hry vratil WPC napriek tomu ze som na nich nemal pekne slovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Podle mě zase k České republice patří modřín. Je to akorát šedé, není to chlupaté a už vůbec ne lepkavé. Ta šedá se dá i rozumně řešit. WPC bych si nedal nikam - nemám rád tyhle jakodřeva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Podle mě zase k České republice patří modřín. Je to akorát šedé, není to chlupaté a už vůbec ne lepkavé. Ta šedá se dá i rozumně řešit. WPC bych si nedal nikam - nemám rád tyhle jakodřevaSorry, nechcelo to byt nic osobne. Len moje nastudovane poznatky, venoval som tomu hodne casu, uz asi 3 roky zvazujem vymenu terasy. Ze k CR patri modrin som nevedel, no flame, ja by som si to na terasu urcite nedal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Mam evropsky modrin a nijak neudrzuju (shanel jsem tehdy narychlo, tak uz jsem nesehnal sibirsky). V srpnu to budou 2 roky od pokladky a nijak to neosetruju. Hodne to zesedlo, coz jsem cekal a libi se mi to, jinak zadny problem - zadna smula ani droleni. Na pile, kde jsem kupoval, mi rikali, ze natirani je jenom kvuli vzhledu a nema vliv na zivotnost, proto jsem se rozhodl nenatirat. Seda prirozene zestarla se nam hodi do zahrady vic. Predpokladam, ze to tech 15-20 let vydrzi a do te doby si ujasnim, jestli to budu priste chtit udelat jinak . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Sorry, nechcelo to byt nic osobne. Len moje nastudovane poznatky, venoval som tomu hodne casu, uz asi 3 roky zvazujem vymenu terasy.Ze k CR patri modrin som nevedel, no flame, ja by som si to na terasu urcite nedal. Neberu to osobně, jen jsem chtěl poupravit nepravdy o chlupatění a lepkavosti. Mám toho doma z Modřínu kvanta a smůla se objeví opravdu jen u minimálního množství a hlavně u nepohledové kvality - u hotových výrobků se smolné kanálky řeší na pile a nebo při pokládce. Modřín je místní dřevina, sibiřský modřín je chyméra a akorát reklamní vábnička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 (upraveno) To rad slysim . A ta sediva barva se mi vazne libi.odřín je místní dřevina, sibiřský modřín je chyméra a akorát reklamní vábnička. Upraveno 25. července 2019 uživatelem skalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Ještě zde nepadl thermowood. Mám na fasádě i na terase a jsem spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 25. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2019 Neberu to osobně, jen jsem chtěl poupravit nepravdy o chlupatění a lepkavosti. Mám toho doma z Modřínu kvanta a smůla se objeví opravdu jen u minimálního množství a hlavně u nepohledové kvality - u hotových výrobků se smolné kanálky řeší na pile a nebo při pokládce. Modřín je místní dřevina, sibiřský modřín je chyméra a akorát reklamní vábnička. Nevím, z modřínu mám komplet dveře i futra v přízemí, taky podlahový lišty. Smola z toho leze i po šesti letech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Doporučuju projít příspěvky v tomto vlákně: https://www.modrastrecha.cz/forum/terasa/terasova-prkna-wpc-mate-zkusenost/?page=3 Zvláště ten příspěvek se slinutými keramickými dlaždicemi pokládanými na podložky. Takové dlaždice se již nevyrábí pouze v Itálii, ale nabízí je jako novinku i Rako - jedná se o typy s přízviskem Outdoor, např.: https://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/saloon-outdoorhttps://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/kaamos-outdoorhttps://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/quarzit-outdoor Kdybych já vybíral terasu, jdu asi tímto směrem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Doporučuju projít příspěvky v tomto vlákně: https://www.modrastrecha.cz/forum/terasa/terasova-prkna-wpc-mate-zkusenost/?page=3 Zvláště ten příspěvek se slinutými keramickými dlaždicemi pokládanými na podložky. Takové dlaždice se již nevyrábí pouze v Itálii, ale nabízí je jako novinku i Rako - jedná se o typy s přízviskem Outdoor, např.: https://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/saloon-outdoorhttps://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/kaamos-outdoorhttps://www.rako.cz/cs/inspirace/exteriery/quarzit-outdoor Kdybych já vybíral terasu, jdu asi tímto směrem.No nevím, ale zase když na to bude celý den svítit sluníčko, tak nemusíš odpoledne vytahovat gril. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 (upraveno) Já jsem řešil dřevo/WPC a nakonec vybral od Marazzi slinutou dlazbu 60*60*2 s R11 A/B protiskluzem s imitaci dřeva. Pokládku na terče jsem nedělal z důvodů přebytku materiálu při dělání kufru pro zámkovku. Po konzultaci s importérem jsme udělali kufr 40cm (32/64,16/32 a pak vysokopecní strusku) a na to vyskládali dlažbu a normálně gumovým kladivem usadili. Jsou to 3 zimy/léta a dlažba se nepohla, nepropadla - spáry 3mm . Protiskluz funguje dobře i v zimě a dešti... Když jsem řešil pergolu tak jsem pod dvěma dlaždicema dělal patky a ta struska byla jak kámen musel jsem ji narušit kangem :-) Upraveno 26. července 2019 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Jako místo finální "kaše" struska? Jak to vychází cenově? Budu teď dělat parkovací stání asi 80 metrů.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Jako místo finální "kaše" struska? Jak to vychází cenově? Budu teď dělat parkovací stání asi 80 metrů.... tady v Ostravě 160-170 tuna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 To je téměř zadarmo. Musím zjistit jestli to může jít i pod zámkovku na parkovací stání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 (upraveno) To je téměř zadarmo. Musím zjistit jestli to může jít i pod zámkovku na parkovací stání Máme to na celé komunikaci (8cm zámkovka) kde jezdí popeláři, mixy a bez jakékoli komplikace, stejně tak u mě na 6cm zámkovce Upraveno 26. července 2019 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Jenom místo kaše a nebo i jednotlivé frakce v podkladních vrstvách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Jenom místo kaše a nebo i jednotlivé frakce v podkladních vrstvách? Jen finálních několik cm, dole klasicky dle normy pro jednotlivé zatížení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Já jsem řešil dřevo/WPC a nakonec vybral od Marazzi slinutou dlazbu 60*60*2 s R11 A/B protiskluzem s imitaci dřeva. Pokládku na terče jsem nedělal z důvodů přebytku materiálu při dělání kufru pro zámkovku. Po konzultaci s importérem jsme udělali kufr 40cm (32/64,16/32 a pak vysokopecní strusku) a na to vyskládali dlažbu a normálně gumovým kladivem usadili. Jsou to 3 zimy/léta a dlažba se nepohla, nepropadla - spáry 3mm . Protiskluz funguje dobře i v zimě a dešti... Když jsem řešil pergolu tak jsem pod dvěma dlaždicema dělal patky a ta struska byla jak kámen musel jsem ji narušit kangem :-)Dej sem fotku celé terasy, jak to vypadá v polše. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se