Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Dnešní hlášení ze silnic- Ústecký kraj- u nás se neuklízí, řídici si silnici a stopu najdou a udělají, Středočeský kraj- trochu to osolichame, oni to na těch letnacich rozjezdej, Praha- posolime to, to stačí. Cesta od 4.50 do 6.10 hod, Libochovice- Vinohradská 169. Zase je sněžení zaskočilo.
Na cestách Ústeckého kraje je od 4 od rána 74 kusů techniky.
Odesláno
V 21. 11. 2025 v 17:07, Murphy97 napsal:

zajimavy a taky trochu nebezpecny 🙃😳

Sekční vrata běžně mají protipádovou pojistku, jestli to HÖRMANN nemá, tak je vyjímka. Jinak ty pružiny mají určitou životnost danou počtem otevření, dá se mírně prodloužit WDčkem, stejně jako celé kování(panty a vodící kolečka), stačí promazat jednou za rok.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Hasňa napsal:
před 2 hodinami, kuncák7 napsal:
Dnešní hlášení ze silnic- Ústecký kraj- u nás se neuklízí, řídici si silnici a stopu najdou a udělají, Středočeský kraj- trochu to osolichame, oni to na těch letnacich rozjezdej, Praha- posolime to, to stačí. Cesta od 4.50 do 6.10 hod, Libochovice- Vinohradská 169. Zase je sněžení zaskočilo.

Silnice II třídy - Klobuky -Peruc - Evan - Libochovice, ani hrábnuto, před Klobukama okres Kladno a ejhle, protaženo. Tak asi tak. Je mi celkem fuk, kolik toho je venku, tady nebylo ani hmátnuto ( a je tu nebezpečnej kopec a kupa havárek a NA na silnici ). Dál k D8 totéž, ani seškrábnuto. D8 směr DE pouze kolony, směr Praha aspoň jeden pruh protaženej.

A aby to nevypadalo, že mě to bere až tolik- bylo to jen konstatování. Z místa kde jsem převážně bydlel předtím je tohle pohoda (tam se čekalo, až sníh sleze a byl to Středočeskej kraj, 18 km od hranice Prahy :-)). 

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno
2 hours ago, Hasňa said:
3 hours ago, kuncák7 said:

74 kusů neviditelné techniky 🤣 Copak, siliničáři nikdy nějak moc neoslňovali jejich výkony, za ty roky už jsem si zvykl, ale stále nedávám ty idioty řidiče co jezdí stejným stylem jako v létě. Ráno v těch našich kotěhůrkách namrzlo a na 20 km asi pět aut po příkopech....

Odesláno

Už mě pěkně serou s těmi mobily. K mobilu byl kabel USB A x USB C . Dokoupil jsem nabíječku na 65W a ejhle USB A neumí přenést více než 18W. Takže dokoupit další kabel USB C x USB C . Za chvíli si budeme muset baterku dokoupit zvlášť, grrr

Odesláno (upraveno)

Tenhle článek mě vytočil do ruda a to jsem ho ani nečetl celý, bo nemám Premium, stačil nadpis: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/dalnice-udrzba-mraz-meteostanice-cestar-technologie-dron.A251121_210123_praha-zpravy_vals
Minulé pondělí běžela všude upozornění, že v úterý ráno to bude klouzat. V úterý ráno jedu po D4 a koukám, že nás odklánějí na starou silnici přes Čimelice kvůli bouračce. Předpokládal jsem, že najedeme na Letech zpátky, ale ne, vedli nás bokem až k dalšímu nájezdu. Večer jsem se dočetl, že tam auto na úrovni Čimelic (asi v té zatáčce u Shellky) skončilo ve svodidlech. Člověk si řekne, že to ta řidička holt neodhadla, ale za ní tam skončila další dvě auta! To už to muselo klouzat fest. A zjevně nejen tam, když jsme museli přejet i další úsek. Ošetřené nebylo nikde nic.
A pár dní na to oslavné PR, jak je všechno skvělé a pod kontrolou. Nas*at! :censored:

Upraveno uživatelem Muffik
Odesláno

@bohus76 To tě naštvalo až dneska? Tak to je dobrý. A to počkej až zjistíš že spoustu věcí nejde dobíjet na tom USB-C výstupu z usb-c - usb-c kabelu, třeba GoPro 12 mělo problém, takže zatím USB-A nabíječky nevyhazuj. :D 

Odesláno

Jo našvalo až dnes,protože jsem konzerva kupovat nový telefon,když starý ještě "chroupe". Tu druhou USB-A si nechám do auta do zapalovače ,páč Okta 2009

Odesláno
před 13 hodinami, bohus76 napsal:

Už mě pěkně serou s těmi mobily. K mobilu byl kabel USB A x USB C . Dokoupil jsem nabíječku na 65W a ejhle USB A neumí přenést více než 18W. Takže dokoupit další kabel USB C x USB C . Za chvíli si budeme muset baterku dokoupit zvlášť, grrr

A nechce to jen pořádně tlustý/dimenzovaný kabel USB A do USB C? Měnil jsem takhle skoro všechny kabely co jsem měl doma na mobily. Když přišly ty první silné nabíječky a rychlonabíjení v mobilech.

Ty staré kabely přenášely jen určitý výkon a nabíjelo to pomalu. Nakoupil jsem na Aliexpressu nové kabely na 65W a maká to super. Jo a taky to má mnohem lepší přenos dat z mobilu do kompu. Ikdyž tam primárně používám USB C do USB C nebo cloud. 

Odesláno
před 15 hodinami, bohus76 napsal:

No nevim, kabel. Bude to spíš konflikt (nepodpora) nějakých nabíjecích protokolů nabíječky / mobilu

Odesláno
před 4 hodinami, bohus76 napsal:

Nechce, prý USB-A přenese jen 18W. Takže fšechno špatně 

To se ni nějak nezdá, protože už staré rychlonabíječky uměly 3A a 9V, tudíž 27W. Moc jsem to nezkoumal, ale myslím, že to napětí tam bylo 5-9V, ty novější myslím umí až 12V, což by při cca 6A odpovídalo těm cca 65-67W. Primárně si to nabíjení řídí telefon.

Mělo by to být asi něco takového 6A kabel s podporou rychlonabíjení.

https://www.alza.cz/xiaomi-6a-type-a-to-type-c-cable-d7547928.htm?o=1

https://www.alza.cz/vention-usb-2-0-a-male-to-c-male-6a-cable-1m-black-aluminum-alloy-type-d12464710.htm?o=12

Odesláno

Hele tak asi máš pravdu, max 18W. Jsem kouknul ještě na ten můj telefon a je to tak, že 65W dělají většinou čínské značky jako Xiaomi apod, ale musíš mít vše od nich, včetně nabíječky a kabelu, pak to tam umí poslat přeš USB A. Je tam nějaká úprava konektoru, komunikační protokol, zesílený kabel apod.

No my co máme ty čínský mobily, máme za to, že to je standard.

Odesláno

Nevím zda ten kabel co dodávají jako standart, umí přenést víc Watů ( těch cca 65) . Prý jistota je USB-C x USB-C ,co jsem koupil. Mohu to pak otestovat. Nebo Chucka Norise, ten umí zapojit USA do USB 😋😁

Odesláno

Zkusím to neuměle napsat, jak jsem to pochopil já:

Pokud jde o kabel, ten musí být kvalitní (vodiče) a propustit potřebný proud.

Nabíječka a telefon musí podporovat stejný nabíjecí protokol - telefon s nabíječkou si vykomunikují parametry (napětí, proud) a pak nabíječka dává požadované napětí a k tomu příslušný proud (to muže mít každá nabíječka/protokol jinak). Výkon je pak součin proudu a napětí.

Pokud není kabel schopen propustit potřebný proud, má telefon smůlu a pokud se nabíječka není schopná domluvit s telefonem, nejspíš pustí a telefon přijme jen napětí odpovídající specifikaci daného typu USB rozhraní (5V ?). A pak třeba 1A nabíječka má výkon 5W, 2A 10W.

Takže rychlonabíjení (vysoký výkon) musí podporovat jak telefon, tak nabíječka, k tomu musejí být schopné o tom mezi sebou komunikovat a být spojeny kabelem, který je schopný vykomunikované hodnoty propustit.

Specifikace standardů USB a nabíjecí protokoly (Quick Charge, Power Delivery, nebo nějaké speciální konkrétního výrobce/značky) jsou různé věci. Nabíjecí protokoly jsou od toho, aby bylo možné pustit větší napětí a proud než je specifikované v USB standardech.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...