Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jste měkouši. Minulý týden jsem sousedce na stoletým baráku měnil světlo hezky naživo. Jelikož tam má jen starobylé pojistky a samozřejmě bez popisků a zrovna pekla koláč, tak jsem nechtěl zkoušet, co je co. Hezky odpojit kabely, rozendat od sebe, aby si neškrtly a jde sa na věc... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam zdravotni sestru, soused ucitelku...nevim jestli bych menil dlouhodobe, ale na vecer, proc ne ;)

Safra, kdyz tak nad tim premyslim, ja mel tri zdravotni sestry, dve ucitelky (z toho s jednou mam dite) a vcil mam doktorku... jedina, ktera vybocovala byla kadernice...

Odkaz ke komentáři

Spoléhat na barvy izolace na drátech může jen blb - nikdy nevíš, kdo se tam hrabal před tebou. A fázovka ve tvaru šroubováku je totálně nespolehlivá. Celkem důvěryhodná je bateriová zkoušečka/detektor napětí, která po přiložení ke kabelu/zdi nad kabelem vydává světelné a zvukové varování. Něco takového:

post-5320-0-37227800-1520774126_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Zkousecku doma mam, ale proste na elektriku jsem levej a byl jsem nastvanej, ze to nejsou zarovky a tak to chtel udelat rychle ( coz je blbost sama o sobe ). Je mi ok, ale jsem poucenej pro priste a uz s tim nechci nic mit. Vzdy jsem byl na jemnou praci - vykopej, vybourej, nanos, odnes, tohle se stale ucim.

Odkaz ke komentáři

ten šroubovák obvykle stačí na zjištění jestli je to živé. Na hledání závad je to horší, občas to ukazuje všelijaké indukované a kapacitované bludy, vypadá to že to musí jít a ono ne. Já mám osvědčenou klasickou vadasku s doutnavkou a tím hrkacím elektromagnetickým ukazatelem, Případně její modernější variantu SN-4 kde se nemusí přendávat hrot a jsou navíc ještě LEDky co ukazují i stejnosměrný 24V takže s tím jde dělat i ve strojích. Ale ta stará rakvička zas uměla pořadí fází. Kolega má jakousi elektronickou se stupnicí z ledek a kolikrát si není jistý co vlastně měří.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...