Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 3. 2. 2026 v 17:07, vraby napsal:

Zkurvené zdravotnictví . 
Přítelkyně 2 měs. marodila a nikdo není schopný jí nějak pomoci. Dnes pokračující bolesti záda a vystřelováni bolesti do nohy . Občas necitlivost nohy. Dnes odpo. na urgent a nezájem . Dojděte si večer na pohotovost. Takovou bezmoc už jsem dlouho nezažil . Večer když to nedopadne tak nevím co dál.  Snad nás někdo vezme případně v okolí Prahy (neurolog) co nejdříve .

Příznaky jak je popisuješ jsou akutní a neumím si představit neurologa, který by v rámci urgentu / pohotovosti odmítl ošetření (samozřejmě dle pořadí důležitosti). Magnet si můžeš zajistit jako samoplátce, ale tu žádanku by měl na základě klinickýho vyšetření vystavit ten neurolog.

Ještě připomenu, že zákonná povinnost zajistit adekvátní péči a odbornost je na straně zdravotní pojišťovny. Ví to překvapivě málo lidí a ještě míň to aktivně využívá...

• Like 1
Odesláno
23 minutes ago, M.K. said:

Příznaky jak je popisuješ jsou akutní a neumím si představit neurologa, který by v rámci urgentu / pohotovosti odmítl ošetření (samozřejmě dle pořadí důležitosti). Magnet si můžeš zajistit jako samoplátce, ale tu žádanku by měl na základě klinickýho vyšetření vystavit ten neurolog.

Ještě připomenu, že zákonná povinnost zajistit adekvátní péči a odbornost je na straně zdravotní pojišťovny. Ví to překvapivě málo lidí a ještě míň to aktivně využívá...

Vítej v realitě, jak píšu, máme to za sebou a vícero lidí...magnetická rezonance je až poslední v řadě všech možných úkonů. A vůbec už nechápu co myslíš tím, že málo lidí ví o adekvátní péči 🙈 Ta adekvátní péče je dnes ve vetšině případech postavena na dobrých známých, taková je bohužel realita. 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 10 minutami, African napsal:

... A vůbec už nechápu co myslíš tím, že málo lidí ví o adekvátní péči ...

No právě... 🙂 Tak ještě jednou: Tvoje zdravotní pojišťovna je povinna zajistit Ti adekvátní péči (dle zákona č. 48/1997 Sb.). Věděls to? Využils to někdy..?

Odesláno

Když už je tu připomenuto lékařské prostředí...
Poslední článek ohledně fungování letecké záchranky v Líních u Plzně.
Tak za takovýchto podmínek jít do akce a odvádět kvalitní pomoc, tak to je nejen "o nervy".

Trochu mě to utvrzuje v tom, že když se někde něco nechce řešit z důvodů určité "vyšší moci", tak to kapánek smrdí ....

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/armada-resi-sikanu-u-letecke-zachranne-sluzby-v-linich_2602091810_sto?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1598000&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Odesláno
10 minutes ago, M.K. said:

No právě... 🙂 Tak ještě jednou: Tvoje zdravotní pojišťovna je povinna zajistit Ti adekvátní péči (dle zákona č. 48/1997 Sb.). Věděls to? Využils to někdy..?

Jo, jo, můžeš to zkusit až bude nějáký stresík :thumbsup_anim: Ale upřímně ti žádný nepřeji, protože tohle jsou jenom keci v kleci, sorry :cheers: 

• Confused 1
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Zdravotnictví máme na špičkové úrovni, jen ale potřebujete někoho uvnitř, protože jinak zajdete na prostoje a lhůty.

Šel jsem na preventivní ultrazvuk, a buch nádor, okamžitě na CT, pak hadice, odběry z nádoru, pohovor s lékařkou, všechno v jeden den.

Za tři dny věděli, co to je, co na to zabírá.

Pátý den pohovor s onkologem, milej chlap.

Do týdne mi zašili port.

Z krve zjistili, že jsem silnej kluk a že k chemo dostanu i imuno/bio léčbu.

Za tři týdny od zjištění nádoru první dávka chemo do těla, vždycky to tam do mne teče tak 5 hodin.

Jenže kdybych tam neměl kontakt, tak možná ještě na něco čekám.

Zítra poslední dávka do žíly a pak kontrolní CT.

• Dát hlas 9
Odesláno
před 28 minutami, gunman napsal:

Zdravotnictví máme na špičkové úrovni, jen ale potřebujete někoho uvnitř, protože jinak zajdete na prostoje a lhůty.

Šel jsem na preventivní ultrazvuk, a buch nádor, okamžitě na CT, pak hadice, odběry z nádoru, pohovor s lékařkou, všechno v jeden den.

Za tři dny věděli, co to je, co na to zabírá.

Pátý den pohovor s onkologem, milej chlap.

Do týdne mi zašili port.

Z krve zjistili, že jsem silnej kluk a že k chemo dostanu i imuno/bio léčbu.

Za tři týdny od zjištění nádoru první dávka chemo do těla, vždycky to tam do mne teče tak 5 hodin.

Jenže kdybych tam neměl kontakt, tak možná ještě na něco čekám.

Zítra poslední dávka do žíly a pak kontrolní CT.

Drž se! Takhle to vypadá na dobré cestě.

Taky záleží na lokalitě. Řešil jsem karcinom se svojí mámou a i když to nakonec nedopadlo, tak zrovna na MOÚ na Žlutém kopci v Brně si nemůžu stěžovat. Nepříjemné bylo jen dlouhé čekání na chodbě před vyšetřením v ordinaci, které je ale dané velikostí a provozem nemocnice. Různá přístrojová vyšetření tam jely v podstatě nonstop.

Odesláno

V pátek pohotovost , injekce a prášky . Včera opět obvoďák a konečně léčebný ultrazvuk (aspoň něco) Na 25.2. jsme sehnali neurologa v Praze, tak snad se to někam pohne. 
Tady na severu už ani známí nemají moc šancí tě někam dostat 🙈

Odesláno
55 minutes ago, vraby said:

V pátek pohotovost , injekce a prášky . Včera opět obvoďák a konečně léčebný ultrazvuk (aspoň něco) Na 25.2. jsme sehnali neurologa v Praze, tak snad se to někam pohne. 
Tady na severu už ani známí nemají moc šancí tě někam dostat 🙈

Nám a defakto většině s kterými jsme se sešli z vyhřezlou ploténkou na operaci tvrdili, že jsou jasně dané postupy aby pojišťovna hradila, od rehabilitací, leků, obstřiků, ultrazvuku až po magnetickou rezonanci a následnou operaci. Po magnetické přišla na řadu operace s 3 měsíční čekačkou. Před operací byla třeba další magnetická, takže zase další měsíc v perdeli...suma sumárum cca. rok v extrémních bolestech. Jinak magnetická klapla i kvůli ztrátě vědomí, jak jsme již byli s bolestma za hranou. No a vidíš, kamarád co má tzv. známe uvnitř tomu budeme říkat, byl za dva měsíce na sále, jak to jde  :thumbsup_anim: Tím samozřejmě něříkám že vyjímka potvrzuje pravidlo, věřím že když se najde drsnej pořádnej doktor, který chce pomáhat a stojí si za svým, že nepomůže rychleji...ale myslím si že jich tak nějak asi vcelku málo. Držím Vám palce ať to dopadne co nejlépe....

Odesláno
před 15 hodinami, SUZUKIGSXR napsal:

Angiolinka?

Musel jsem si to vygooglit ale asi ano. Popis odpovídá. Rozepisovat se nebudu. Pochybuji, že by to někoho zajímalo. Ale jeden fakt zmínit musím. Od posádek sanitek až po uklízečky jsem zaznamenal naprosto profesionální a zároveň krásně lidský přístup.

• Like 1
Odesláno
před 5 hodinami, JDenver napsal:

Musel jsem si to vygooglit ale asi ano. Popis odpovídá. Rozepisovat se nebudu. Pochybuji, že by to někoho zajímalo. Ale jeden fakt zmínit musím. Od posádek sanitek až po uklízečky jsem zaznamenal naprosto profesionální a zároveň krásně lidský přístup.

S přístupem perzonálu naprostý souhlas. Vzhledem na fakt, že jsem byl dost vyplašený, byl celkový přístup doktora při aplikaci stentů neskutečně uklidňující.

Opatruj se, dobře to dopade.

• Dát hlas 1
Odesláno

Ester, velká škoda, jak moc jsem jí to po tom snowboardu přál 🙈 Tak teď ti naši hokejisté snad, šli prý kvůli lepší regeneraci z olympijské vesničky do pětihvězdy, tak dle mého by to mělo cinknout 😆

Odesláno
1 minute ago, geometr said:

Strašná škoda, nějak se jí to letos nevydařilo. Ale v tom super G je jich půlka venku, asi to není nejlíp postavený.

Koukám že tam pěkně létají, lehké to není....

Odesláno
před 47 minutami, African napsal:

Tak teď ti naši hokejisté snad, šli prý kvůli lepší regeneraci z olympijské vesničky do pětihvězdy, tak dle mého by to mělo cinknout 😆

Afri, nepleteš si naše hokejisty s kanadskými?😂

https://www.sport.cz/clanek/olympiada-zoh-hokej-kanadske-hvezdy-opousti-olympijskou-vesnici-stehuji-se-do-luxusniho-hotelu-5394809

Odesláno (upraveno)

Me asi nikdo nemuze podezrivat z fandeni rusackejm zmrdum, ale ja bych mu tu prilbu taky nepovolil. Ta lavina, co by to spustilo, by se pak tezko dala zastavit. Polaci by tam meli obeti holocaustu proti Nemcum, Spanele a veskera parta z Afriky by tam meli obeti z Gazy a obecne proti Israeli. Israel tam bude mít šoa a oběti utoku Hamasu. Pak tam bude free Tibet a free Kurdistan, Armeni pripominku genocidy od Turků, Vlamove a Valoni proti sobě, Kypr řeckej proti tureckýmu, Maďaři za velké Uhersko a samozrejme vsichni balkánci komplet proti sobě a proti všem.......

Nerikam, ze je to dobre nebo spatne, ale dopadlo by to tak 😞 Je mi to ale líto samozrejme.

Upraveno uživatelem Frantik
  • Haha 1
  • Dát hlas 5
Odesláno

Bolest hlavy, v krku, tece z nosu a na zitra mam listky na mastersofhardcore.at do St Poltenu, to bude akce tvl .... Cecko, Decko, Zinek, caje, citrony a nic poradne nepomohlo. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...