kral083 Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 před 2 hodinami, safi napsal: Osobní zkušenost- to si jedu takhle v noci do Chorvatska na D1. O 40km rychleji. A najednou tesne prede mnou je na dalnici srnka. Aniz bych mel moznost zareagovat, tak jsem hi jen lehce strechnul bokem. Cele to bylo desetina sekundy. Osobne jsem si z toho vzal to, ze proste v noci 170 nejezdim. Pěkný jak si se od schvalování kamer dostal k srnkám. Slíbil jsem si, že na tebe reagovat nebudu. To že sem se včera vožral jak mužik mě neomlouvá. Tak promiň. Zkusím to zase chvíli dodržet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 před 4 hodinami, skalis napsal: Uprimne, neverim, ze za komentar pod clankem ve zminenem duchu pujdes pred soud. Da se tomuhle clanku verit? Uvadi kompletni informace? edit: Jsem fanda svobody projevu. Aktualni zakon je podle me za hranou. Sice mam problem s nenavistnymi komentari, ale neprijde mi ok to kriminalizovat. Kdyz je nekdo debil a chova se jako debil, tak to neni samo o sobe trestny cin. Spolecnost by se tomuto mela branit jinak. Vyzývat k vraždění fakt není v pohodě a s postihem souhlasím... „Fuck off Ukrajina, ať už je Rusáci smahnou a je klid“. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 před 29 minutami, Lynx12 napsal: Vyzývat k vraždění fakt není v pohodě a s postihem souhlasím... „Fuck off Ukrajina, ať už je Rusáci smahnou a je klid“. Copak nekde pisu, ze je to v pohode? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 Me uz dlouhodobe vadi, ze se neustale frezuji okresni useky, ktere jsou v poradku a cesty ve mestech, dedinach, zustavaji v dezolatnim stavu. A kdyz uz tu okresku vyfrezujou, odtahnou treba na tyden a dele pryc a nechaji tam bezduvodne semafory. To mi hlava nebere. A s kamerama at jdou do haje... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 před 41 minutami, ATOM napsal: Me uz dlouhodobe vadi, ze se neustale frezuji okresni useky, ktere jsou v poradku a cesty ve mestech, dedinach, zustavaji v dezolatnim stavu. A kdyz uz tu okresku vyfrezujou, odtahnou treba na tyden a dele pryc a nechaji tam bezduvodne semafory. To mi hlava nebere. A s kamerama at jdou do haje... V rychlosti- financování oprav okresek a komunikaci ve městě jde z jiné kapsy. Okresky- kraj, mestske- městské casti ( převážně). A přerušení opravy u větších oprav je prevazne technologická přestávka ( jinak to nebude znovu rozbité za rok ale za týden). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 Nevim co jde z ci kapsy ale kdyz vidim ze dobry cesty se rozjebou a opravi a ty ktery to potrebujou jsou nechane tak, je neco blbe. 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 Hm, nechal bych to na někom, kdo tomu rozumí. Pokud si si jistej, že se rozkopava dobrá cesta, tak si stezuj na místech, které to budou řešit. Osobne pochybuji, že bys byl v tomhle oboru jakkoli vzdelan a chytrolinu je vždy všude dost. Dle tvého prvního příspěvků a reci ve druhém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 Tak je pravda, že důvodem "rozjebání" silnice kolikrát nemusí být viditelný důvod, ale semtam si taky říkám, proč chlapi nejdou kousek bokem, kde člověk kličkuje mezi dírama a mění povrch silnice, který byl OK... A abych byl konkrétní, naposledy mě překvapilo, co bylo asi špatně na tom kusu silnice od Rosic k D1, že mění povrch, nebo bylo opravdu nutné dělat dlouhý kus nové silnice od Pohořelic na Znojmo u Miroslavi? Ani v jednom z těchto úseků si nevybavuju, že by mi silnice nějak vadila... A na ty, co mi vadí už třeba 20 let, nikdo nesáhne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 23. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2024 Ad kamery na dalnici - ono to bohuzel u nas s kamerami je tak, ze jsou casto tam, kde delaji nejvetsi business mestu ci obci, viz treba Říčany, a ne tam, kde maji smysl (napr. v okoli skol, nebezpecne useky atd.). Na dalnici maji smysl na dalnicni piratstvi, ale to je tak pausalne tak od 150km/h. Pisou pausalne, jelikoz u nas snad jeste neumime na dlanicich flexibilne stanovovat Vmax, jako treba v Nemecku, podle provozu, pocasi atd. (to ma smysl). Samozřejmě lze rict, ze kdo jezdi podle predpisu, nemusi se bat. To ovsem muzeme vzit v 15 letech vsem DNA a otisky, s tim, ze to pomuze policiii resit vysetrovani trestnych cinu a ze se slusny clovek prece nema ceho bat. Takze doufam, ze si mistni vylobbujou odstraneni tech kamer, bo je jinak budeme casem, pro nase vlastni dobro, jak jinak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 V 23. 11. 2024 v 15:59, kuncák7 napsal: Hm, nechal bych to na někom, kdo tomu rozumí. Pokud si si jistej, že se rozkopava dobrá cesta, tak si stezuj na místech, které to budou řešit. Osobne pochybuji, že bys byl v tomhle oboru jakkoli vzdelan a chytrolinu je vždy všude dost. Dle tvého prvního příspěvků a reci ve druhém. No to je pravda, chytrolinu je vsude dost. Ja jen napsal co vidim, jestli je to chytrolinstvi nevim, snad je to takhle neskodne. S tou technilogickou prestavkou, nevim jestli jsme si rozumeli, ja to myslel tak, ze se frezuje jeden pruh (druhy prujezdny na semafor), vzapeti se frezuje druhy pruh (semafor), jakmile se dofrezuje, semafor zustane, ale dalsi treba tyden i dele se nedeje nic. Jestli je v tomto neco technickeho, pak ok, tim se to vysvetluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 25. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2024 (upraveno) V 23. 11. 2024 v 16:58, odjinud napsal: Ad kamery na dalnici - ono to bohuzel u nas s kamerami je tak, ze jsou casto tam, kde delaji nejvetsi business mestu ci obci, viz treba Říčany, a ne tam, kde maji smysl (napr. v okoli skol, nebezpecne useky atd.). Na dalnici maji smysl na dalnicni piratstvi, ale to je tak pausalne tak od 150km/h. Pisou pausalne, jelikoz u nas snad jeste neumime na dlanicich flexibilne stanovovat Vmax, jako treba v Nemecku, podle provozu, pocasi atd. (to ma smysl). Samozřejmě lze rict, ze kdo jezdi podle predpisu, nemusi se bat. To ovsem muzeme vzit v 15 letech vsem DNA a otisky, s tim, ze to pomuze policiii resit vysetrovani trestnych cinu a ze se slusny clovek prece nema ceho bat. Takze doufam, ze si mistni vylobbujou odstraneni tech kamer, bo je jinak budeme casem, pro nase vlastni dobro, jak jinak... To skutečně není péče o bezpečnost, ale chucpe byznys oncem loňského jsme si pak na stránkách města Říčany všimli opětovného navýšení počtu kamer a zároveň výrazného nárůstu vybraných finančních prostředků z pokut. „Za rok 2022 bylo z úsekového měření vybráno 63 755 238 Kč píše se na stánkách města Říčany s tím, že počet rychlostních kamer úsekového měření se dostal k sedmdesáti. Když jsme se písemně dotazovali radnice na další podrobnosti a na důvod takto vysokého nárůstu zisku, nedočkali jsme se odpovědi. Ještě když Říčany s okolními obcemi uzavírají veřejnoprávní smlouvy. V nich je psáno: „Výnosy z pokut uložených v souvislosti s úsekovým měřením rychlosti na území obce jsou příjmem města Říčany.“ A dále také: „Překročí-li provozní náklady úsekového měření v daném měsíci výnosy z pokut za přestupky spáchané na území obce, hradí obec část provozních nákladů převyšující výnosy z těchto pokut.“ Upraveno 25. listopadu 2024 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 29. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2024 Když si myslíte, jak jste hrozně chytrej, nakoupíte stropní svítidla do baráku, že je jen prohodite a až doma zjistíte, že svitidla jsou stejna, ale mají prohozene koncovky a tak místo prohozeni světla, vyndanim jednoho konektoru ( prace cca 30 sekund ), budu muset do 'elektriky" a rozmontovat a zapojit- s mejma znalostma elektra to bude bolestivá a zdlouhavá prace ). Kurna zas...na prace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 29. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2024 Tak je hned vrat a vyber ty co by se ti hodily vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 29. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2024 před 43 minutami, AndyAaron napsal: Tak je hned vrat a vyber ty co by se ti hodily vic. Budu asi muset, ale zítra a v neděli zavřeno. V pondělí mám dlouhou a oni kazdej den jen do 16 hod ( to jsou ty " vyhody" vesnic ). Nestíhám. Asi budu muset oprášit znalosti a prepojit to. Tak to nesnáším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 29. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2024 @kuncák7 Ty mas zo stropu kable s nejakymi konektormi? Myslim, ze na to nie je ziadny standard, a ak tam nejake mas, najskor to bolo sucastou tych svietidiel pre lahsiu montaz. A najst ine svietidlo s rovnakou koncovkou bude asi dost malo pravdepodobne. Teda mozem sa mylit, lebo nie som elektrikar, ale zas tych svietidiel som v zivote namontoval a zapojil hafo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bacil.357 Odesláno 30. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2024 V 29. 11. 2024 v 19:33, kuncák7 napsal: Když si myslíte, jak jste hrozně chytrej, nakoupíte stropní svítidla do baráku, že je jen prohodite a až doma zjistíte, že svitidla jsou stejna, ale mají prohozene koncovky a tak místo prohozeni světla, vyndanim jednoho konektoru ( prace cca 30 sekund ), budu muset do 'elektriky" a rozmontovat a zapojit- s mejma znalostma elektra to bude bolestivá a zdlouhavá prace ). Kurna zas...na prace. Podobný problém jsem řešil před časem u ventilátoru v koupelně. Původní měl kabel vyvedený vpravo dole a nový, ten stejný model, měl kabel nahoře vlevo. A dráty, které koukaly ze zdi, nahoru už nedosáhly. Tak mám teď ventilátor na zdi vzhůru nohama, no. Ať ti to dobře dopadne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 (upraveno) Svetla už prebolela. Ted jsem musel do Prahy- domluva výměny hodinek. Manzelka jela se mnou, vysadil jsem ji v Letňanech a ještě než dojel metrem na Hlavák,tak se mi vymena prodrazila- kniha za 5, kozačky, bunda. Skoro se děsím se vrátit . Pro mě je peklo prolézat ty kramy, manzelka by to tu naopak zavírala a volala by po nonstop provozu. Upraveno 1. prosince 2024 uživatelem kuncák7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 Takhle bezhlave nakupovat pred vanocema, misto aby napsala Jeziskovi a tesila se…Kua a ona ma tvoji kartu nebo jak to, ze to stalo penize tebe ve tve nepritomnosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 před 1 hodinou, AndyAaron napsal: Takhle bezhlave nakupovat pred vanocema, misto aby napsala Jeziskovi a tesila se… Kua a ona ma tvoji kartu nebo jak to, ze to stalo penize tebe ve tve nepritomnosti? "Diplomaticka" domluva ( kartu ma u sebe ). Ještě tam jsme- ještě nevo malého v Tescu k jídlu a pak hurá domů. Vánoční dárky pro ni bych stejně správně nevybral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 (upraveno) Jedna z obrovských předností mé ženy je, že nesnáší krámy a nákupy jako já. K nezaplacení Upraveno 1. prosince 2024 uživatelem geometr 1 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se