Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Me fascinuje co vsechno jsou tady lidi na sebe schopni napraskat pod dojmem anonymity. Jeden jezdi na hradecke pres dve kila, div tu z toho neda fotku. Dalsi se tu priznavaji k uplatkarstvi jakoby se nechumelilo... Husty...

Andy, vždyť je to skoro jedno. I ty už tu znáš skoro všechny co sem denně chodí, takže o nějaké anonymitě si můžeš též nechat zdát ( též víme, kde bydlíš a pracuješ :-)), např. Tedy mimo mě, protože já jsem na fotky míst tupej a kdybys to fotil u mě před barákem, tak bych to poznal po dlouhém zkoumání, možná :-).

Též jsem dnes vstával až na povel budíku a radost mi to neudělalo ( po dlouhé době ). 

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Sem to vod tebe chyt. Koukej chrapat, to je strasny, uz hodinu se prevaluju a mozek jede naplno....

Tak uz sem to chyt taky. Prevaluju se uz vod sedmi a znova nezaberu a nezaberu.

Odesláno

Tak uz sem to chyt taky. Prevaluju se uz vod sedmi a znova nezaberu a nezaberu.

:D

Já si po sedmý otevřu okno, a čerstvej vzduch, kosi, hrdličky a vzdálený vrčení motorků od bran sousedů odjíždějících makat mě spolehlivě zase uspí.

Návštěvník tolja
Odesláno

Wolove, vy my nestojite za odpo :-). Velkej servis byl dělanej loni, čekal jsem na tohle číslo a pustil ty druhé v kompletu, co jsem též měl.

Zlámal bych si ruce.

notvl, to se ti líbí natolik, že jsi si je musel koupit dvakrát? šmarjápano

fackovat ženský, tahat se s dřívím jako cajk, ale tohle?  :eek:

Odesláno

Me fascinuje co vsechno jsou tady lidi na sebe schopni napraskat pod dojmem anonymity. Jeden jezdi na hradecke pres dve kila, div tu z toho neda fotku. Dalsi se tu priznavaji k uplatkarstvi jakoby se nechumelilo... Husty...

Jak já ti rozumím a řekl jsi to ještě hodně decentně, ale to víš triko se musí honit neustále a i sebevětšími kravinami :D

Odesláno

notvl, to se ti líbí natolik, že jsi si je musel koupit dvakrát? šmarjápano

fackovat ženský, tahat se s dřívím jako cajk, ale tohle?  :eek:

Jojo, Fortis je pro mě srdcovka a udělám pro tuhle značku dost blbostí, bohužel.

Odesláno

Není to co mě PRÁVĚ naštvalo ale co mě štve několik posledních týdnů je kůrovec, který se mi řádí v lese. Kačím víkend co víkend a už mi z toho hrabe.  :helpsmilie:

Odesláno

Jojo, Fortis je pro mě srdcovka a udělám pro tuhle značku dost blbostí, bohužel.

Vidím, že máš starosti, tak přidám tuhle story ze včera. Psal jsem někomu na mobilu zprávu a vyjadřoval jsem se o komsi poněkdu nelichotivě. No, prostě jsem napsal oblíbené slovo pana prezidenta, tedy kunda. A když to jsem to odeslal, zjitsil jsem, že to telefon automaticky opravil na ....Kuncak. Tak jsem si říkal, že tohle si Martin fakt nezaslouží.

Odesláno

:) to se určitě ujme!

Už se tu říká:

- fotit na kuncáka

- vysvětlit jí to na kuncáka

- rovnat dřevo na kuncáka

No a teď

- tvl ty seš taky dobrej/á kuncák!!!

(Martine, promiň :D )

Odesláno

Není to co mě PRÁVĚ naštvalo ale co mě štve několik posledních týdnů je kůrovec, který se mi řádí v lese. Kačím víkend co víkend a už mi z toho hrabe.  :helpsmilie:

Bohužel nejsi sám. My už skoro žádný les nemáme:( Za poslední tři roky šlo všechno do kopru. Je sucho a k tomu ještě hospodářský les ze samých smrků. Oblast Dačicko. Několik dalších generací, z toho nebude mít bohužel nic, jen práci s udržováním.   

Odesláno

S tím kůrovcem se to dá interpretovat také jako: konečně ten brouk do toho hodil těm nezodpovědným lidem vidle a přinutil je chovat se rozumněji = přestat vysazovat téměř 100% monokultury smrku, které na tomto území historicky nikdy nebyly a v důsledku jsou škodlivé.

Odesláno

Vidím, že máš starosti, tak přidám tuhle story ze včera. Psal jsem někomu na mobilu zprávu a vyjadřoval jsem se o komsi poněkdu nelichotivě. No, prostě jsem napsal oblíbené slovo pana prezidenta, tedy kunda. A když to jsem to odeslal, zjitsil jsem, že to telefon automaticky opravil na ....Kuncak. Tak jsem si říkal, že tohle si Martin fakt nezaslouží.

V poho, na tohle jsem zvyklej. V době, kdy nebyl ještě ani internet jsem se za tohle na zápasech hned pral ( všichni to věděli, takže když se chtělo hrát přesilovku, tak to stačilo vyslovit na hřišti a nedohrál jsem. Ne, že by to pro tým bylo nějaké oslabení, ale já měl zpravidla o 1-1,5 hodinu více času na přemýšlení ).

Teď už mi to neva.

Návštěvník tolja
Odesláno

a to jsi si jako nemohl oblíbit nějakou jinou značku?  :gora:

mně to navzdory účasti ve vesmíru furt nějak připomíná vobyčejný etamontéry a UHO, vím, že tím dost lidí naštvu, ale nemůžu si pomoct

abych pořád na fortis neplival, tak steinhart je pro mě ještě o dost horší (i tam jsou jeden dva slušný kousky, ne až tolik inspirovaný něčím), a pak už je jenom marina militaire  :lol2:

Odesláno

a to jsi si jako nemohl oblíbit nějakou jinou značku?  :gora:

mně to navzdory účasti ve vesmíru furt nějak připomíná vobyčejný etamontéry a UHO, vím, že tím dost lidí naštvu, ale nemůžu si pomoct

abych pořád na fortis neplival, tak steinhart je pro mě ještě o dost horší (i tam jsou jeden dva slušný kousky, ne až tolik inspirovaný něčím), a pak už je jenom marina militaire  :lol2:

Mám dětství spojené s touto značkou, tam, kde jsem se díky strýci pohyboval byla tahle značka IN a nikdo neměl skoro nic jiného ( to máš jako s botama, měl jsem jako malej prestige a po revoluci si hned musel koupit Adidasky- trvalo mi 2 roky, než jsem je mohl nosit bez problémů a to už jsem je mohl vyhodit. Strašný boty. Ale byl to přece Adidas  :-). Byl jsem mladej a blbej a teď se prostě změnila jen první část té věty.

Odesláno (upraveno)

S tím kůrovcem se to dá interpretovat také jako: konečně ten brouk do toho hodil těm nezodpovědným lidem vidle a přinutil je chovat se rozumněji = přestat vysazovat téměř 100% monokultury smrku, které na tomto území historicky nikdy nebyly a v důsledku jsou škodlivé.

Souhlasím. Ale nezodpovědností bych to nenazval. Smrk se pěstuje jako nejvýhodnější hospodářská dřevina už dlouho. V podstatě už od konce středověku, kdy mnoho lesů padlo kvůli těžbě a zpracování kovů i kvůli nárůstu populace a zemědělské a stavební činnosti. Podmínky to prostě umožňovaly a hospodářství uvítalo, smrkové dřevo je nezbytné v podstatě všude, navíc smrkový les vypadá dobře a úhledně. A v naší době nikdo nečekal, že během pár let se počasí změní tak výrazně, že to pro smrk bude na mnoha místech problém, tak nebyl důvod něco měnit.

Například stavebnictví je na smrkovém dřevu závislé, bez smrkového dřeva je problém něco stavět (z listnáčů prkno udělat nejde, teda jde, ale použít na nic nejde), takže nedostatek stavebního dřeva a růst cen bude následovat.

A kůrovcové kalamity bývaly i dřív (sám pamatuju asi dvě).

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Jinou odpověď jsem od Franty ani nečekal:) odborník prostě na všechno:) To co píšeš ví i malé dítě. Jenže náš les byl pouze hospodářský les. Na relativně malém pozemku v co nejkratším čase vypěstovat co největší přírůstek. Stovky let to fungovalo a teď už to prostě v tomto klimatu nefunguje a fungovat ani nemůže. Samozřejmě, že se vysází smíšený les, aby tam vůbec něco rostlo. Protože ten brouk sežere i malé smrkové stromky. Les tam v budoucnu zase stát bude, ale už pouze na okrasu, páč přírůstek na tak malé ploše smíšeného lesa je zanedbatelný. 

Odesláno (upraveno)

To máš těžký. Listnáče nám důsledně ničí vysoká (ožírají pupeny, ničí kůru). Tak tyhle smrky jsem sázel do smíšeného lesa před dvaceti lety za vyvrácené a zlomené borovice. Hodnota dřeva vzhledem ke stáří nula. I proto že to není monokultura tak se to mezi stromy těží obtížně. 

Upraveno uživatelem klobadysek
Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)

Mám dětství spojené s touto značkou, tam, kde jsem se díky strýci pohyboval byla tahle značka IN a nikdo neměl skoro nic jiného ( to máš jako s botama, měl jsem jako malej prestige a po revoluci si hned musel koupit Adidasky- trvalo mi 2 roky, než jsem je mohl nosit bez problémů a to už jsem je mohl vyhodit. Strašný boty. Ale byl to přece Adidas  :-). Byl jsem mladej a blbej a teď se prostě změnila jen první část té věty.

no vidíš, a to prestižky byly vlastně okopírovaný a ošizený adidasky, konkrétně lendlovky, akorát, že neměly boční vedení paty, to je něco podobnýho jako steinhart versus rolex  :lol2:

post-953-0-54169000-1554281852_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Ještě mě napadá analogie mezi smrkovým dřevem a palmovým olejem. Likvidace původního lesa a vysázení monokultur palmy olejné v JV Asii má taky své ekonomické (krátkozraké) opodstatnění. A přesto, trochu pokrytecky, je pro nás palmový olej zlo, zatímco smrkové dřevo ne.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...