Radek124 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 (upraveno) Kapitán? Jen jestli Herr Reichsspritzenmeister (a jeho svěřenecký fond) nebude spíš "podílník" - nějaké fabriky na výrobu toho sajrajtu, nebo aspoň stříkaček... ...protože jinak by to tuhle potenciálně rizikovou záležitost s bianco šekama pro farmaceutický byznys opět s radostí přenechal fackovacímu panákovi Prymulovi Upraveno 21. prosince 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 (upraveno) Jestli ne, tak mě v podstatě zklamal :-))) A neřekl bych to do něj :-))))) Nekoupil nějakou firmu na výrobu mrazáků :-))) Upraveno 21. prosince 2020 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 (upraveno) před 29 minutami, martar napsal: Teď mi volala kamarádka, abych se určitě nenechal očkovat, že mi RNA vakcina změní genetickej kód. Úplně se mi při tom telefonátu vybavila Emma Thompson (aka Dr. Alice Krippin) na začátku filmu "Já, legenda"... Zdroj nevím, ale asi něco jako Sputnik, Aeronet nebo tak něco. Tak bacha na to, chlapi Faktem ale je, že pokud to jen trochu půjde, raději si počkám. Jestli správně chápu situaci, závěrečným testováním vakciny resp. vakcin - v dostatečně masivním měřítku a na dostatečně reprezentativním vzorku - bude až první vlna očkování naostro... a jakous takous jistotu o její skutečné neškodnosti budeme mít tak za dva tři roky. Bůh chraň že bych ti to byť jen náznakem přál, ale pokud chceš čekat dva tři roky tak aby si v té době při své lásce k hodinkám nebyl upotřebitelný jen do přesýpacích hodin No flame Upraveno 21. prosince 2020 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 V dobe, kdy se normalni nasinec dostane k vakcine, budou uz ockovany miliony lidi. Nebude na co dalsiho cekat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Tak prý únor pro veřejnost, to je docela dobrý, ale březen bych stejně asi neodletěl, ještě že jsme to překopali. Chápu dobře, že musíte dvakrát po měsíci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 (upraveno) Skalis: Jj, počítám, že to akoràt časově vyjde S koordinàtorem Babišem možná vyjdou i ty dva roky Upraveno 21. prosince 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 @African Obávám se že únor pro veřejnost nehrozí, když si vezmeš ty počty vakcín a počty lidí ve skupinách 1 až 5 (viz. ten dokument co linkoval Bert), vakcína pro veřejnost bude, pokid se něco nezmění až v létě. Když to půjde dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 21. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 15 minutami, Tom4 napsal: @African Obávám se že únor pro veřejnost nehrozí, když si vezmeš ty počty vakcín a počty lidí ve skupinách 1 až 5 (viz. ten dokument co linkoval Bert), vakcína pro veřejnost bude, pokid se něco nezmění až v létě. Když to půjde dobře. Hm, asi je to opravdu ve hvězdách...máš pravdu. Tak první větší akci mám na červenec, tak tam to snad už dopadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liskus Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Teď mi volala kamarádka, abych se určitě nenechal očkovat, že mi RNA vakcina změní genetickej kód. Úplně se mi při tom telefonátu vybavila Emma Thompson (aka Dr. Alice Krippin) na začátku filmu "Já, legenda"... Zdroj nevím, ale asi něco jako Sputnik, Aeronet nebo tak něco. Tak bacha na to, chlapi Faktem ale je, že pokud to jen trochu půjde, raději si počkám. Jestli správně chápu situaci, závěrečným testováním vakciny resp. vakcin - v dostatečně masivním měřítku a na dostatečně reprezentativním vzorku - bude až první vlna očkování naostro... a jakous takous jistotu o její skutečné neškodnosti budeme mít tak za dva tři roky.Ja naopak cetl toto: Očkování na COVID je ve skutečnosti fakt zajímavá věc. Pfizer a Moderna vyvinuli vakcíny nové generace - mRNA. Nejsou jako klasické očkování, při kterém se například na substrátech z vajíček vyvine oslabený virus nemoci a ten se aplikuje. Takový vývoj opravdu trvá dlouho, zachází se při něm s nakažlivými látkami a vakcína je drahá na výrobu. Oproti tomu jsou mRNA vakcíny jenom krátká čast přenosové RNA molekuly, která se vyrobí čistě synteticky. Tahle část RNA je zodpovědná za tvorbu "podpisového proteinu" COVIDu (a nic víc). Po naočkování ji naše buňky vstřebají a začnou protein vylučovat. Tím naučí imunitní systém šetrně a účinně reagovat proti nákaze s tímhle podpisem.Díky úrovni genetické technologie byl jejich vývoj extrémně rychlý; Moderně trvalo navrhnout sekvenci vakcíny dva dny a několik týdnů než ji začli vyrábět. Ani k tomu nepotřebovali mít virus v laboratoři, stačil jim jen záznam jeho sekvence. Prostě takovej Star Trek v realitě.Obě vakcíny už byly úspěšně otestované na desítkách tisíc lidí. Nějaké skryté problémy, které by se projevily po delší době nejsou možné, z RNA se do DNA nic nedostane, takže po několika dnech zůstávají po vakcíně v těle jenom protilátky.Celé to je velký průlom, který nakopne očkování proti některým druhům rakoviny, HIV, Zika atd. O rakovině víc Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Dnes jsem cestou z prace poslouchal v aute cast rozhovoru s ministrem zdravotnictvi na Radiozurnalu. Zmar, cistej zmar. Vsechno je cajk, promysleny, zorganizovany, naplanovany. Vubec nerozumi tomu neustalemu pochybovani a obavam. Zadny zpozdeni nemame. Jedine, co zpusobuje tzv. zpozdeni, je fakt, ze dodavky vakciny prijdou v mensich davkach, nez bylo objednano a puvodne prislibeno. Ten clovek je bud bezpaterni slouha, nebo naprostej hnup. S ohledem na vzdelani a predchozi lekarskou praxi, bude zrejme pravda to prvni. Perun s nama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Před hodinou, martar napsal: Teď mi volala kamarádka, abych se určitě nenechal očkovat, že mi RNA vakcina změní genetickej kód. Úplně se mi při tom telefonátu vybavila Emma Thompson (aka Dr. Alice Krippin) na začátku filmu "Já, legenda"... Zdroj nevím, ale asi něco jako Sputnik, Aeronet nebo tak něco. Tak bacha na to, chlapi Faktem ale je, že pokud to jen trochu půjde, raději si počkám. Jestli správně chápu situaci, závěrečným testováním vakciny resp. vakcin - v dostatečně masivním měřítku a na dostatečně reprezentativním vzorku - bude až první vlna očkování naostro... a jakous takous jistotu o její skutečné neškodnosti budeme mít tak za dva tři roky. No, kamaradka je teda myslitel. Ak si budem moct vybrat tak si vyberiem prave mRNA vakcinu, to je high tech kde kopec problemov oproti beznemu vyvoju nehrozi. A s cakanim neotalaj, proste sa budu menit detaily (ako u chripky) podla aktualnej zmeny virusu a koniec, preco by to niekto prerabal? Kym sa k tomu dostanes budu to mat v sebe desiatky milionov ludi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 5 hodinami, phailo napsal: No jo, jenže to je pak těžká diskuze. S přibývajícím čase to únosné riziko bude čím dál širší kategorie. Čím déle bude ten problém trvat, tím víc se to dotkne ekonomicky každého z nás. Časem i těch, kteří si teď myslí, že jsou za vodou. Proto připadají v úvahu v podstatě jen dvě alternativy - očkování, anebo to natvrdo neřešit. Jedno nebo druhé dřív nebo později musí nastat. To sice jo, ale já teď nemám čas hledat někde něco, abych s Tebou mohl polemizovat na nějaké úrovni. Třeba bude čas o vánocích a já se Ti ozvu. To víš, v hospodě bych byl chytrej hned No, a tady je právě problém. Vynech ekonomické problémy a máš tady precedenc. Nemůžeš mne donutit k očkování, které je dobrovolné a není vyloučené, že by pro mne neznamenalo větší zdravotní problém, než virus sám. Pokud mne pak chceš jako neočkovaného nějak omezit, narazíš. Každý kuřák by okamžitě musel přestat kouřit,a to všude, protože zákonitě omezuje ostatní - dva kuřáci bydlí pode mnou, kouří si na balkoně a já mám byt plný kouře. Otevřou dveře od bytu, který je kouřem prosycený a okamžitě smrdí celý barák. Kouř je zdraví škodlivý. Jsou tedy pro mne nebezpeční. Proč bych já měl být nebezpečnější než oni. Kouření zatím zabilo násobně víc lidí, než celej covid a následky jeho léčení devastují ekonomiku taky dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Nejhorší je dnešní přemedializovaný internetový svět, kde může každy říct ke všemu všechno a pokud je to dostatečně frustrující, tak o to rychleji se to dostane a rozšíří k větším masám obyvatelstva a začne panika a nenávist lidí vůči sobě... viz vakcína ... já už nevím čemu věřit. Já jsem prodělal očkování od neštovic až po žlutou zimnici, můj očkovák je pěknej román a na všech vakcínách, včetně živých, co do mě naprali by se dalo polemizovat a udělat mediální humbuk a rozvrátit společnost. Když se na to podívám takhle, tak to očkování podstoupím, jestli mi to změní genetický kód, tak to bude jedině ku prospěchu, nohy mám jak vozíčkář, postavu jak bludišťák, jsem Chronomagor se sklony k alkoholismu a děsně náladový a protivný. Jestli se po vakcíně probudím jako novej člověk s větším penisem bude jen plus Některým tady z toho třeba naroste třetí ruka na Rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 @moco asi tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 10 minutami, Irwinek napsal: To sice jo, ale já teď nemám čas hledat někde něco, abych s Tebou mohl polemizovat na nějaké úrovni. Třeba bude čas o vánocích a já se Ti ozvu. To víš, v hospodě bych byl chytrej hned No, a tady je právě problém. Vynech ekonomické problémy a máš tady precedenc. Nemůžeš mne donutit k očkování, které je dobrovolné a není vyloučené, že by pro mne neznamenalo větší zdravotní problém, než virus sám. Pokud mne pak chceš jako neočkovaného nějak omezit, narazíš. Každý kuřák by okamžitě musel přestat kouřit,a to všude, protože zákonitě omezuje ostatní - dva kuřáci bydlí pode mnou, kouří si na balkoně a já mám byt plný kouře. Otevřou dveře od bytu, který je kouřem prosycený a okamžitě smrdí celý barák. Kouř je zdraví škodlivý. Jsou tedy pro mne nebezpeční. Proč bych já měl být nebezpečnější než oni. Kouření zatím zabilo násobně víc lidí, než celej covid a následky jeho léčení devastují ekonomiku taky dost. Žádný precedent, prostě bez očkování nebudeš moci do práce, děti do školy a manželka do letadla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 V 20. 12. 2020 v 20:21, honza71 napsal: Tak to se tesim, jak naseho pana premiera nikam nepustej. Ten se s vymluvou na chybejici slezinu odmita nechat ockovat Tak je vsechno uz zase jinak. Bures pujde na ockovani prvni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 2 minutami, Liqid napsal: Žádný precedent, prostě bez očkování nebudeš moci do práce, děti do školy a manželka do letadla. konečně důvod neletět z rodinou na dovolenou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 2 minutami, Liqid napsal: Žádný precedent, prostě bez očkování nebudeš moci do práce, děti do školy a manželka do letadla. Ale ho.no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 před 2 minutami, Liqid napsal: Žádný precedent, prostě bez očkování nebudeš moci do práce, děti do školy a manželka do letadla. Ale to jsi omezil moje práva. Ani vrah je nemá tak omezená Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Hele já jako zdravotník jsem musel už při nástupu do školy mít potvrzení o některých očkováních, stejně tak při nástupu do práce. Prostě se jen další vakcína zařadí na seznam. A práva ti to neomezuje, však nikam chodit nemusíš, můžeš sedět doma a okopávat brambory třeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se