Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

před 9 hodinami, eloga napsal:

v DK to není buzerace. Ale úřední logika a přístup. Dán/Švéd by to neudělali a hlavně by si nestoupli s vozem jakkoliv velkým mimo ostatní. Měl si to dát přímo mezi tam kde končí řada nebo parkuje poslední auto v chumlu. Prostě si tam orgány vyzýval, aby na tebe mrkli a se značkou CZ sis o kontrolu říkal a oni skutečně na tobě nenechali nit suchou.

Pokud tedy v cizině myslíš a jezdíš jako Čech máš problém, když se ztotožníš  v dopravě a dopravní situaci s davem, jestli v DK/N/D/I/NL/F nemáš problém a ještě tě zdraví. Známe... 🤠

Priste se vyseru na ohleduplnost a necham to normalne na ulici, at si pribrzdi a objedou. Clovek se snazi byt ohleduplny, nezavazet a tohle ma za to. Jako kdyby to bylo 15,- Euro jako v Nemecku za spatne parkovani tak nad tim clovek snadneji mavne rukou, ale tohle je fakt prasarna. Vzdycky jsem mel za to, ze by se mel brat v potaz i materialni aspekt prestupku a ne jen tupe vyzadovat plneni pravidel, ktera jsou k hovnu, respektive k plneni obecni ci statni kasy. Najezdim s obytkou desetitisice km rocne po cele evrope, vecne stojim napric pres nekolik mist (protoze jinak se tam proste vlezt neda) a nikdy jsem nemel problem. Az u nejakeho agilniho Dana za par centimetru.

Na tohle tam jistě myslí taky- bude tam zákaz parkování obytnáků, dodávek a pod. Jinak, buzerace to není, je to jen klasické vymáhání pravidel, na což se u nás v těhle případech rezignovalo. Jejich řidiče by to ani nenapadlo.

V 23. 11. 2023 v 1:11, phweb napsal:

Cerstvy zazitek z parkovani v Dansku... Poloprazdne velke parkoviste, schvalne parkuji s obytnakem az uplne na konci a co nejvic ke strane, aby si vedle mohlo pohodlne stoupnout auto. Platim 60 DKK za dve hodiny. Po prochazce a veceri se v dobre nalade vracime k autu a tam za steracem pozdrav. Stani mimo vyznaceny box, pokuta 870,- DKK (skoro 3k v prepoctu). Stal jsem na care a zadnim kolem presahoval 5 cm pres ni (smerem do prostoru kde se uz neparkovalo ani nejezdilo). Prijde to jako neuveritelna buzerace jenom mne?

Môže, nemusí... To by chcelo fotku a presnejší popis situácie. Možno tá pokuta bola za niečo úplne iné - dajmetomu si presahoval do chodníka alebo cyklocesty a museli ťa obchádzať, alebo niečo podobné.

V princípe sú Dáni dosť tolerantní, ale tým, že cestovanie s obytkami alebo karavanmi je národný šport, majú tam na to pravidlá (ktoré v SK/CZ nepoznáme). Inak sa bežne stávalo, že pár nadrozmerných obytiek zabralo viac parkovacích miest ako by mali, a normálnym autám, čo potom naozaj prišli nakupovať do toho obchoďáku, ku ktorému parkovisko patrilo, potom nezostalo miesto. Preto majú často obytky a karavany špeciálne vyznačené miesta.

Edited by wawrik

Někdo tady zmínil parkování ve Švajcu. Musel jsem přeparkovat, protože jsem stál těsně u čáry. Paní se mi omlouvala, ale ať to raději o 10 cm posunu, jinak na mě zavolá soused policajty. Oni jsou celkově trochu mimo. Soused tam udal souseda, že v neděli pracuje a když přijela hlídka, tak zjistili, že se balí na dovolenou...

před 7 minutami, Igicz napsal:

... když přijela hlídka, tak zjistili, že se balí na dovolenou...

A dali mu iba polovičnú pokutu :)

Len taká perlička, som zaparkoval v Thajsku na hotelovom parkovisku a strážnik ma poprosil, aby som sa vrátil do auta a vyrovnal predné kolesá (v zmysle že som ich mal vytočené). Možno majú skúsenosť s domácimi, že to občas niekto pri odchode narve do susedného auta, neviem.

před 13 hodinami, phweb napsal:

Priste se vyseru na ohleduplnost a necham to normalne na ulici, at si pribrzdi a objedou. Clovek se snazi byt ohleduplny, nezavazet a tohle ma za to. Jako kdyby to bylo 15,- Euro jako v Nemecku za spatne parkovani tak nad tim clovek snadneji mavne rukou, ale tohle je fakt prasarna. Vzdycky jsem mel za to, ze by se mel brat v potaz i materialni aspekt prestupku a ne jen tupe vyzadovat plneni pravidel, ktera jsou k hovnu, respektive k plneni obecni ci statni kasy. Najezdim s obytkou desetitisice km rocne po cele evrope, vecne stojim napric pres nekolik mist (protoze jinak se tam proste vlezt neda) a nikdy jsem nemel problem. Az u nejakeho agilniho Dana za par centimetru.

Podobnou demenci jsem zažil cca rok zpět i v ČR. Potřeboval jsem zaparkovat od 22 do 7 na sídlišti a abych nepřekážel, dal jsem to na hlínu. Dostal jsem pokutu za  "zábor veřejného prostranství" a sama policajtka potom říkala, že lepší je to tam dát na hulváta někde na silnici, klidně do křižovatky. Člověk dostane sice taky pokutu, ale nebude to přestupek, který se zaznamenává a zůstává několik let v záznamech. Takže příště než bokem na hlínu, lepší prostě dát někam, kde člověk zaclání...

před 20 minutami, lafr napsal:

Podobnou demenci jsem zažil cca rok zpět i v ČR. Potřeboval jsem zaparkovat od 22 do 7 na sídlišti a abych nepřekážel, dal jsem to na hlínu. Dostal jsem pokutu za  "zábor veřejného prostranství" a sama policajtka potom říkala, že lepší je to tam dát na hulváta někde na silnici, klidně do křižovatky. Člověk dostane sice taky pokutu, ale nebude to přestupek, který se zaznamenává a zůstává několik let v záznamech. Takže příště než bokem na hlínu, lepší prostě dát někam, kde člověk zaclání...

Nebo se zamyslet a popojet někam, kde to je vporadku. Tyhle brekoty a myšlenkový pochody fakt nechápu.

Já zase nechápu moralizování bez znalosti dalších okolností... Navíc o tom ani nebyla pointa toho příspěvku.

Edited by lafr

před 3 minutami, geometr napsal:

Mně se líbí to obhajování si přestupků a porušování pravidel. Jakože když nikomu nepřekážim, seru na pravidla apod.

Aaa, to nemá cenu- v práci ty nejlepší výmluvy sbírám a někdy se dá zasmát a i primhourit očko, poradit,..... Ale kdyz padnu na koment- potřeboval jsem zaparkovat na 9 hodin,.... Tomu se nezasmeje ani měšťák či hasič. A evidentně ani někdo ze sousedů, protože to je zpravidla na udání.

To předešlé postesknutí s tím obytnakem a 5 cm je zajímavější, tam bych se i snažil pochopit rozhořčení a snad byla i vidět snaha trochu to osvětlit.

No jo, ale když se na to koukneš třeba z druhý strany, tak třeba nechtěj mít doma Dáni a Švýcaři bordel (ano, relativní pojem a každej ho vnímá jinak), jako maj Češi, no...  A třeba vědí, že když budou tolerantní, ten bordel tam mít budou...  K nasrání ale pokuta je, ne, že ne. Jasně, že se někdy člověk dostane do situace, že to nejde jinak, ale to by asi nemělo trvat x hodin (vyložim/naložim člověka/náklad...), ne? Taky jsem dostal pokutu za trávu, když jsem vykládal věci z auta. Za chodník taky, přestože mi policajt, co mi dal pokutu za tu trávu řekl, ať si radši na tu chvilku stoupnu na chodník příště. Chodník je v tom místě širokej cca 6 m. Ale nenapadlo by mě si to takhle obhajovat. Vím, že porušuju pravidla a prostě to tu chvilku risknu. Na trávu už si ale zásadně nestoupám, tuhle jsem ty krámy z auta nes na dvakrát 200m. A jezděj na udání, ani jednu z těch pokut jsem nedostal, že jeli kolem, ale museli bejt blízko. Možná bych schytal pokut víc, kdybych takhle nestál jen tu chvíli, ale zrovna byli daleko 🙂

Edited by geometr

Taky nejsem svatej, ale když někdo přijde, je slusnej a nebo má padnou výmluvu, tak prostě nejsem Švýcar nebo Dan, to neumím. Blbý je, že temahle "dobryma" radama si měšťáci skodej a nikdo si jich neváží a nic si z nich nedělá. 

Když už ale něco vyfasnu, tak nadávám především sobě ( bohužel, u rychlosti nic nevymyslim ).

před 7 hodinami, wawrik napsal:

Môže, nemusí... To by chcelo fotku a presnejší popis situácie. Možno tá pokuta bola za niečo úplne iné - dajmetomu si presahoval do chodníka alebo cyklocesty a museli ťa obchádzať, alebo niečo podobné.

V princípe sú Dáni dosť tolerantní, ale tým, že cestovanie s obytkami alebo karavanmi je národný šport, majú tam na to pravidlá (ktoré v SK/CZ nepoznáme). Inak sa bežne stávalo, že pár nadrozmerných obytiek zabralo viac parkovacích miest ako by mali, a normálnym autám, čo potom naozaj prišli nakupovať do toho obchoďáku, ku ktorému parkovisko patrilo, potom nezostalo miesto. Preto majú často obytky a karavany špeciálne vyznačené miesta.

Bylo to u nadrazi, vecer a parkoviste bylo poloprazdne uz pri prijezdu, pri odjezdu jeste prazdnejsi.

IMG_4006.jpeg

Za sebe položím kacířskou otazku- jsou ta místa vyznačena pro obytná vozidla? Podle fotky to má rozměr pro osobaky. Z fotky to úplně nevidím, zkresluje to, ale předek je venku o metr a do stran je to taky víc než 5 cm.

Chtěl jsem si postěžoval, že jsem teď dostal 260€ v Itálii za průjezd ulicí pro lokály.... nrvim o tom, ale asi jsem to udelal, no ted nevim, jestli spadnu do skupiny porušuje pravidla a pak se diví/zaslouží si zmoralizovat, nebo snažil se neuškodit a teď je bit 😀

Na moji obranu, je to přestupek z července 22, první obsilku údajně poslali v květnu 23 a teď mi přišla 2. Výzva pro nezaplacení, což je první dokument, ktery jsem dostal

před 14 minutami, Maro napsal:

Chtěl jsem si postěžoval, že jsem teď dostal 260€ v Itálii za průjezd ulicí pro lokály.... nrvim o tom, ale asi jsem to udelal, no ted nevim, jestli spadnu do skupiny porušuje pravidla a pak se diví/zaslouží si zmoralizovat, nebo snažil se neuškodit a teď je bit 😀

Na moji obranu, je to přestupek z července 22, první obsilku údajně poslali v květnu 23 a teď mi přišla 2. Výzva pro nezaplacení, což je první dokument, ktery jsem dostal

takže si ještě podplatil pošťáka, aby to "ztratil", co?
hajsle :default_wink:

před 47 minutami, Maro napsal:

U tehle uliček s dodatkovejma tabulkama nemoralizuju, spíš soucitim- moc to nejde uhlídat a navigace někdy nereaguje s aktualizací moc rychle. A druha výzva je lepší než problém na místě.

Osobně bych si taky rád postěžoval, ale nejsem si jist, zda se problém co řeším, hodí na mužské fórum ( těch pár žen zde, urco promine ).

Edited by kuncák7