Návštěvník Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Právě- úroveň společnosti je taková do jaké míry se o ty slabé dokáže postaratTo tady ale asi nikdo nezpochybnoval. Ja nerozumim tomu, jak nekdo muze mit logickou dedukci toho, ze nekdo rekne zjevny fakt ohledne nemoci. A druhy na to reaguje emocne, mimokontext a jeste k tomu utocne stylem. Aha takze umrou jen stari lide, takze je to v pohode!Jakoze wtf?To je to co z tohohle fora dela dlouhodobe novinky...Tohle je zajimavy prehled btw: https://informationisbeautiful.net/visualizations/covid-19-coronavirus-infographic-datapack/
Micey Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 (upraveno) antitomas, jakože ta pandemie provázená karanténou a opatřeníma, co jsou teď, je víc "realita všedního dne", než exotická dovolená? To žijem teda v jinym světě.. Upraveno 12. března 2020 uživatelem Micey
African Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Mě asi v této době nejvíc vadí šmejdi co se vrátí z Itálie a nedodržují karanténu, včera jsem taky potkal známého co si v pohodě nakupoval v obchodě jako by nic. Říkám, ty jsi hrozný hovado, nemáš sedět na prdeli doma a on ať se neposeru a starám se o sebe, taková příjemná debata na dálku
Baldic Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 (upraveno) Právě- úroveň společnosti je taková do jaké míry se o ty slabé dokáže postarat A to jsem rozporoval kde? Upraveno 12. března 2020 uživatelem Baldic
Baldic Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Jdou takhle prasnou cestou emocni intelingence a IQ, nekdy jsou spolu, nekdy jde jen jeden z nich, nekdy se ztrati oba na sve pouti. Problem nastava, kdyz se misto racionalniho uvazovani zacnou veci ridit emocemi.
antitomas Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Micey: ne, to jsi špatně pochopil. Realita všedního dne je taková, že lidi mají vytvořenou nějakou fin. rezervu v rámci svých možnosti apod. A v situaci, jako je tato, umí upravit způsob života a chování tak, aby dopady současné situace byly co nejmenší. Ale rozhodně nenatahují žebrající pracku ke státu s tím, že jim MUSÍ někdo něco kompenzovat...
Chronař Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Souhlas s geometrem.Akorát si myslím, že můžou nastat situace, kdy se to někoho, firmy nebo člověka může dotknout finančně fatálně.Ten by si asi nějakou pomoc zasloužil, pokud jde zachránit, i když jde o zásah vyšší moci.Náhrada za propadlou dovolenou by to být neměla.
geometr Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Mě asi v této době nejvíc vadí šmejdi co se vrátí z Itálie a nedodržují karanténu, včera jsem taky potkal známého co si v pohodě nakupoval v obchodě jako by nic. Říkám, ty jsi hrozný hovado, nemáš sedět na prdeli doma a on ať se neposeru a starám se o sebe, taková příjemná debata na dálku Bezohlednost v ryzí podobě?
shaggy Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 U nas sa s tym konecne nebabru a som rad. Pohodlie musi ist bokom.Viac ma serie, ze mladsi syn dostal teploty. Zavedú sa hraničné kontroly, na Slovensko sa dostanú len ľudia, ktorí majú v krajine trvalý, alebo prechodný pobyt. Všetky tri medzinárodné letiská budú uzavreté pre osobnú prepravu. Medzinárodná železničná a autobusová preprava sa zastaví, výnimkou je zásobovanie. Všetci ľudia prichádzajúci zo zahraničia skončia v karanténe. Školy a školské zariadenia budú od pondelka (16.3.) zatvorené na dva týždne. Zatvorené ostanú aj sociálne a kultúrne zariadenia. Zatvorené budú bary, lyžiarske strediská i wellness centrá a aquaparky. Vnútroštátne vlaky budú premávať v prázdninovom režime. Prevádzka obchodných centier cez víkend bude obmedzená (nakúpiť bude možné len potraviny, lieky Sent via IPoAC
Chronař Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 To tady ale asi nikdo nezpochybnoval. Ja nerozumim tomu, jak nekdo muze mit logickou dedukci toho, ze nekdo rekne zjevny fakt ohledne nemoci. A druhy na to reaguje emocne, mimokontext a jeste k tomu utocne stylem. Aha takze umrou jen stari lide, takze je to v pohode!Jakoze wtf?To je to co z tohohle fora dela dlouhodobe novinky...Tohle je zajimavy prehled btw: https://informationisbeautiful.net/visualizations/covid-19-coronavirus-infographic-datapack/Asi je to o mě a M10.Hele, ale ten fakt přeci všichni víme.Pak mi uniká důvod jeho sdělení.Jestli teda jeho důvod byl nám všem jen sdělit jeden z faktů, pak se mu před nastoupenou jednotkou omlouvám. Já tedy z jeho sdělení pochopil, že co jako všichni blbnou, když normální člověk je v pohodě.Že to jako za to nestojí.To mi přišlo moc.Emoce v tom asi jsou, často je to osobní, bez nich to nejde.
Návštěvník Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Asi je to o mě a M10.Hele, ale ten fakt přeci všichni víme.Pak mi uniká důvod jeho sdělení.Jestli teda jeho důvod byl nám všem jen sdělit jeden z faktů, pak se mu před nastoupenou jednotkou omlouvám. Já tedy z jeho sdělení pochopil, že co jako všichni blbnou, když normální člověk je v pohodě.Že to jako za to nestojí.To mi přišlo moc.Emoce v tom asi jsou, často je to osobní, bez nich to nejde.Bylo tady toho vic. Ono je to jak u jakekoliv jine aktualni situace ktera hybe spolecnosti. Lidi by si meli uvedomit, ze to ze nekdo nechce strilet vsechny cerne na hranici jeste neznamena, ze bude stat s napisem refugees welcome a byt pripraven prijmat stovky milionu lidi z blizkeho vychodu a Afriky. Stejne tak, kdyz nekdo rekne, ze ekologie neni uplne zbytecne tema. Tak to neznamena, ze chodi bos a je socilaista No a stejne tak, kdyz nekdo rika, ze je zbytecna panika, tak nerika at duchodci umrou, stejne me serou nebo co... :-D Asi by nekdy bylo fajn si poradne precist a zamyslet se,nez zacnu na osobu utocit. Jo a ty grafy co jsem daval vyse si projdete, je to zajimave. Tim paneboze nezlehcuji koronavirus, co zlehcuji je hysterie, ktera nikdy k nicemu nevedla...
African Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Bezohlednost v ryzí podobě?Na druhou stranu mě těší takové ty základy, lidi dodržují rozestupy, v obchodech sami od sebe dávají lidem na ruce dezinfekci, a u Lídlu prodavačka nedoporučuje chodit dovnitř s dětmi, což mě překvapilo. Jsme ale městečko o deseti tisících, takže docela na pohodu tady to chování lidí. Ale samozřejmě magoři, co machrujou že se nic neděje se najde také stálé dost....
geometr Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vlada-vyhlasila-nouzovy-stav-omezila-provoz-restauraci/1865206
Americkej Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Na druhou stranu mě těší takové ty základy, lidi dodržují rozestupy, v obchodech Mě pokaždý prudí, když se na mne někdo tlačí. Včera se stačilo "rozkašlat" a pojebaná bába, co mi do tý doby nedala pokoj, najednou nestačila couvat. Pak už nešla pod metr.
geometr Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Hmm, já očekávám výhodné nabídky na hlídání a soukromou výuku dětí. To bude příští měsíc job.
zceyee Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Vlada, lidi co pracujou v zahranici potrebujou potvrzeni dle vzoru mvcr .. podepsane zamestnavatelem, jinak je nepusti pres hranice. Dobrej fail.
odjinud Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Teď jsem se vrátil z Lídlu. Ještě se tam lidi sice neperou, ale počet lidí je tam tak jako za komančů před Vánocema.Je sice fajn, že se zakážou akce nad 30 lidí, ale dneska byla zřejmě půlka republiky nakupovat, takže se o to podělí tam... :-( to soudruzi ze Strakovky nedomysleli...
mAra_ Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 To same v Kauflandu v Jablonci (jel jsem jenom do vinotéky naštěstí)...
geometr Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Ad to zakazování akcí s počtem nad X lidí: Už zavřeli pražský metro?
odjinud Odesláno 12. března 2020 Nahlásit Odesláno 12. března 2020 Kdepak, lidi do práce a kapitalismus musí jet :-) Ale v metru jezdí teďka skoro půlka lidí. Ty obchody dneska budou hlubší zářez, řekl bych.
Doporučené příspěvky