polifka Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 (upraveno) Už druhý měsíc sháním pro sebe zubaře - má zubařka ukončila praxi (bez náhrady). Co já jich už obvolal,prostě v Pardubicích není zubař, který by mne vzal do své péče.Už jsem si vyslechl:1. máme plno a nové nepřijímáme ani rodinné příslušníky2. pokud vás něco bolí, zajeďte si do nemocnice na pohotovost3. telefonujte tak dlouho, až se někdo uvolíVzbuzuje to na mne dojem, že už mají vyděláno a vůbec nepřipouštějí žádnou diskuzi (a hlavně snahu pomoci)Takže s tím svým každoměsíčním placením zdravotního pojištění se můžu dát vyfotit před stomatologickou komorou Jsem nasr .... Upraveno 4. června 2019 uživatelem polifka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Tak ju už niekto vyskúšajte a dajte report Ale až taká veľká ku.. nebude keď mne a iným nenapísala Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Ty,... ty,... vás pět,... ten zájezd z Moravy a dost. Natália není žádná kurva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Už druhý měsíc sháním pro sebe zubaře - má zubařka ukončila praxi (bez náhrady). Co já jich už obvolal,prostě v Pardubicích není zubař, který by mne vzal do své péče.Už jsem si vyslechl:1. máme plno a nové nepřijímáme ani rodinné příslušníky2. pokud vás něco bolí, zajeďte si do nemocnice na pohotovost3. telefonujte tak dlouho, až se někdo uvolíVzbuzuje to na mne dojem, že už mají vyděláno a vůbec nepřipouštějí žádnou diskuzi (a hlavně snahu pomoci)Takže s tím svým každoměsíčním placením zdravotního pojištění se můžu dát vyfotit před stomatologickou komorou Jsem nasr ....No, něco na tom bude. Proto jezdím už několik let do Prahy (jsem z Pce). Není to zrovna praktický, ale ve finále už jsem si zvykl a než se tady doprošovat .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Tak ju už niekto ...Je holt vybirava no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Tak nějak mi nejde do hlavy proč zubaři chtějí pořád přidávat na penězích když mají vlastně dostZa neochtu bych jim raději odebíral..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Tak nějak mi nejde do hlavy proč zubaři chtějí pořád přidávat na penězích když mají vlastně dostZa neochtu bych jim raději odebíral.....A nemůže to být fakt tím, že maj plno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Je jich málo. Obecně. Ať už těch, co dělají na pojišťovnou nebo těch, co dělají za prachy + k tomu přistupuje (ne)ochota nebo finanční (ne)možnosti pacientů platit "cash". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
polifka Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Asi máte všichni pravdu. Já to ale chápu tak, že si platím zdravotní pojišťovně pojistné, oni mají smlouvu s "mou" pojišťovnou.Za to bych rád, pokud potřebuji, aby mne někdo ošetřil. K čemu systém, který nefunguje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Ale o tom ta smlouva s pojišťovnou přece není. Mimochodem, Tvůj názor, že bys jim nějaké ty peníze bral je pěkná blbost. Poznámka pro ty, co mne neznají: nejsem zubař. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 polifko, to je utopická představa, bohužel. Máma je zubní sestra (teď už v důchodu, přesto chodí doktorovi, co s ním x let dělala, občas pomáhat), ten doktor toho víc neudělá i kdyby na krásně chtěl. Má jen dvě ruce, jedno křeslo, 24 hodin v jednom dnu (kdy se teda musí krom práce najíst a vyspat a někdy odfrknout)... Vedle v ordinacích to samý. A mám obavu, že tenhle stav není jen u zubařů. Teď si už přesně nevybavím, kolik má ten mámin v kartotéce pacientů (abych nekecal), ale když mi to máma kdysi řekla, zkoušel jsem počítat, kolik by mu zabralo, kdyby všichni poctivě chodili jednou za půl roku na preventivní prohlídku. Už to by nedal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Dobrota Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Už druhý měsíc sháním pro sebe zubaře - má zubařka ukončila praxi (bez náhrady). Co já jich už obvolal,prostě v Pardubicích není zubař, který by mne vzal do své péče.Už jsem si vyslechl:1. máme plno a nové nepřijímáme ani rodinné příslušníky2. pokud vás něco bolí, zajeďte si do nemocnice na pohotovost3. telefonujte tak dlouho, až se někdo uvolíVzbuzuje to na mne dojem, že už mají vyděláno a vůbec nepřipouštějí žádnou diskuzi (a hlavně snahu pomoci)Takže s tím svým každoměsíčním placením zdravotního pojištění se můžu dát vyfotit před stomatologickou komorou Jsem nasr .... Původně jsem nechtěl reagovat a dohadovat se tu s místními neomarxisty, ale fakt mi to nedá...Jsi jako správný Čech nasraný na všechny zubaře, že. Ale problém je někde jinde. Češi odmítají vidět co, resp. kdo to způsobil a že je to dlouhodobý průser, který se nabaloval dost dlouho, až to prostě prasklo. Podobně vaše lidově-demokratická republika napínala strunu u sester, u pediatrů, včera jsem slyšel v rádiu že je problém i se soudními znalci, kteří už nechtěji fízlům sloužit téměř zadarmo, když už jsme u profesí. Obdobný průser vidíme s vodou, se smrky, s dálnicemi.Ty taky nebudeš pracovat 20 hodin denně, i kdyby tě prosili. Ale soudruzi neprosí, neposkytují dobré podmínky k práci. Oni jen vydírají, vyhrožují a navíc zatěžují nesmyslnou byrokracií. Tak proč by měli za těchto podmínek a za tu almužnu důchodci dobrovolně přesluhovat, jdou konečně do důchodu, kde už budou mít klid. A najednou je vidět, že to nemá kdo dělat. Teď bude pár let trvat, než společnost pochopí, jaké profese jsou potřeba a pochopí, že je potřeba vyrovnat nabídku a poptávku.Jsem přesvědčen, že zajistit lidem běžnou sociální péči, vč. lékaře, zubaře, apod. je povinnost místních volených zastupitelů. Někde to už pochopili a profesím, které chtějí přilákat nabízejí byt, pronájem ordinace, půjčku na počáteční investici do zařízení, apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Asi máte všichni pravdu. Já to ale chápu tak, že si platím zdravotní pojišťovně pojistné, oni mají smlouvu s "mou" pojišťovnou.Za to bych rád, pokud potřebuji, aby mne někdo ošetřil. K čemu systém, který nefunguje?Jak píše Bert, na to smlouva s pojišťovnou není. A ošetří tě opravdu v případě nutnosti na zubní pohotovosti. Zubaře si musíš najít sám, žádná povinnost to nikoho není. Sam mám zubaře v Českém Brode, ač jsem z Prahy. Nestezuju si, ač zubarka už presluhuje, neměnil bych. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Ja myslim ze to urcite nie je o tom ze by zubari neprijimali pacientov z lenivosti, akoze by chceli viac v praci supat nohami nez vrtat. Pocet ludi ktorych jeden zubar denne/mesacne/rocne obsluzi je proste konecny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Lekarsky fakulty berou malo mediku, tim bych zacal. Proc? Protoze vysoky skoly maj stejny dotace, ale filda ma jiny naklady na studenta, nez medina. Hlasi se 2000 lidi, vemou 150. Jo, muzes si to zaplatit, ten prvak, stoji to kilopade, vemou jich jen 30. Situace v Brne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Súkromný zubari nemajú záujem vyučovať a preto je nedostatok nových. A z tých co funguju je mrte fuserov. Zubár vám je schopný neuveriteľne dojebat chrup.. A ze sú to neskutočný podvodníci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 (upraveno) Jsem rád, že aspoň tady převládá racionalita... Jinak pokud máte pocit, že je nedostatek zubařů, pak vězte že je to objektivně pravda a že ještě rozhodně nejsme na vrcholu krize. Týká se to i ostatních lékařských oborů (o sestrách nemluvě), ale v nemocničních oborech se to z pohledu pacienta víc schová. Medicíny teď přijímají o trochu víc studentů (je otázka co to udělá s kvalitou studia), ale tím se problém stejně nevyřeší, nota bene ve stomatologii, kde to do značný míry táhne ještě dosluhující generace (před)důchodových úderníků... EDIT: enslow, stomatologie se studuje na lékařský fakultě, ne v ordinaci. Zbytek radši bez komentáře... Upraveno 4. června 2019 uživatelem M.K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enslow Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Odporúčam prečítať. Diskusiu tiež https://martinsimo.blog.sme.sk/c/441429/amalgam-fakty-a-myty.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 ....Proc? Protoze vysoky skoly maj stejny dotace, ale filda ma jiny naklady na studenta, nez medina..Nikdy tomu tak nebylo, lékařské fakulty měly, právě kvůli vyšší nákladovosti, vždy vyšší koeficient dotace připadající na jednoho studenta. Filda, právo apod. mají tradičně koeficient 1, medicína měla na přelomu milénia koeficient 3, stomatologie dokonce 4, dnes je to v průměru méně - viz např. info tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 4. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. června 2019 Každopádně jich je málo, dotace/nedotace.Asi bych to tím ukončil :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky