nettopejr Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 (upraveno) takzvaná ochrana pospojením.Edit: to bylo na McStingera Upraveno 11. března 2018 uživatelem nettopejr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 A pritom zkousecka stoji par stovek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 obyc zkousecka stoji 39 Kc :-)v tydnu jsem ji kupoval kontrola ze to neni zivy je zaklad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Nejlepší zkoušečka je nasliněný prst a brnknout s ním o drát. A víme hned, na čem jsme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morbo Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Mi připomělo jak nám kdysi na střední vykládal učitel jak si doma opravoval žehličku a nějakým nedopatřením se mu podařilo připojit fázi na tu žehlící plochu. Zakončil to tím že to dal do zásuvky a rukou že vyzkouší jesi to hřeje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 obyc zkousecka stoji 39 Kc :-)v tydnu jsem ji kupoval kontrola ze to neni zivy je zaklad Aká obyčajná skúšačka? Fázovka? Bacha na ňu. Stačí mať tenisky, papuče a nemusíš sa dozvedieť nič. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Zatim funguje :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Jste měkouši. Minulý týden jsem sousedce na stoletým baráku měnil světlo hezky naživo. Jelikož tam má jen starobylé pojistky a samozřejmě bez popisků a zrovna pekla koláč, tak jsem nechtěl zkoušet, co je co. Hezky odpojit kabely, rozendat od sebe, aby si neškrtly a jde sa na věc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Chlapi, ten černý to je nulák. To si dobře pamatuju ze školy.... :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Spolehat se na barvy kabelu ve starych baracich muze byt taky o hubu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Tak hlavně ve starých rozvodech, nikdo nikdy barvy neřešil, co bylo to se natáhnulo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Ja mam zdravotni sestru, soused ucitelku...nevim jestli bych menil dlouhodobe, ale na vecer, proc ne Safra, kdyz tak nad tim premyslim, ja mel tri zdravotni sestry, dve ucitelky (z toho s jednou mam dite) a vcil mam doktorku... jedina, ktera vybocovala byla kadernice... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 (upraveno) Spoléhat na barvy izolace na drátech může jen blb - nikdy nevíš, kdo se tam hrabal před tebou. A fázovka ve tvaru šroubováku je totálně nespolehlivá. Celkem důvěryhodná je bateriová zkoušečka/detektor napětí, která po přiložení ke kabelu/zdi nad kabelem vydává světelné a zvukové varování. Něco takového: Upraveno 11. března 2018 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 bych vám mohl po třiceti letech u elektrikařiny vyprávět.................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Já se tím víceméně živím snad ještě déle. A že jí občas koupím beru jako standard. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Hrabat se v drátech pod proudem je taková příprava na pozici pyrotechnik. Zkoušečku v ruce, pořád měřit a být velice opatrný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 Zkousecku doma mam, ale proste na elektriku jsem levej a byl jsem nastvanej, ze to nejsou zarovky a tak to chtel udelat rychle ( coz je blbost sama o sobe ). Je mi ok, ale jsem poucenej pro priste a uz s tim nechci nic mit. Vzdy jsem byl na jemnou praci - vykopej, vybourej, nanos, odnes, tohle se stale ucim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 ten šroubovák obvykle stačí na zjištění jestli je to živé. Na hledání závad je to horší, občas to ukazuje všelijaké indukované a kapacitované bludy, vypadá to že to musí jít a ono ne. Já mám osvědčenou klasickou vadasku s doutnavkou a tím hrkacím elektromagnetickým ukazatelem, Případně její modernější variantu SN-4 kde se nemusí přendávat hrot a jsou navíc ještě LEDky co ukazují i stejnosměrný 24V takže s tím jde dělat i ve strojích. Ale ta stará rakvička zas uměla pořadí fází. Kolega má jakousi elektronickou se stupnicí z ledek a kolikrát si není jistý co vlastně měří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 11. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2018 To mi pripomnelo... Je to spise do humoru, ale tady to je k tematu:) Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky