Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Teď si mě pobavil. Autoškolu (resp. řidičské oprávnění) jsem si tento týden úspěšně o jednu skupinu rozšířil, teorie samozřejmě se 100% úspěšností. K tomu příkladu jsem Ti zapomněl dodat jednu proměnnou, bylo to na autobahn s neomezenou rychlostí (tedy to je tak, kdyz se normalni lidi dohodnou ze rizeni nechaji na ridicich a nebudou se jim do toho jeb*t). A domů jsem jel taky 180, za tmy. :eek: Jako kazdej den, no.

Cize si tohto roku uspesne dovrsil 21rokov? Tak nejak som si myslel, dalo sa to predpokladat.

A ked si siel po dialnici bez obmedzenej rychlosti 180, tak si predsa nic neporusil, zakon Ti tam dovoluje takto jazdit. Do Mnichova kludne po prazdnej ceste jazdim aj o 50 viac, co to ma ale spolocne s temou porusovania predpisov a nasledneho nesenia nasledkov fakt netusim. Este napis ze si siel na dodavke a po ruke si mal sekeru... .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás dát neomezenou rychlost na dálnicích, tak je půlka republiky do roka mrtvá. Ono je to hlavně hodně o celkové disciplinovatosti řidičů a každý kdo trochu jezdí západní Evropu tak vidí jasný rozdíl v toleranci, disciplíně a slušnosti mezi námi a jinými státy. Stačí přejet hranice a ten rozdíl je propastný, proto si myslím že musíme mít utlý tipec a stejně to moc nefunguje.....

Afriko, já tě mam rád, ale to co píšeš je nesmysl. Přesně o tomhle jsem chtěl kdysi napsat článek, ale nakonec jsem ho nedal dohromady. Kazdopadne cim vic represe, tim mensi odpovednost do tech ridicu dostanes. Pokud by se povolila neomezena, myslim si ze by se celkem nic nezmenilo, jedinej problém by byl, že tady lidi nejsou zvyklí koukat do zrcátek a nečekali by že někdo pojede 170. Uvažoval jsem o tomhle fakt do hloubky, kdyby te to zajimalo, mozna jeste nekde vyhrabu nejaky zdroje, co jsem nasbiral k mymu tvrzeni.

Odkaz ke komentáři

Napsal sem tady strašlivej román a zmizlo mi to, tož na to prdim. Omlouvám se, nebylo mým úmyslem aby se to tu zhádalo. Podle mně je to všechno o míře. Prostě trošku selskýho rozumu no... Taky rád vykřikuju jak nesnášim úředníky, policajty & spol., nojo, ale zároveň mám mezi obojím dobrý kamarády, a co včíl s tym... Profesionální deformace je u každýho zaměstnání... Nic, radši se zas odmlčim, ještě si odskočim do humoru a mizim. A speciálně pro Kuncáka, promiň, ale musim...;-)

Odkaz ke komentáři

...

Co se mi ale dlouhodobě potvrzuje je to, že takoví ti křiklouni tady, co se pořád dokola ohánějí svobodou, svými řidičskými schopnostmi, zákeřností celého státního aparátu a policie obzlášt, svou nadřazeností nad platnými pravidly, svým rozumem a úsudkem, to jsou ti, kteří se často neumí v diskuzích tady na Chronomagu chovat, jsou arogantní, jedovatí, až agresivní.

To, co tady dneska předvedl Franta Dobrota vůči Kuncákovi například, to je to, o čem mluvím. Takové osobní útoky, to je sprostota ve své nejčistší podobě. Nebo zceyee (podle mě převlečený qoyi) a jeho myšlenkové velotoče.

Hovado je prostě hovado, je jedno, jestli na cestě, nebo na Chronomagu.

...

filo, vždy jsem tě tu vnímal jako vlídného, pozitivního a přemýšlivého pacienta s dobrým slohem, kterého jsem zařadil do nepočetné skupiny, kvůli které otvírám i vlákna, o kterých jsem netušil, že mě zajímají. Budu v tom pokračovat  :cheers:

edit: ale překvapils mě

Upraveno uživatelem mikymik
Odkaz ke komentáři

Afriko, já tě mam rád, ale to co píšeš je nesmysl. Přesně o tomhle jsem chtěl kdysi napsat článek, ale nakonec jsem ho nedal dohromady. Kazdopadne cim vic represe, tim mensi odpovednost do tech ridicu dostanes. Pokud by se povolila neomezena, myslim si ze by se celkem nic nezmenilo, jedinej problém by byl, že tady lidi nejsou zvyklí koukat do zrcátek a nečekali by že někdo pojede 170. Uvažoval jsem o tomhle fakt do hloubky, kdyby te to zajimalo, mozna jeste nekde vyhrabu nejaky zdroje, co jsem nasbiral k mymu tvrzeni.

No, myslim ze mam najeto neco pres mio na nasich silnicich a naprosto souhlasim s Africanem, u nas je to nepouzitelny. Btw, odbocovani na cervenou do prava, vidim pro nasi mentalitu taky jako velkej potencionalni problem....

Odkaz ke komentáři

No, myslim ze mam najeto neco pres mio na nasich silnicich a naprosto souhlasim s Africanem, u nas je to nepouzitelny. Btw, odbocovani na cervenou do prava, vidim pro nasi mentalitu taky jako velkej potencionalni problem....

Absolutně nesouhlasím. Nemyslím, že bychom byli extra jiní.
Odkaz ke komentáři

Já se u tohohle tématu vždycky koušu do jazyku, abych už mlčel. Ale málokdy to vydržím. V téhle vlně tedy fakt už moje poslední reakce k danému. Každej má jiný auto i schopnosti. Přesto má ale každej úplně stejnej cíl, tedy dojet vcelku, bezkolizně do cíle a to pokud možno co nejdřív. Tady se razí dogma, že rychlost zabíjí a radary nás zachraňujou. Hovno! Zabíjí jen hloupost a arogance. Na tu bohužel žádný radary nejsou a zabíjí i v legálních limitech. Na motorce běžně jezdím přes dvě kila, (jo i tady) a vím že to se nééésmííí. Ale přesto všechny mý kreše jsou jen z okruhů, vyjma jediný v provozu, kdy mi ušlo přední kolo ve vysoký rychlosti. V autě jsem bez nehody zcela a to limity taky nijak hystericky nedodržuju. Prostě jsou úseky, kde tomu můžu dát napít, pak místa a situace, kde jdu výrazně pod zákonný limit, protože tak velí můj rozum. Čím rychleji jedu, tím víc musím předvídat i za ostatní. Z některejch aut ta hrozba přímo vyzařuje, a nemusí to bejt jen cikánskej povoz s černejma voknama, nebo dezorientovanej geront. Táhne mi na padesát a projetý mám skoro všechny kontinenty. Jo a párkrát jsem měl taky jen bohapustý štěstí a mohl se poučit.

Odkaz ke komentáři

Tak to asi jezdíme po jiných silnicích. Neříkám, že je to u nás nějak super, ale není to nijak významně jiné, než jinde.

Ale prosím tě, chtěl jsi napsat než jinde na východě že? :lol2: Nevidíš žádný rozdíl v chování řidičů, když přejedeš čáru třeba do Rakouska? Nebo extrém Švýcarsko kde žasnu nad až přehnanou slušností řidičů kdykoliv tam jedu. Opravdu se ti to chování řidičů zdá stejné?

Odkaz ke komentáři

Jednoznačně souhlasím s Pavelpu27. Kokoti se najdou všude. Kdysi nám za vzory korektního ježdění byli kladen němci. To, co dost často zažívám "nad Berlínem" směr Stralsund, Rostock, je peklo.

To je ale východní Německo, kde je to dodnes špatný i pod Berlinem. Ale jak píšeš, kokoti jsou v každé zemi, ne že ne.
Odkaz ke komentáři

Pánové, máte pro svoje tvrzení nějaké podklady, nebo jsou to jen vaše domněnky? V Rakousku, ani v Německu neregistruji významné rozdíly, kromě kvality silnic. Ale četnost slušných a naopak nevyzpytatelných řidiů, je +/- stejná. Možná jen víc sledují zrcátka. Největší problém mám s Holanďany - oni jedou jako ovce, ale nejsou připraveni reagovat na vzniklou situaci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...