Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

slunicko dostal ban za to, ze napsal hasnovi, ze przni deti. takze 3 dny, at vychladne.

Nebyl jsem tu ted chvili, takze tenhle post mi zcela uniknul. Takze, parne-strojni konstrukce, ze jsem reagoval na nej, je mylna. 

Odesláno

Viděl jsem nahozenou udičku parního stroje, čekal jsem (trpělivě), co z toho bude a jak s očekávanou reakcí Hasňi naloží... a nejsem zklamán :D

Zijes v omylu, ten post jsem vubec nevidel. Do ted nevim, co v nem bylo. Psal jsem obecny postreh na celou predchozi debatu. 

Odesláno

Tak to se omlouvám - takže je to celé konstrukt parního stroje/slunicka? Sibiř to vlastně taky píše. Ještě jednou omluva (za to, co jsem nenapsal, ale myslel...).

Odesláno (upraveno)

Pohoda. Ted jsem si uvedomil, co to vlastne Sibir cituje. To bych asi tak klidne neformuloval sve dojmy z debaty, kdybych si neco takoveho precetl.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Takze to vlastne bylo uplne jinak?

Hasna nikoho nenaprasil, nereagoval na prispevek, ale na debatu a ban dal primo mod?

Hm, takhle vznika fama :-).

Byl jsem z toho vykolejenej a ac je mi do toho asi jako Maxelovi, tak jsem stejne jako on zvedavej ( jak baba z pavlace )a pidil se potom.

Maxeli, nic proti tobe :-).

Odesláno

Takze to vlastne bylo uplne jinak?

Hasna nikoho nenaprasil, nereagoval na prispevek, ale na debatu a ban dal primo mod?

Hm, takhle vznika fama :-).

Byl jsem z toho vykolejenej a ac je mi do toho asi jako Maxelovi, tak jsem stejne jako on zvedavej ( jak baba z pavlace )a pidil se potom.

Maxeli, nic proti tobe :-).

Cajk. Aspoň dokud mi nebudeš chtít dát do držky :D

Každopádně to je vono. Něco zmizne (žádnej fingerpointing) a celá debata de do kelu, protože kdo u toho nebyl, už se dozví lautrhovno.

Odesláno

slunicko dostal ban za to, ze napsal hasnovi, ze przni deti. takze 3 dny, at vychladne.

Ne ne, mily texasane ze sibire. Ja jsem mu polozil otazku, ktera mu toto podsouvala. Tak jak jsou skolena opravdova slunicka :) A on okamzite takhle sam sebe zklamal.

Parnislunicko, lžeš. Tvá věta zněla: Hele, a proc ty vlastne prznis deti? Tedy jsi se tázal PROČ je przní, nikoli ZDALI je przní. Za další, i přes daný BAN sis pořídil další identitu (parnistroj, parnislunicko). Zcela nesluníčkově Ti tedy sděluji: pokud chceš v budoucnu nějak slušně a rozumně fungovat na Chronomagu, omluv se v tomto vlákně Hasňovi.

Odesláno

Ano.

Ano.

Jasny, myslel jsem si neco podobnyho. Bonz by mi k tobe nesedel.

Maxeli, prat se urco nebudem :-), tak o zvanec mozna, ale v otazkach " zivota a smrti " snad ne :-).

Odesláno

Hasňo, naprosto chápu Tvo reakci, ale kdo má ty koule o někom napsat, že przní děti, měl by mít i tolik morálky a odvahy, aby se omluvil. Uvidíme, jestli je parní stroj rovnej borec, a nebo jen virtuální hrdina. Moc rád bych byl příjemně překvapen.

Odesláno

tak se opět ukázalo že svět je plný idiotů a doprava je jejich hnízdo. Udělali nám tady velkou opravu silnice. Po desítkách let všemožného flikování, plácání, krtincování a jiného prasení to konečně vypadalo že jsme se dočkali. Realita je však šokující. To je retro na plný pecky. Já myslel že se něco takového už asi čtyřicet let nedělá a vono jo. Dnes se obvykle používá tzv. "balená". Štěrk se v obalovně, za tepla míchá a kropí tekutým asfaltem, podobně jako oříšky v čokoládě. Výsledná hmota se pomocí finišeru rozprostře na silnici a zhutní vibračním válcem. Ale tady né, tady prostě zas musí být něco extra. Tady to udělali retro. Já to pamatuju jako kluk, minimálně před 40 lety. Položí se vrstva štěrku a pak přijede velice ošklivé, špinavé a smrdící cisternové auto a nakropí to tekutým asfaltem. Na to jemnější štěrk a zas asfalt. A jemný štěrk navrch. Výsledkem je poněkud nesourodá hmota neurčitých vlastností. Pamatujete jako děti v létě louže tekoucího a bublajícího asfaltu? Samozřejmě jsme v tom šlapali a dostávali nářez za polepené boty. Nebo v Černých baronech, jak ožralý lampasák usnul na silnici a přilepil se. Tak to je ono.

Zkrátka, špatně úplně všechno. Je to křivý, jízda jak na Lochnesce. Na povrchu je sypký štěrk a je ho tolik že v tom auto plave jak v čerstvém sněhu. Když do kopce přidám, stejně jak ve sněhu cítm jak se kola tahají o adhezi. Do zatáčky radši krokem protože stačí dotyk plynu a už to jede bokem. V místech kde v zimě na náledí jedu padesátkou a směju se jak puklej pecen, na tomhle se fakt trošku bojím. Po dvou dnech minimálního provozu už začínají být znát vyjeté koleje. A navíc jsou na mnoha místech děsivě vysoké krajnice. Tam až někdo vjede, vytlačen traktorem s hovnocucem (ti až začnou jezdit tak z toho za týden udělají bobovou dráhu) tak to bude katastrofa. Z toho nikdo nevyjede, skončí na boku ve škarpě. Doufám že tam v zimě spadne sypač s pluhem. Pak si to může vyřídit s kolegama co to postavili. Já mu můžu tak udělat Nelsona: CHÁ CHÁ!

Odesláno

tak se opět ukázalo že svět je plný idiotů a doprava je jejich hnízdo. Udělali nám tady velkou opravu silnice. Po desítkách let všemožného flikování, plácání, krtincování a jiného prasení to konečně vypadalo že jsme se dočkali. Realita je však šokující. To je retro na plný pecky. Já myslel že se něco takového už asi čtyřicet let nedělá a vono jo. Dnes se obvykle používá tzv. "balená". Štěrk se v obalovně, za tepla míchá a kropí tekutým asfaltem, podobně jako oříšky v čokoládě. Výsledná hmota se pomocí finišeru rozprostře na silnici a zhutní vibračním válcem. Ale tady né, tady prostě zas musí být něco extra. Tady to udělali retro. Já to pamatuju jako kluk, minimálně před 40 lety. Položí se vrstva štěrku a pak přijede velice ošklivé, špinavé a smrdící cisternové auto a nakropí to tekutým asfaltem. Na to jemnější štěrk a zas asfalt. A jemný štěrk navrch. Výsledkem je poněkud nesourodá hmota neurčitých vlastností. Pamatujete jako děti v létě louže tekoucího a bublajícího asfaltu? Samozřejmě jsme v tom šlapali a dostávali nářez za polepené boty. Nebo v Černých baronech, jak ožralý lampasák usnul na silnici a přilepil se. Tak to je ono.

Zkrátka, špatně úplně všechno. Je to křivý, jízda jak na Lochnesce. Na povrchu je sypký štěrk a je ho tolik že v tom auto plave jak v čerstvém sněhu. Když do kopce přidám, stejně jak ve sněhu cítm jak se kola tahají o adhezi. Do zatáčky radši krokem protože stačí dotyk plynu a už to jede bokem. V místech kde v zimě na náledí jedu padesátkou a směju se jak puklej pecen, na tomhle se fakt trošku bojím. Po dvou dnech minimálního provozu už začínají být znát vyjeté koleje. A navíc jsou na mnoha místech děsivě vysoké krajnice. Tam až někdo vjede, vytlačen traktorem s hovnocucem (ti až začnou jezdit tak z toho za týden udělají bobovou dráhu) tak to bude katastrofa. Z toho nikdo nevyjede, skončí na boku ve škarpě. Doufám že tam v zimě spadne sypač s pluhem. Pak si to může vyřídit s kolegama co to postavili. Já mu můžu tak udělat Nelsona: CHÁ CHÁ!

tohle se občas děje i v královehradeckém kraji a je vyloženě nahovno

sice se to časem "zajezdí" a přebytečná drť se splaví deštěm nebo vyhází auty, ale do rovného povrchu to má daleko. Neštěstí tenhle typ výspravy

naposledy mě nasrali v krásném kopci z Klášterce do Českých Petrovic, povrch byl i na silničním kole prima, minimální provoz. Naprosto netušim proč ty 4km, nebo kolik to je, takhle "vyspravili" :(

Odesláno

Tohle se dělá pokud se nepletu jako oprava vrchní vrstvy vozovky kdy ty kamínky a asfalt mají za úkol vyplnit miniaturní trhliny a tím zamezit poškození vozovky v zimě.

Odesláno (upraveno)

Tohle se dělá pokud se nepletu jako oprava vrchní vrstvy vozovky kdy ty kamínky a asfalt mají za úkol vyplnit miniaturní trhliny a tím zamezit poškození vozovky v zimě.

Presne.

A k tem vysokym obrubnikum- z duvodu zmeny norem, dochazi i v projektove dokumtaci k zuzovani vozovek na normove minimum ( z duvodu uspory penez, nic jineho za zim neni ), proto ty krajnice nijak neupravujou, neopravujou a jsou o tolik vyssi/ nizsi.Asi si mame zvyknout.

Bohuzel jak pises, dva nakladaky proti sobe = velkej problem.

Ty koleje jsou tim, ze tahle starsi technologie myslim pozaduje tyden zrani= bez provozu na ni, jinak se ihned zvlni, nedozraje.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Tak po cca desetimesicni bitve se stavebnim uradem jsem dnes musel za pravnikem s zadosti o pomoc.. Po odevzdani vsech nalezitosti a doplneni vsech vytek urednik vytasil eso z rukavu, musim dodat uzemni souhlas s el pripojkou, co buduje na sve naklady EoN. Zdrzeni minimalne dalsi 3 mesice, ale klidne i vice. A to uz muze znamenat rozdil mezi realizaci a nerealizaci stavby. Salamova metoda.. Kdyby jen trosku ten stat chtel /urednik/ tak vypracuje body, co ma stavebnik splnit a to ve dverich vsem vecpe do ruky s patricnym komentarem.. Vsichni by si usetrili cas a nervy. Ale ne, tak to samozrejme nechodi, misto toho vas urednici dusi a sikanuji. Ta zlovule je desiva.. Nezmuzete nic, jelikoz to posledni, co chcete, je znepratelit si stavebni urad.. S udivem na vas urednici hledi, ze se neorientujete v procesnich zalezitostech a neovladate stavebni zakon..Je to k popukani, obzvlast kdyz se u nas zakony/vyhlasky tak rychle meni.. V lednu tohoto roku mimochodem vysel novy stavebni zakon, uz nyni se ale jedna o jeho novelizaci, jak typicke pro nasi zemicku  :punk:

Odesláno (upraveno)

Jo! A to stavíš (hádám) klasickej dům k žití, tzn pro úřady poměrně standardní záležitost. Si představ, že chceš na letišti přebudovat ex-hangáry kde parkovaly Migy na supermoderní zkušebnu pro výzkum prediktivní údržby turbovrtulových motorů. To aby se jeden (nebo i víc) šel rovnou zastřelit :D

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

No, stavim... to je trosku silny slovo..  Sice uz jsem do toho vrazil asi tak dvoje Rolexky, ale do zeme jsem jeste nekopnul, kdyz nepocitam hydrogeologickou sondu (nejakych 3,5m) a pedeologickou zkousku (cca 0,7m)  :D Zatim jen papirujeme, urednicime.. Prubezne v atakach beznadeje koukam do realit, ale vsechno je beznadejne vyprodane..  :sweatdrop: Uzivam si to proste.. Jo a to jsem se nepochlubil, ze jeste jsem soubezne delal stavebni povoleni pro cestu.. 

Jinak ten Tvuj projekt zni velmi ambiciozne.. Jakej mas casevej plan? Stihas to do duchodu? Nebo plody Tveho usili sklidi az dalsi generace..?  :guitar:

Odesláno

Aaale jo, snad stíhám :) Stavební povolení s velkou pompou předáno před 3 týdny, takže už to jede. Ale bylo to krušnejch 8 měsíců a znova už bych to asi absolvovat nemusel ? tedy ne, že bych to celý obstarával sám, jen jsem si dycky krásně ?vyžral? zpoždení vůči plánu, když úředník slíbil X a realita vesměs byla X + měsíc/dva navrch.

Více info zde: http://artofspace.cz/na-hradeckem-letisti-vznikne-zkusebna-turbovrtulovych-motoru/

Odesláno

Axel:

Vydrž... Ani nevíš jak moc ti rozumím... Já byl ve stejné situaci poslední dva roky... ( ano, zda se, že povolení na barák trvá třikrát dyl jak na hangár).

Dostal jsem ho letos v březnu... A už se to hýbe. Fakt to stojí za to být trpělivý, protože se na to pak moc pekne dívá, jak to roste.

Jen je to tu opravdu postavené na hlavu. Dva roky se doprosovat úředníka že si za své peníze smis postavit barák na svém pozemku... To me naštve ještě teď si vzpomenu...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...