Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

2Marfael: Dvě stovky za vyprání, to už se (v porovnání s čistírnou) skoro zaplatilo... každopádně tě prodejce dost natáhl, já když si vzpomenu na 24/7 "prací orgie" u drahé polovičky co jsme měli mrňouse, tak v tomhle věku už byla její Electroluxka taky pomalu na odpis, s visačkou "přispějeme na odvoz"...

Ohledně značek, Zanussi=AEG=Electrolux, bouchá to v jedné fabrice jeden a ten samej talián - což u téhle techniky mimochodem není zas tak úplně na škodu, aspoň podle známého servisáka kterého nemám za blbce a dneska jsem ho potkal na pivku. Jím doporučená "invertorová" AEG si u nás taky kroutí 11. rok, takže i "prodlouženou záruku" (za kterou jsme neplatili) už přečkala bez většího servisu  :cool02:

Jinak kromě ložiska to prý u Tebe může bejt i utrženej "pavouk" co drží buben - ale to smetí prý vypadá spíš na ložisko, teda jestli nejsi geolog a nenosíš vzorky po kapsách  ^_^

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak se to asi sešlo ... a teď poraďte jakou pračku koupit. Miele za 24+ je sice asi kvalitou dobrá, ale nevěřim že vydrží o moc víc než Bosch / Siemens za 15k, asi bych to koupil v Německu, jelikož jsem přesvědčenej že pro nás vyrábí podřadný věci. Je moje úvaha moc špatná?

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

V 14. 4. 2018 v 19:20, Radek124 napsal:

Není špatná, ale od začátku chybná - právě oním předpokladem "německé kvality"  

Tvrdil mi to kdysi jeden regionální manažer nejmenovaného elektra po několika schůzkách se zástupci firmy Bosch, konkrétně že pro západní evropu se vyrábí vyšší jakost. Taky přiznávám že k té značce držím sympatie jelikož ji preferoval už můj děda. Mám Bosch sušičku (pro DE market) a i recenze v DE vypadají v pohodě. Oproti těm co vidím v elektrech v ČR mi přijde bytelnější. Nedávno jsem omylem otevřel v obchodu myčku Bosch, no už na ohmat to byl shit, vzadu "Made in EU" .. já mám na sušičce "Made in Germany".

hedonista: Pokud miele za 24k vydrží na sto procent 10 let (máme malýho, takže denně v chodu) tak bych do ni šel určitě, jenže ono si to dnes tuším počítá cykly a to je druhý limit, nebo ne?

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

V 14. 4. 2018 v 19:35, zceyee napsal:

Tvrdil mi to kdysi jeden regionální manažer nejmenovaného elektra po několika schůzkách se zástupci firmy Bosch, konkrétně že pro západní evropu se vyrábí vyšší jakost. Taky přiznávám že k té značce držím sympatie jelikož ji preferoval už můj děda. Mám Bosch sušičku (pro DE market) a i recenze v DE vypadají v pohodě. Oproti těm co vidím v elektrech v ČR mi přijde bytelnější. Nedávno jsem omylem otevřel v obchodu myčku Bosch, no už na ohmat to byl shit, vzadu "Made in EU" .. já mám na sušičce "Made in Germany".

hedonista: Pokud miele za 24k vydrží na sto procent 10 let (máme malýho, takže denně v chodu) tak bych do ni šel určitě, jenže ono si to dnes tuším počítá cykly a to je druhý limit, nebo ne?

Pokud to koupíš v akci se zárukou 10 let, tak prostě 10 let nic neřešíš. V případě poruchy zavoláš, Miele přijede opraví, odjede.

Odkaz ke komentáři

V 14. 4. 2018 v 19:35, zceyee napsal:

Ja si myslím, že to jsou pohádky, od piva.

Odkaz ke komentáři

Pánové kdyby jste se vyprdli na ty rádoby premiovky, které sice mají nějakou historii, ale časy se dost mění. Mám doma prakticky vše od Beka, které je brané jako něco podřadného do doby, než člověk zjistí tršoku víc, že mají svůj vlastní vývoj a cpou do toho prachy, o kterých se takovému Eluxu ani nesní, bo zrovna Elux už je pouho pouhá čajna, tož tak. Ne vždy se vyplatí zůstávat v zajetých kolejích, že něco bylo dobré před lety neznamené, že to tak je i teď a některé značky jsou toho jasným příkladem...bohužel. Každopádně jak jsem říkal, u mě prakticky vše od "podřadného" Beka a vše funguje i po letech a jsou čím dál lepší, což mám podložené i daty. Dávám tím tedy ověřený tip do placu, který ani nevycucne peneženku :)

Odkaz ke komentáři

V 14. 4. 2018 v 19:03, Radek124 napsal:

2Marfael: Dvě stovky za vyprání, to už se (v porovnání s čistírnou) skoro zaplatilo... každopádně tě prodejce dost natáhl, já když si vzpomenu na 24/7 "prací orgie" u drahé polovičky co jsme měli mrňouse, tak v tomhle věku už byla její Electroluxka taky pomalu na odpis, s visačkou "přispějeme na odvoz"...

Ohledně značek, Zanussi=AEG=Electrolux, bouchá to v jedné fabrice jeden a ten samej talián - což u téhle techniky mimochodem není zas tak úplně na škodu, aspoň podle známého servisáka kterého nemám za blbce a dneska jsem ho potkal na pivku. Jím doporučená "invertorová" AEG si u nás taky kroutí 11. rok, takže i "prodlouženou záruku" (za kterou jsme neplatili) už přečkala bez většího servisu  :cool02:

Jinak kromě ložiska to prý u Tebe může bejt i utrženej "pavouk" co drží buben - ale to smetí prý vypadá spíš na ložisko, teda jestli nejsi geolog a nenosíš vzorky po kapsách  ^_^

No, původně chtěl pět. Navíc nová se prodávala i nedávno za nějakých 13 000 mám dojem a prý pral jen o víkendech, takže jsem to bral tak, že mám kvalitní pračku,která je sic starší, ale málo používaná a myslel jsem, že kvalitní. Navíc u AEG starších praček to byla standardní cena, takže mi to nějak moc nepřišlo...No, teď už je to jedno a radši koupím nějakou Zanussi za šest a novou, na moje praní to bude stačit.

Odkaz ke komentáři

Já chtěl taky Aeg, ale měli pračku snad 7 kg a víc, a to zas protějšek, že max 6 kg... Tak se vzalo podle recenzí Beko i se susickou a stálo to skoro polovinu co Aeg....

Sestrenice má Bosch o třetinu dražší a to nemá ani hadici na odtok, jen nádržku

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...