Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

před 23 minutami, Bert napsal:

Včera jsem měl dlouhý hovor po telefonu se svým bratrancem. Je to lékař, kterého si velmi vážím. Záchranka. Tristní informce ohledně ochranných pomůcek, desinfekcí auta, pokynů které "shora" dostávají, ... celkově: na pi-u.

Zachranka je dalsi level. Po kazdem vyjezdu se musi desinfikovat, coz trva treba dve hodiny. Kdyz se to bude takhle striktne dodrzovat, tak po par vyjezdech uz zadne auto, schopne vyjezdu, proste nebude. Vsechny budou cekat na desinfekci. 
A s pokojema v tom spitale je to podobne. Delaji co muzou, ale kapacitne to proste nejde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To chceš fakt říct, že tady pod lockdownem tečou miliardy denně a nemocnice nemají respirátory? Já nemám důvod ti nevěřit samozřejmě..ale to je teda úplně na palici.. Tohle hlavně nemají řešit sestry a doktoři, ale ředitelé nemocnic, kteří mají udělat takový bordel, že se to okamžitě dozví úplně všichni.

Btw. pořád nejsem schopen pochopit, jak po skoro roce s Covidem stále nejsme schopni ochránit rizikové skupiny. Babky s dědkama v domovech důchodců jsou zavřený, nikdo k nim nesmí, voni to logicky těžce nesou..a za tohle všechno příkoří by člověk čekal, ze jsou alespoň v bezpečí, co se týká nákazy. A přesto každou chvíli čtu, jak tady a támhle nakažená půlka baráku. Jak je to do řiti možný??

Odkaz ke komentáři

Ja nevim jestli ty prostredky nemocnice opravdu nema, nebo je jen setri. Vim ze na oddeleni jich je velmi omezeny pocet a je narizeno opravdu setrit. Vim ze nemocnice nakoupila a obdrzela pristroje na desinfekci pokoju (neco jako ozon, ale na jinem principu), ale na oddelenich nejsou. 
Takze si skoro myslim, ze ty prostredky tam nekde jsou, jen ne tam, kde by byt mely. 
Pred par dny jsem zene rikal, ze proste respiratory koupime a bude si do prace nosit vlastni 🤷‍♀️

Edit: ale nemuzu samo mluvit za vsechny spitaly. Mam zkusenost z jednoho konkretniho, ktery stoji za hovno i za normalni situace. Ale nemyslim ze je jediny na svete :(

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

A to se prosim nebavime o oddeleni zarostlych nehtu, ale o interni JIP. Neni sice vyclenena jako Covidova, ale Covidove pacienty tam maji i tak. Plus k nim ted chodi tezke meningitidy a spol., ktere byvaly na infekci, jenze ta je ted jen pro Covidy. 
A to mi manzelka chodi denne domu! Takze nejake straseni ze se nakazim pri nakupu obuvi... Jak pravil klasik: nalevo rakety, napravo rakety a ona me tu bude strasit kourenim. 

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, montemar napsal:

no, ze by se prepiraly jednorazove obleky, a pouzivaly tyden, to uz je dost prehnane.. tomu snad nikdo neveri.. jak rikam, dcera medicka chodi dobrovolne na covid odd. ve fakultni nemocnici a vseho je dostatek. 

Já bych se tomu nezdráhal věřit. Amatérismu, prospěchářství i hloupých lidí už jsem viděl hodně a často i jako dosazené do funkce . . . 

Odkaz ke komentáři

Bohužel, co mám informace z první ruky z naší nemocnice, tak musím potvrdit, co píše nickolas. Jestli perou obleky nevím, ale jinak obdobnej bordel. Tři respirátory na oddělení, trasování už nikdo neřeší, protože by tam neměl kdo chodit. Vem si roušku a makej.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odkaz ke komentáři

Ty obleky neperou klasicky, v pracce nebo tak. Proste je vystrikaji desinfekci. A toci je tak dlouho, dokud se zdaji byt aspon trochu pouzitelne. Jedna holka, druha, treti... Tyden jsem prehnal, ale dve, tri sichty neni problem. 

Odkaz ke komentáři

Standardne maji dvojky, resp ty cinske n95. Koupit jdou, to neni problem. Problem je, ze vubec neco takoveho musi delat.

A uz je to tu. Zimnice, boleni hlavy...je v praci...zavreli ji do kumbalu a ceka na test. 

Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, montemar napsal:

tak to potom nebude jednorazovej, hm? :)

edt.: a pereš ho jak často?

Úplně neperu. Namočím, vymáchám, usuším. Pračku si netroufám. Papír to ale fakt není 🙂 Brácha v tomhle vzdělanej povídal, že je to tajvek(?) nebo tak nějak... Dostal jsem to u porodu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...