eklektik Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Je to cele nesmysl. To vi i ti co tuto pitchovinu vymysleli. Museli ale s nejakym planem prijit aby byla vyplata zaslouzena. :-) Na precerpani vody z tve studny nemuze nikdo pouzit tvoje cerpadlo + tvou energii. Za nezavadnost vody, kterou ti odeberou se nikdo zarucit nemuze. Tudiz neni vhodna.Naklady na odber z tve studny a i od ostatnich jsou nerealne.Jedine kdyby horelo, tak opravdu muzou prijet hasici a tvou vodu si nasat. Ale to je tak vsechno.Takze, kuci, nestresujte a uzivejte si pivka v bazenu. ;-) To mi připomíná: "Mladý pane, viděl jste někdy důl? To je díra v zemi. Prosím, peněženku mi můžou vzít, kočár mi můžou vzít. Ale důl? Ten se může zasypat, zatopit, ale nikdo vám ho nemůže vzít!"
African Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Kluk má salmonelu Teď přemýšlíme kde to čapnul, je jediný z celého okruhu rodiny a v pondělí bude volat hygiena.
marosh Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Vdaka EU nam konci asi cela motorova cast aeroklubu. Vsetky zliny ktore mame zgeneralkovane musia ostat na zemi a su prakticky srot. A to len vdaka tomu ze EU si vymyslela ze v urcitych intervaloch musi po lopate povedane dat vyrobca stempel. Zlin aircraft si povedal ze to nebude robit. Koniec. Sorry, ale nedá se to bez interpunkce číst, to je pak Tvoje stížnost úplně k hovnu.
nekdo Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 @african od nejakeho jidla, nebo zachod - nejaka zmrzlina, nebo jidlo, ktere mel jen on ? pripadne byl nekde na "verejnem" zachode ?mohl na neco sahnout...nezavidim a preji at je to co nejdrive za vami.
Karlos Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 (upraveno) Fakt je, že voda je veřejný statek.Souhlas. A z reakcí tady je vidět jak lidé uvažují, stylem Já si na svém pozemku vodu prostě sám vezmu. Ale když úplně stejně začne uvažovat stát, tak se to lidem nelíbí.Lidí je moc, voda jen jedna a je jí stále méně. Stromy kácíme, trávu usilovně vysekáváme, aby nám půda pěkně vysychala, zbytek jsme zabetonovali. Co naprší, necháme hned odtéct. A pak si stěžujeme, že je sucho. Můžeme si za to sami. A za odměnu si budeme užívat řešení úměrná našemu chování a myšlení.. A jak už tu zaznělo, hezky je na tom vidět, že jako společnost nemáme vůbec žádnou jednotnou koncepci pro budoucnost. Opravdu žijeme jen konzumním dneškem, a co bude zítra není naše starost. To je ale omyl. Upraveno 3. srpna 2018 uživatelem Karlos
Frantik Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Proto si každý řádný hospodář vykopa svou studnu a stará se o svou vodu. Kdo to neudělá, ten nemá.
Hasňa Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Vsak ropa a uran na vasem pozemku taky neni vase. Tak proc by mela byt voda.
African Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 @african od nejakeho jidla, nebo zachod - nejaka zmrzlina, nebo jidlo, ktere mel jen on ? pripadne byl nekde na "verejnem" zachode ?mohl na neco sahnout...nezavidim a preji at je to co nejdrive za vami.Prošli jsme si den po dni, ale opravdu nevíme. Je v tom sám, takže to je asi neidentifikovatelné. Navíc toho je všude hodně říkal doktor, léčba by měla být bezproblémová. Já se tedy hodně vyděsil, ale už to není jako za nás když jsme byli malý. Myslím že bude ok :-)
Hasňa Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Mel jsem na vysce salmonelu z hamburgra na autobusaku a krome prvnich dvou dnu to bylo ok.
Hardslimer Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Souhlas. A z reakcí tady je vidět jak lidé uvažují, stylem Já si na svém pozemku vodu prostě sám vezmu. Ale když úplně stejně začne uvažovat stát, tak se to lidem nelíbí.Lidí je moc, voda jen jedna a je jí stále méně. Stromy kácíme, trávu usilovně vysekáváme, aby nám půda pěkně vysychala, zbytek jsme zabetonovali. Co naprší, necháme hned odtéct. A pak si stěžujeme, že je sucho. Můžeme si za to sami. A za odměnu si budeme užívat řešení úměrná našemu chování a myšlení.. A jak už tu zaznělo, hezky je na tom vidět, že jako společnost nemáme vůbec žádnou jednotnou koncepci pro budoucnost. Opravdu žijeme jen konzumním dneškem, a co bude zítra není naše starost. To je ale omyl.Ale, no tak ...... https://www.expres.cz/cesko-voda-zdrazeni-veolia-d05-/zpravy.aspx?c=A180801_112542_dx-zpravy_vlt
Karlos Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 (upraveno) A jak to suvisí se suchem a s tím, že si ho sami dlouhodobě, cíleně a bez rozmyslu vyrábíme? Cíleně není správné slovo, jen děláme vše, co má takové následky. Upraveno 3. srpna 2018 uživatelem Karlos
gorlo Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Nejhorší doba? Buď rád, že teď před tím kdy odlétáš na dovolenou. Víš co by to bylo, kdyby jsi to zjistil až přiletíš?!
Karlos Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Proto si každý řádný hospodář vykopa svou studnu a stará se o svou vodu. Kdo to neudělá, ten nemá.Ano, toto je přesně to sobecké uvažování, které nikam nevede, a které pak končí zákony tohoto typu.A dokud budeme takto uvažovat, budeme si muset zvykat i na přesně stejně uvažující zákony.
Hardslimer Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 (upraveno) A jak to suvisí se suchem a s tím, že si ho sami dlouhodobě, cíleně a bez rozmyslu vyrábíme? Cíleně není správné slovo, jen děláme vše, co má takové následky.Vynatek: "Dříve ta spotřeba byla kolem 170 litrů na osobu na den a nyní je to zhruba 88 litrů na osobu na den" Jen jsem chtel poukazat, ze v domacnostech nejsme zas az takovy barbari. Problem s vodou bych hledal spise v spotrebe pro prumysl. Edit: slovosled Upraveno 3. srpna 2018 uživatelem Hardslimer
sibirnaya Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 ja teda problem s vodou hledam spise v zavlazovani. kdyz to pude takhle dal, tak travnik vysypu sterkem a bude. nechcu videt letosni fakturu za vodu
prischera Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Problém ale není ve spotřebě vody. Problém je v tom, že se díky intenzifikaci zemědělství a lesnictví voda z krajiny ztrácí mnohem rychleji než dříve. Začalo to už za první republiky, výrazně se zhoršilo za komunistů a částečně pokračuje dále (hlavně díky změnám ve skladbě pěstovaných plodin). Dokud se počasí chovalo normálně, nebyl to velký problém. V současnosti dochází ke změně klimatu, nehodnotím co je její příčinou, osobně se přikláním spíše k periodické změně, ale každopádně naše zásahy do krajiny můžou mít hodně nepříjemné dopady. Řešení bohužel není jednoduché. Nepostačí budovat nádrže, nebo nedej bože brát vodu ze studně, kde ještě zbyla. Základem je znovu obnovit retenční schopnosti krajiny. Tedy obnovit meandry horních toků, změnit druhovou skladbu lesů směrem od produkce dřeva blíže k přirozené skladbě, a přestat ve velkém pěstovat řepku a kukuřici. Část těch věci se děje, ale zoufale pomalu.
Boudy Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Myslíš, v době kdy náš spasitel jede v řepce, kukuřici a jeho lesnická společnost "vyhrává " jednu zakázku za druhou?
prischera Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 (upraveno) Já jen říkám, co by bylo třeba. Ne čeho je naše politická garnitura schopna. Spíš se bojím aby se naopak nezačalo těch pár správných kroků, brát zpět. Opět jsou v oblibě rychlá a snadná řešení. Není voda? Vyvrtáme hlubší vrt, postavíme přehradu a když bude nejhůř tak jí někomu sebereme. Ach jo. Upraveno 3. srpna 2018 uživatelem prischera
roura74 Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 Kamarádka má statek. Na jejich pozemcích byl za němců rybník, kterej JZD nechalo totálně zarůst a vyschnout. Chtěla ho obnovit i když pro něj nemá využití, jen pro dobrý pocit a zadržování vody v krajině. Vyrukovalo na ni životní prostředí, že tam je chřástal, kterej tam samozřejmě není, a že musí udělat EIA. Tak se na to vykašlala, protože ty náklady na papírování by byly příšerný. Tak stát pomáhá k vysušuvání krajiny.
Karlos Odesláno 3. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2018 (upraveno) Jsem toho názoru, že obce, potažmo stát, nemá žádnou překážku v budování studní, vrtů, vodáren.Problém se suchem a nedostatkem vody vyřešíme budováním studní a vodáren? A obecně - nejde jen tak vrtat a dělat studny. To nemůže ani stát. Všechno totiž souvisí se vším a cokoliv udělá jeden, ovlivní i druhého. A to už jsme zase u toho pokřiveného myšlení Starám se jen sám o sebe, a co je za plotem mě nezajímá. Tohoto myšlení se musíme zbavit. Jsme tu všichni na jedné lodi. Upraveno 3. srpna 2018 uživatelem Karlos
Doporučené příspěvky