Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jak jsem psal před týdnem. Blbost celní deklarantky dosahuje nebeských výšin. Nápis 2 PCS jí neindikoval, že uvnitř není 7 PCS .... 🙂

Shodou okolností dnes doručeno (ale opět zaplaceno clo a DPH) těch zbylých 5. Reklamační řízení zahájeno. Bych to za 14 dní viděl na předžalobní upomínku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Bert Clít by se mělo na základě faktury k zásilce, případně balícího listu, ne? Spoléhat na to,že je něco napsané na krabici mi nepřijde šťastné. Každopádně zajímalo by mě, jak to dopadne. Jestli se clo a DPH nakonec srovná s dovezeným množstvím a kdo zaplatí vícenáklady s tím spojené.

Odkaz ke komentáři

Poliklinika Agel Praha.

V relativně spěchajícím případu chci objednat pacientku, volám na recepci s tím, že k praktickému lékaři se nedá  opakovaně dovolat a ta blbá nána na recepci mi sdělí, že akutní se musí objednat jen do 9 hodin. Florence Nachtigalová by jí dala přes držku.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Obzvlášt předposlední odstavec mě pobavil. Nehledě k tomu, že 20 km/h by mělo platit i pro cyklistu, takže by k žádnému předjíždění dojít nemělo. Už se těším, až se toho někdo chytne u nás.

Po sto letech opět dvacítkou. Ve Frankfurtu budou bicykly předjíždět auta - iDNES.cz

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, geometr napsal:

Když už jsme u tohohle, já bych hlavně zakázal jízdu motorovými dopravními prostředky (elektrokoloběžky a jiné zhovadilosti) po chodníku.

Tam nemaj co dělat. Ale bez kontrol a vymáhání nenaděláš nic. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, geometr napsal:

To souhlasim. Fakticky se to vymklo kontrole.

Hele, za sebe můžu říct, že už se pracuje aspon na tom, že nebudou stát všude, kde to komu vypadne z ruky. Je tu snaha o ujednocení míst, aby to překáželo co nejmín. Ale dře to a fest, to mi můžeš věřit. Šednou mi z toho vlasy. Jinde jsou poměrně dál ( Jihlava ), to ale nechceme my.

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, geometr napsal:

To nevim, jestli se daj k tomu lidi nějak donutit. Za mě je elektrokoloběžka (a tuplem na chodníku) strašná zhovadilost. Kdo chce dělat něco pro sebe (zdravý pohyb) a pro ekologii, ať chodí pěšky nebo jezdí na normální koloběžce.

Slyšej na co? Na peníze. A např. elektrokoloběžky umí (prý), vypnout až když budou přesně na daném vyhrazením místě. Když nebudou, stále platíš. K tomu dalšímu ti odpovědět neumím, myslím si totéž, ale těmhle to vysvětluj- to je nad mé síly.

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, geometr napsal:

"Když nebudou, stále platíš. " - pokud je z čeho brát (limit pro platby / kredit / zůstatek na účtu...) 🙂

Jo vidíš. No pak nastávaj sankce pro provozovatele. Hele, mě nemusíš podezřívat z toho, že bych jim nastavoval schválně měkká kritéria, či jim jinak lezl do zádele. Nesnáším je a u nás to ani nepovažuju za dobrou alternativu dopravy (hlavně z hlediska bezpečnosti ). Ze své strany je můžu buzerovat ( ne šikanovat, aby tu na mě někdo nevystartoval ) ať vše splní a nepřekáží. K jízdě po chodníku řešení neznám (max ty rychle vysouvací sloupky, ale to je už dost nebezpečný a nákladný ).

Odkaz ke komentáři

vždyť je to jednoduchý, stačí chtít. Co se stane když necháš auto kde nemá být? Půl dne budeš řešit kam ti to odtáhli a mastnou penaltu k tomu. Odvézt povalujícíse koloběžku můžou i bez odtahovky městští žandáři. A koloběžka co leží na záchytu nevydělává, takže dřív nebo později to provozovatele začne svrbět a bude řešit aby se to nedělo.

Odkaz ke komentáři

Ne, není to tak jednoduchý. Auto se taky neodtahuje vždycky když stojí kde nemá, což moc dobře víš sám. A měšťáci odvážet koloběžky rozhodně nebudou, nemají kapacitu ani na odtah aut tvořících překážku provozu. Provozovatelé se poměrně snaží, ale taky nemaj kapacity na všechno.

Odkaz ke komentáři

V 17. 11. 2023 v 7:15, DavidLC napsal:

Aspoň se vaří 😉

To u nás.... AU,jo vlastně je to taky fajn, vzkazuje žena 😂

Víš jak se baví ti dva kámoši:

1: Ty jsi se oženil? Tak to musíš být šťastnej.

2: Jo musím!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...