Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

to srovnání Vulcain versus tohle z Eltonu - a pak že nemá mít Vulcain vlastní vlákno - Berte.

:cheers:

... Ale nahážeš to do něj Ty ....

• Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Odhliadnuc od dizajnu si myslim, ze najvacsiu vypovednu hodnotu ma fotka, ktoru pridal Zmizik... Hodinky za 120 litrov CZK/4,5k? jednoducho MUSIA byt spracovane do najmensieho detailu... 

Odesláno

Dovolím si rovněž paralelně spekulovat, že kdyby s takovouto titanovou limitkou přišel vulcain, jehož pilotkám ( mimo jiné ještě větším)  je podle mne styl těchto primek docela blízký, podělá se půl chronomagu chtíčem a těch 120 vyplázne překupníkům v prodejní sekci jako po másle. Už čtu ty aaaach v chlubících vláknech. :D ...

Tak jen pro upřesnění, cigi - všechny současné pilotky Vulcain s GMT resp Worldtimerem (20 modelů) mají decentních 42mm, včetně těch Tebou postovaných. Jsou tedy menší než Eltonky, ne větší. Větší je jen sedm modelů Vulcain Aviator Instrument v provedení chrononograf bez GMT (44,6 mm).

Primky jsem naživo neviděl. U Vulcainů je áách a óóch na místě - novodobá produkce má nekompromisní zpracování a u většiny modelů i dotaženej dizajn. Je požitek si je zblizka prohlížet. Bylo by fajn, kdyby v Novým Městé dostali výrobu na tuhle úroveň. Za sebe si ale myslím, že to spíš v budoucnu klesne kvalita Vulcainů pod novým vlastníkem (Anonimo), než by se kvalita Primek zvedla na úroveň Vulcainů vyrobených v posledních dvaceti letech.

Odesláno

Po tom, co jsem loni viděl ve fabrice v Eltonu při prohlídce (těšil jsem se na ni jako malý kluk a přízpůsobil tomu rodinnou dovolenou), tak se bohužel obávám, že kvalita Primek se nezvedne. Není tam pro to systém, vůle ani atmosféra. Možná se mýlím, možná jsem coby quality auditor (i když z jiné oblasti) už profesně deformovaný, ale místy to tam byl docela smutek... 

Odesláno

Po tom, co jsem loni viděl ve fabrice v Eltonu při prohlídce (těšil jsem se na ni jako malý kluk a přízpůsobil tomu rodinnou dovolenou), tak se bohužel obávám, že kvalita Primek se nezvedne. Není tam pro to systém, vůle ani atmosféra. Možná se mýlím, možná jsem coby quality auditor (i když z jiné oblasti) už profesně deformovaný, ale místy to tam byl docela smutek...

Já to viděl taky. Vtipný je, že mi ta průvodkyně pak říkala, že plánuji změny v kvalitě směrem dolů - prej nestíhají protože se s některými věcmi moc piplají (třeba leštění pouzdra) a pak to trvá moc dlouho a je to moc drahý. S Eltonem bude ještě sranda.

Odesláno

Já to viděl taky. Vtipný je, že mi ta průvodkyně pak říkala, že plánuji změny v kvalitě směrem dolů - prej nestíhají protože se s některými věcmi moc piplají (třeba leštění pouzdra) a pak to trvá moc dlouho a je to moc drahý. S Eltonem bude ještě sranda.

Ach jo... bohužel to tam nebylo jen o kvalitě, ale i o organizaci práce. Já se nedivil, že nestíhají, když tam mají v dokumentaci i toku materiálu takový zmatek (o celkovém nepořádku nemluvě...). A největší absurdita je, že se tam tím zmatkem a nepořádkem v podstatě ještě chlubili... 

Návštěvník eloga
Odesláno

to myslíš jako ty příspěvky a vlákna k Vulkánům? Nejsou lidi? 

Odesláno

Jakože nechápu, proč si Elton do provozu pouští exkurze, když tam mají takový binec... jasně, není to farmacie nebo automotiv, ale i tak jsem čekal něco víc. a co je úplný bizar, je argumentace ohledně cen. Normální firmy zdůvodňuji vysoké ceny svými schopnostmi, ale oni naopak svými neschopnostmi ;-)

Odesláno

Ale pozor, nechci ať to všechno vyzní úplně negativně. Strašně moc jim fandím a přeju jim, ať jsou úspěšní a dělají krásné hodinky! Ale není to bohužel jen o řemesle, ale i o systému a celkové firemní kultuře...

A navíc jsem v tomhle vlákně omylem. Pardon. Mizím. 

Odesláno

Jakože nechápu, proč si Elton do provozu pouští exkurze, když tam mají takový binec... jasně, není to farmacie nebo automotiv, ale i tak jsem čekal něco víc. a co je úplný bizar, je argumentace ohledně cen. Normální firmy zdůvodňuji vysoké ceny svými schopnostmi, ale oni naopak svými neschopnostmi ;-)

Naprosto s tebou souhlasím. V Eltonu se v tomto směru zastavil čas. Vliv prostředí na kvalitu výrobku jim naprosto nic neříká(ono jim tedy neříká víc věcí, ale to by bylo na dlouhé povídání:)). Oni jedou stále tak nějak po komunisticku:) Jedno je ale jisté, v pohodě se tam budou plácat třeba i desítky let. Když jim krachnou hodinky, tak se dají třeba na formařinu a ve finále by to bylo možná i finančně zajímavější. V Mikově to vypadá úplně stejně, ale dali se na výrobu forem pro automotive a nedávno si Mikov koupil Narex:) Na druhou stranu obdivuji jejich neskutečné úsilí udělat v těchto podmínkách svůj vlastní strojek. I z celosvětového pohledu je to takový malý zázrak, že se jim to daří.

Odesláno

Je mi smutno pri citani Vasich prispevkov, priatelia :( Velmi Eltonu fandim, ale mal som tak nejak tusenie, ze to s nimi nebude take ruzove...

Odesláno

Ja si teda myslim, ze to brblani tady neni projevem neprejicnosti. Naopak verim, ze spousta zdejsich by si rada novodobe Primky koupila. Ale je tam holt to ale. Bud to proste poserou, jako tady tema ruckama (jedina uchazejici je ta GMT), nebo to udelaji relativne dobre, ale nastreli kosmickou cenu. Bohuzel se nezridka tyto dva nedostatky potkavaji... Za snahu o rozsireni portfolia palec nahoru, ale nez to delat blbe, to uz radeji at do smrti delaji Igeny a Orliky. V puvodnim designu teda. Sporty za petatricet, Orliky za padocha, nekam kolem toho Traktory, Pavouky, Diplomaty, Brusely...vystupni kontrola s prumernym zrakem a bude to cajk, vsichni spokojeni. Doprcic, dyt maji z ceho cerpat! Kdyz jsem rad ze umim obstojny kotrmelec dopredu, tak se necpu na mistrak v gymnastice...

Odesláno

Jak to vůbec je se zaměstnanci Eltonu? Mladí a šikovní se vyučí a mažou při první přiležitosti do Saska nebo Švajcu? Co jsem zachytil o platech zaměstnanců, nedivil bych se jim.. a do Eltonu jdou jen lidi z NMnM, kteří mají doma závazky a nechtějí to risknout jinde?

Odesláno

Ja uz som nad nimi zlomil palicu. Jedina sanca na zlepsenie je, ze to casom kupi Cinan, ktoremu nikto neda dotacie ani nebude bastit rozpravku o pokracovani ceskej hodinarskej tradicie... a budu musiet zacat robit poriadne hodinky za zmysluplne ceny.... no ale zas naco by to Cinan kupoval?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...