Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No, mne to jako normalni vec pripada. Nevim proc bych mel platit nekomu, kdo de do prdele.

Odesláno (upraveno)

Před rokem začátek zakázky na WVGolf za několik melounů,zakázka v předstihu úspěšně dokončena 6/19 . Stanovenou odměnu nedostanu jelikož jsem dal od 6/19 výpověd´. Po 6ti letech pěkné rozloučení.

Takhle se nějak chovají czech made podnikatelé.

Takhle se chovají nejen naši podnikatelé, dělal jsem v nadnárodním korporátu a tam bylo běžné, že když dal člověk výpověď v prosinci, nedostal celý roční bonus, i když výrazně přeplnil plán (šlo o desítky až stovky tisíc). V současném zaměstnání jsem nástup po dohodě s majitelem posunul o měsíc právě proto, abych o bonus nepřišel. V momentě, kdy to cinklo na účtu jsem podal výpověď... 

Chápu Tvoje rozhořčení, otázkou je, jestli by ses na to díval stejně, kdyby Ty jsi byl majitel firmy a měl platit...

Edit: kolegové nade mnou byli se stejnou myšlenkou rychlejší.

Upraveno uživatelem antitomas
Odesláno (upraveno)

Potvrzuji zkušenost kolegů jak z korporátu, tak z české firmy. Jakmile jsi podal výpověď, nikoho nezajímá, žes ty extra peníze měl dostat de facto zpětně za už odvedenou a úspěšně dokončenou práci. Ve smlouvě se ti k tomu zaměstnavatel nezavázal, a aby ti dal něco navíc, když nemusí, takovej grand nikdo není.

Zaměstnanci se s tím naučili pracovat, v korporátech každoročně nastával masový exodus po výplatě bonusů...

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno

U nás bonusy neexistují - máš mzdu za práci a nějaké celoroční úkoly. Každý rok se vyhodnotí a podle toho se upravuje mzda. Nejdřív jsem prskal ale je to férový systém. Bez urážky, ale přece to, že někdo udělá zakázku dobře a včas je jeho náplní práce za kterou pobírá plat ne? Nevím kde se vzalo to zvrácené myšlení, že když udělám něco navíc a dobře, tak hned bonus. Samo - pokud se jedná o dlouhodobou změnu pracovní náplně, tak je třeba udělat revizi mzdy. 

Odesláno

Útěkářům mám občas chuť sebrat i osobní ohodnocení, což je 30 - 50% hrubé mzdy, podle smlouvy. Zatím jsem to teda neudělal. Stejně když jsou ve výpovědí, tak už se jim tahat nechce.

Odesláno

Víme k tomu jednu větu a už rozvíjíme teorie. Samozřejmě pohled toho, kdo dostává je jiný než toho, kdo dává. Pokud si člověk zažije obě strany, tak mu to divné nepřijde a na eventuality se připraví, nebo s nimi při nejmenším počítá...

Odesláno

Už to prosím nepitvejte, práci jsem udělal,potom dal výpověď a prachy žádné. Svět se nezboří a vaše některé příspěvky mi opět otevřeli oči.

Odesláno

No, kámoš dostal provizi za uzavřenou zakázku na účet, když už byl z firmy pryč.....  Je to jen o solidnosti firmy, pokud má pracovník za práci stanovenou odměnu včetně provizí, má ji dostat i když dá výpověď.... jinak je to prachobyčejný podraz...

Odesláno

No jo, ale to taky nejspíš byla smluvní provize. Mě naopak přijde jako trapná neomalenost ze strany zaměstnance, očekávat motivační nenárokové prémie potom co svou výpovědí jednoznačně deklaroval že na další osud firmy hází bobek...  :smoke:

PS: nejsem zaměstnavatel ani personalista, lidi nevyhazuju a vraby mi taky nic zlého neprovedl.

Odesláno

Slušné jednání to rozhodně není a firma za takové jednání ponese určité následky(bohužel ve finále daleko větší, než těch pár korun). Jsem spíše pro to, nepálit za sebou mosty a chovat se v rámci slušnosti. Já mám zkušenosti obojího typu a na tu firmu, co mi při odchodu přidala ještě víc než měla, se mi vzpomíná s o dost lehčím srdcem:)

Odesláno

Čekám na balíček ze zásilkovny,podle sledování je již na výdejním místě a žádný mail s kódem či sms nedošla.Říkám,stavím se tam,chlápek příjemný jak osina v zadku,že jsem musel dostat mail či sms.Říkám mu nedostal jsem nic.A jak teda víte,že ten balíček je tu ? Říkám podle sledovacího čísla .Tak na něco kliknul,jako přijetí zásilky a vzápětí mi došel mail s kódem.Očividně se mu nechtělo makat,řečí,že takových lidí viděl atd.Asi to horko,jinak to není možné.

Odesláno (upraveno)

Včera v rest. Binhminh na Petřinách mladej týpek s modrýma keramickýma SMP předposlední model. Kozu jsem nezkoušel, pokud byl hodinkovej, tak maximálně na fóru časy.ru.

Tvl to je zas den, v půl jedný v noci se vplížilo jedno děcko do mý ložnice (mělo zlej sen) a probudilo mě, nějak se trefilo do blbý fáze mýho spánku + obrannej adrenalin a náběh do plnýho vědomí... už jsem neusnul. Spal jsem všehovšudy 40 minut. Přes den děti skákaly "bomby" do bazénu tak usilovně, až to nevydržela klapka ve skimmeru (a to jsem vypnul filtr). A do třetice se mi letos rozlomily už druhý docela drahý sluneční brejle, pokaždý rupne horní obroučka. Asi mám blbej profil hlavy - chci brejle nosit na nose nebo nahoře na hlavě, jenže v poloze "nahoře" je to pro rám brejlí asi moc velkej záhul. Neznáte nějaký sluneční polarizační brejle, který mají elastičtější rám? Nošení na hlavě mi vyhovuje, nehledám je, neřešim kapsy, tašky, nerozsednu si je....

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

No, kámoš dostal provizi za uzavřenou zakázku na účet, když už byl z firmy pryč..... Je to jen o solidnosti firmy, pokud má pracovník za práci stanovenou odměnu včetně provizí, má ji dostat i když dá výpověď.... jinak je to prachobyčejný podraz...

Já bych to jako podraz nebral. U nás to máme tak, že odměnu /bonus /prémii dostaneš pouze pokud jsi v pracovním poměru u nás. Všichni to ví a podepisují to při přijetí. Nicméně jsou situace, kdy odměny vyplatime i někomu, kdo už z nás není. To v případech, kdy například odešel z rodinných či zdravotních důvodů nebo po určité dohodě. Člověk, který jde ke konkurenci jen kvůli penězům či lepšímu fleku si takovou odměnu prostě nezaslouží a raději ji rozdělíme mezi perspektivní zaměstnance. (netvrdím, že tohle je případ vrabyho)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...