Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Aspon se budes tesit domu ( a chtels zhubnout :-)).

Nezavidim ti, za posledni 3 mesice mam za sebou 3 lezeci tydny ( vzdy jsem snizoval vekovej prumer na pokoji lehce nad 65 ) a strava vypadala vzdy dost podobne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se mi to jen zdá, ale z obrázku mi přijde, že i ty fusilli z tý omáčky v panice zdrhaj někam nalevo z talíře... kromě těch utopenejch, samozřejmě, těm už není pomoci.

Já byl za poslední rok dvakrát v nemocnici (jako doprovod potomka) a kromě kvality stravy jsem šílel hlavně z toho, že přidělené menu bylo v absolutním rozporu s diagnozou a dietetickými pokyny ošetřujícího lékaře, takže jsem denně vyrážel na nákupy sucharů a doporučené zeleniny a ovoce.

Odkaz ke komentáři

Aspon se budes tesit domu ( a chtels zhubnout :-)).

.

No upřímně domu se moc netěším, tam bude taky neveselo (manželka jen čeká, až se postavím na nohy a mizí). Zhubnout potřebuju a musim, ale jsou snad i přijatelnější způsoby než otrava ?jídlem?...
Odkaz ke komentáři

No upřímně domu se moc netěším, tam bude taky neveselo (manželka jen čeká, až se postavím na nohy a mizí). Zhubnout potřebuju a musim, ale jsou snad i přijatelnější způsoby než otrava ?jídlem?...

Z tohodle se neotravis, co jsem mel ja, tak to bylo nepozivatelne :-).

Drzim palce a pevny nervy ( ja myslel, ze v noci vstanu, odpojim se z kapacek a oba ty hekajici dedky vystrkam na chodbu ).

Odkaz ke komentáři

Jezisi. Vzpominky na zakladku za komaru. Strasne.

Tak já na základnu chodil už hodně let po komárech a vypadalo to úplně stejně. V tomto se na většině míst standart do teď nezměnil...

Odkaz ke komentáři

Spokojenej zákazník znamená plýtvání prostředky a mnohem horší zisk, než nespokojenej :)

A z úplně jiné strany - kdyby se pacientovi v nemocnici líbilo, nemělo by to žádný preventivní účinek :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Hm, čtyři milióny zaměstnanců s průměrem 27.000 hrubého platí každý měsíc

do společné kasy 13,5% z té částky (plus OSVČ a další osoby podléhající platbám pojištění)
a to nezbyde ani na slušné jídlo? Hm. 

Odkaz ke komentáři

Spokojenej zákazník znamená plýtvání prostředky a mnohem horší zisk, než nespokojenej :)

Tvoje jak Makro tak Mikro ekonomické analýzy mě asi nikdy nepřestanou udivovat :-D Podle mě bys měl zvážit práci prognostika ;)
Odkaz ke komentáři

Ty jo docela čumím ohledně toho jídla v nemocnicích...já byl vysloveně na lůžku na delší dobu po x letech a byl jsem naopak mile překvapený, kam se to posunulo. Pěkný pokoj pouze se dvěmi lůžky a jídlo naprosto v pohodě, taková klasika víceméně jako když si dám polední menu v normální restauraci. Podotýkám, že jsem neměl žádný nadstandard, bylo to oční na Karláku. Mám takový dojem, že jim to tam někdo vozí, takže asi nějaký catering.

Odkaz ke komentáři

Tak já na základnu chodil už hodně let po komárech a vypadalo to úplně stejně. V tomto se na většině míst standart do teď nezměnil...

Hele v posledních letech to šlo nahoru, minimálně někde. Holky mají výběr ze dvou jídel a říkají, že vaří docela dobře. A vybíravý jsou. :)

Drž se chlape, situace úplně na houby, ale stejně ti doma bude líp. A časem se to srovná komplet.

Jinak mě se taky daří.Ke zlámaný haksně (která zaplať bůh srůstá) se mi podařilo dostat kvalitní rýmičku. A včera mi vypadla letitá plomba. Takže čekám s děravým zubem až nebudu infekční, abych si mohl dát svojí půlhodinku pekla na křesle. Chjo.

Odkaz ke komentáři

Hele v posledních letech to šlo nahoru, minimálně někde. Holky mají výběr ze dvou jídel a říkají, že vaří docela dobře. A vybíravý jsou. :)

Drž se chlape, situace úplně na houby, ale stejně ti doma bude líp. A časem se to srovná komplet.

Jinak mě se taky daří.Ke zlámaný haksně (která zaplať bůh srůstá) se mi podařilo dostat kvalitní rýmičku. A včera mi vypadla letitá plomba. Takže čekám s děravým zubem až nebudu infekční, abych si mohl dát svojí půlhodinku pekla na křesle. Chjo.

Záleží na škole, stejně jako na nemocnici.

Já když byl 2x ve fakultce v Ostravě, tak jídlo bylo fajn. I Děda si to dost pochvaloval.

Musím říct, že ta nemocnice patří k tomu nejlepšímu co jsem potkal. I o toho dědu v posledních dnech života se starali moc hezky, byť to teda už nebylo moc veselé...

Odkaz ke komentáři

Kdyz se dari.... Aspon ze ta ruka je ok. Ja dnes na kontrole a ta noha se nejak blbe hoji, nebo spis nehoji, dalsi dve masti, stridat po dni a asi se modlit.

Bells- tys byl na ocnim, to mnohe vysvetluje proc jsi to jidlo pochvalujes :-))(mir, woe).

Ja zkusenost - UVN (11/2017), Motol (12/2017) a Horovice (1/2018), vse infekcni a jidlo stejne kvality ( a to se honosim tim, ze snim vse, nebo takrka vse ).

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři

Kdyz se dari.... Aspon ze ta ruka je ok. Ja dnes na kontrole a ta noha se nejak blbe hoji, nebo spis nehoji, dalsi dve masti, stridat po dni a asi se modlit.

Bells- tys byl na ocnim, to mnohe vysvetluje proc jsi to jidlo pochvalujes :-))(mir, woe).

Ja zkusenost - UVN (11/2017), Motol (12/2017) a Horovice (1/2018), vse infekcni a jidlo stejne kvality ( a to se honosim tim, ze snim vse, nebo takrka vse ).

Ty provokatére :D Bych ti chtěl jen říct, že oči nemají vliv na chuť :) Každopádně ono to bude asi nemocnice od nemocnice a třeba i dle oddělení. Přece jen na tom očním je spousta operací, které si člověk hradí a to ne malými částkami, takže to možná podle toho také vypadá. Celé to lůžkové oddělení bylo malé, tak 10 pokojů max., v úplně vrchním patře budovy s velkou terasou, se super výhledem na Prahu (ten výhled mi teda moc platný nebyl s jedním zadělaným okem, ale i tak jsem měl takový lepší pocit), hned u pokoje vlastní WC a spracha. Za mě vážně dobré a nejhorší jídlo, které jsem tam měl za týden pobytu byly nějaké zapečené těstoviny, které byly tak trošku bez chuti, ale jinak fakt dobré.

Jediné, na co bych si mohl stěžovat, že mi sestřičky nechtěli dávat nějaký fet na bolest, když jsem trpěl jako kráva. Max 3 prášky denně, které fungovali tak hodinu, takže oblbovák nic moc. Já to ukecal na 4, ale potřeboval bych tak celé plato :)

Odkaz ke komentáři

Že ty Kubo zlobils ? :-) 

Odkaz ke komentáři

Jediné, na co bych si mohl stěžovat, že mi sestřičky nechtěli dávat nějaký fet na bolest, když jsem trpěl jako kráva. Max 3 prášky denně, které fungovali tak hodinu, takže oblbovák nic moc. Já to ukecal na 4, ale potřeboval bych tak celé plato :)

Před operací mi nabízeli lokální anestezii přes napíchnutý nerv pomocí ultrazvuku. Odmítnul jsem, protože tam bylo promile rizika a při mém ?štěstí? dělám tyhle čísla já... Po operaci, ještě v narkoze, jsem řval bolestí a tak mi to na dospáváků napichovali - jedna trochu pomohla, druhá vůbec. Večer přišlo morfium, to je pecka - měl jsem ho asi 4x, pak stopka a jen nějaké prášky, které mi přijdou jako placebo a nezabírají.

Odkaz ke komentáři

ten web tak nějak není úplně špatnej ale ta mapa je hrozná blbost. Prošel jsem si místa který dobře znám a vlastně jsem nenašel žádné opravdu rizikové místo. Buď jsou to tradiční rovinky kde se dá bez rizika jet 150 takže tam všichni jedou kolem stovky nebo uličky kde nejspíš nikdo přes limit nejede nebo jen nepatrně, jenže nervnímu sousedovi to hrozně vadí. Ale pobavilo mě že jsou dva návrhy na radar i na brněnském závodním okruhu. Taky je tam mapa návrhů změn v dopravě, tam by se daly udělat užitečnější věci než radary. Ovšem otázka je jestli se těma opravdu důležitýma věcma bude někdo zabývat. Já tam přidal změnu totálně debilní a katastrofálně nepřehledné křižovatky. Jenže to by stálo pár milionů takže to asi neklapne.

Odkaz ke komentáři

Pepo, ano, navrhama se nekdo zabyva, aspon na svem uzemi :-).

Pokud mas nejakej navrh, staci napsat e-mail na prislusnej urad ( nevim, kde ta krizovatka je ) kraj, mesto ci obec s rozsirenou pusobnosti. Minimalne ti daj vedet. Tak to aspon chodi u nas/u me.

Odkaz ke komentáři

ona ta křižovatka je v "plánu" nejmíň 20 let a nic se neděje. Nejspíš je to tím že přes totální nepřehlednost tam nejsou nehody. Místní lidi vědí jak na to, když je hustý provoz tak prostě někdy musí objet vesnici z druhé strany a cizí tam neodbočují. Ale takových problémů je tady spousta, takové Velké Meziříčí, to je dopravní peklo. Obchvat města je ve stadiu že se začíná mluvit o tom že v budoucnu by se měly začít vykupovat pozemky. Minulý starosta se chtěl proslavit "malým obchvatem" který měl tu skvělou vlastnost že by se nejezdilo přes centrum ale, pozor změna, přes centrum. Prosadil kvůli tomu přestavbu mostu který vůbec opravu nepotřeboval, jenže pak byl odstarostován a o miniobchvatu se nějak přestalo mluvit. na opravu náměstí vypsali architektonickou soutěž která skončila ostudou. Opravy silnic nejnižších kategorií se dělají takovou technologií že by za to někdo potřeboval lopatou po hubě a to vážně nepřeháním. A nějaké větší opravy se plánují tak asi v horizontu století. Obávám se že taky nepřeháním.Tak to tady chodí.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...