Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja jsem v klidu. Babis dneska na tiskovce rikal ze CNB zajisti lepsi podminky na hypoteky pro mlade. Takze ja bych mu veril a prestal panikarit.

Odesláno

Jinak se teda taky priznam. Doma je anorekticka lednicka i spajzka, takze jsem vzal troje spagety a dve krabice ryze. Ale bal jsem se to prinest domu, tak to lezi v kufru auta :)

Odesláno

Tak asi cetly prohlaseni pana reditele divadla Na Jezerce, ze je to jen tezsi chripka :)

Asi čtou všichni Trumpův twitter :)

So last year 37,000 Americans died from the common Flu. It averages between 27,000 and 70,000 per year. Nothing is shut down, life & the economy go on. At this moment there are 546 confirmed cases of CoronaVirus, with 22 deaths. Think about that!

Odesláno

Jinak se teda taky priznam. Doma je anorekticka lednicka i spajzka, takze jsem vzal troje spagety a dve krabice ryze. Ale bal jsem se to prinest domu, tak to lezi v kufru auta :)

Je to marný :-/ Všude se píše nenechávat cenosti v autě a ty takhle riskuješ :-))

Odesláno

Tak když je to tady o tom, co mě naštvalo, tak opravdu ta ovčí stádnost a hysterie ohledně toho viru. Myslím, že v dnešní době se lze k informacím (nejen mainstreamovým) snadno dostat, a trochu se dovzdělat. A to klidně i analýzami lékařů, jejichž odborné vysvětlení je teda záhul ...ale pochopit se to nějak dá.

Tahle panika a hysterie...to je to, co nás všechny mrzačí. Pokud jste zdravý jedinec, dodržujete normální civilizační návyky ( včetně hygienických), tak jste mimo ohrožení zdraví, natož života. Od dětství slyšíme o tom, jak někdo starší šel do nemocnice na operaci s nějakým problémem a umřel tam ne na ten opravený problém, ale na zápal plic. Nikdy jsem tomu nerozuměl a nechápal, jak je možné dostat v nemocnici zápal plic. Ale také jsem se nikdy nepídil po informacích, proč tomu tak je. Stejné je to ( + -) i s tímto virem. Lidi co mu podlehnou vlastně umřou na zápal plic (zjednodušeně řečeno)...navíc se jedná o lidi s porušenou imunitou či jinak poškozeným zdravím (například cukrovka apod) a ne o zdravé jedince.  V téměř všech případech jde o staré lidi, kde už holt ten organismus nefunguje třeba tak, jak by měl... Tweet Trumpa je to , co je všude k dohledání, ale nikdo to nechce slyšet. Na normální chřipku umře víc lidí, než na tento virus. Já neříkám, že není na místě obezřetnost, ale všechno by měl řídit zdravý lidský rozum, a ne hysterie a davové šílenství. O tom, co tato mediální masáž zakrývá za skutečný problém, se nemá cenu šířit, protože to už je úplně mimo vnímání (natož chápání) voličů.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Tak když je to tady o tom, co mě naštvalo, tak opravdu ta ovčí stádnost a hysterie ohledně toho viru. Myslím, že v dnešní době se lze k informacím (nejen mainstreamovým) snadno dostat, a trochu se dovzdělat. A to klidně i analýzami lékařů, jejichž odborné vysvětlení je teda záhul ...ale pochopit se to nějak dá.

Tahle panika a hysterie...to je to, co nás všechny mrzačí. Pokud jste zdravý jedinec, dodržujete normální civilizační návyky ( včetně hygienických), tak jste mimo ohrožení zdraví, natož života. Od dětství slyšíme o tom, jak někdo starší šel do nemocnice na operaci s nějakým problémem a umřel tam ne na ten opravený problém, ale na zápal plic. Nikdy jsem tomu nerozuměl a nechápal, jak je možné dostat v nemocnici zápal plic. Ale také jsem se nikdy nepídil po informacích, proč tomu tak je. Stejné je to ( + -) i s tímto virem. Lidi co mu podlehnou vlastně umřou na zápal plic (zjednodušeně řečeno)...navíc se jedná o lidi s porušenou imunitou či jinak poškozeným zdravím (například cukrovka apod) a ne o zdravé jedince.  V téměř všech případech jde o staré lidi, kde už holt ten organismus nefunguje třeba tak, jak by měl... Tweet Trumpa je to , co je všude k dohledání, ale nikdo to nechce slyšet. Na normální chřipku umře víc lidí, než na tento virus. Já neříkám, že není na místě obezřetnost, ale všechno by měl řídit zdravý lidský rozum, a ne hysterie a davové šílenství. O tom, co tato mediální masáž zakrývá za skutečný problém, se nemá cenu šířit, protože to už je úplně mimo vnímání (natož chápání) voličů.

To je tak, když si lidi vobjednávaj generátor českejch vět na Aliexpresu. Sice to něco dělá ale zadarmo drahý.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Počty jsou jednoduché. V Čr na běžnou chřipku umře 2000 lidí při smrtelnosti 0.2%. Kovid má smrtelnost 10 až 20x vyšší, takže jste rázem na 20-40000 mrtvých. Pokud se počet lidí bude zvyšovat do nekontrolovatelného stavu, bude se možná měnit strategie a začnou se izolovat pouze staří a nemocní. Zdravou populcí se vir nechá projít aby neklekla ekonomika. 

Upraveno uživatelem stenly
Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Sou v klidu, pane Milis, jak nikam nejezdej, nic nechytnou. Do lode jeste daleko :-)

Já sem v klidu. Ale jestli se tady u nás počet starejch lidí zvýší nekontrolovaně na cca 250 miliónů, chcípnem tady nárazově všichni na zápal plic!

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Dneska jdu pres namesti plny lidi a najednou rana a frajer s dodavkou celkem rychle nacouval do zaparkovanyho osobaku, z dodavky vyleze, osobaku zpatky nacvakne mlhovku, sedne do auta a odjede dohaje. Vubec ho nezajima namesti plny lidi ani clovek v aute vedle, kterej to cely videl. Zadny listecek za sterac, nic. 

Takovy hovada opravdu miluju, i kdyby na tom osobaku nic nemel, tak je slusnost alespon dat ten podelanej papirek za sterac. Me takhle u obchodaku dedek s baabou co sotva videli na nakup dojebali auto (praskly naraznik, rozbite svetlo, praskla maska) a nemit kameru v aute tak do dnes nevim kdo to byl.... 

Ciste teoreticky, tuknout auto pred davem lidi je lepsi nez pred trema, kolik lidi myslis ze to nahlasi z toho davu? :)) A tys to nahlasil? Nemyslim samozrejme policii, ale aspon registracni znacku dodavky / firmu / cokoliv s cislem na sebe a nechal si to za steracem?

Odesláno

Ciste teoreticky, tuknout auto pred davem lidi je lepsi nez pred trema, kolik lidi myslis ze to nahlasi z toho davu? :)) A tys to nahlasil? Nemyslim samozrejme policii, ale aspon registracni znacku dodavky / firmu / cokoliv s cislem na sebe a nechal si to za steracem?

O moc lepší to není, spíše naopak, v takových případech platí efekt Genovese, nebo-li efekt přihlížejícího, nikdo nic nenahlásí, protože si myslí, že vzhledem k přítomnosti dalších lidí to nahlásí někdo jiný.

Odesláno

Je milé, že máš takovou starost o naší paniku a když pominu ten Tvůj psaný projev, tak si evidentně nedal těm informacím o kterých zde píšeš ten správný čas, aby jsi si to nastudoval.

Obecně jde o to, že tento tip viru, který v nás vyvolává jakousi "stádnost a histerii" má smrtnost oproti běžné chřipce DESETINÁSOBNOu a jeho agresivita a to od přežití ve volném prostoru až po lehkost přenosu na nového pacienta je ŠESTI až OSMINÁSOBNÁ.

Tyhle počty zvládneš ne ? Co tedy potom srovnáváš s normální chřipkou ?!

A neboj, třeba mně osobně nic nemrzačí, jen jsem si nejel a nepojedu letos párkrát zalyžovat do Nasfeldu, tak jako jsem jezdil posledních roky.  Nejsem panikář, ale taky nejsem myšlenkově zmrzačený, jako dost lidi, abych si myslel, že jsem Superman a tento nový virus je vlastně jen rýmička a chřipečka, jelikož není.

Odesláno

mam casto z hodne veci srandu, ale z korony teda ne. podle mne nejde jen o posranej zapal plic, ale take o to, ze zdravotnictvi vzhledem k moznemu nedostatku personalu muze nestihat osetrovat a lecit i v uvozovkach banalni veci typu infarkt, slepak, zlucnik.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

co mne teda kapicku naplnuje nadeji je to, ze vceda i dneska jezdim a bez prehaneni jezdi o 80 procent mene lidi.

nejradsi bych se na to vysral taky a zustal na vsi u playstationu.

Odesláno

Podle mého na zápal plic nakonec umírá spousta lidí, bývá to poslední komplikace spousty onemocnění...A nepanikař, infarkty, slepáky a žlučníky léčí úplně jiné lékařské týmy, ono nebude tak zle. Když Tě poveze rychlá s infarktem, míříš od začátku jinam. A  už v sanitě se vlastně pozná, jestli to dáš, nebo ne...v nejhorším má stát kam sáhnout..

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...