Beet Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Chlapi vy mě děsíte s tou výdrží. Teď jsem měnil řetěz asi po 15. letech na zimáku. Mě zas není jasné, jak to že na silničce ty řetězy vydrží o tolik déle. Na mé 13 let staré silnici s Campagnolem mám porád původní převodový systém včetně řetězu. Nájezd cca 10 tisíc. Měrka ukazuje pořád v pohodě. Předpokládám tedy, že rozteče jsou stejné u řetězu MTB, tak i silnici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Jsi lehkej a pokud nejezdíš bláto, marast, písek u řeky, řetěz udržuješ čistý a namazaný tak není co řešit, ta výdrž je velká. Pro ilustraci náš mladej má kolo přesně 2 roky a řetěz jsem mu teď vyměnil, byť by ještě asi něco v klidu odjel, byl to origo z výroby, do sady Shimano Deore, takže žádný high end. Najel na něm odhadem 3 tisíce, údržbu dělá jen když ho k tomu dokopu, jezdí bláto, štěrk, prach, kopce. Oproti tomu s ním jezdím já, stejný trasy, řetěz po 600km je zralý na výměnu, na biku. Na trekovém kole které využívám spíš na cyklostezky, asfalt apod., mi ale vydrží prakticky dvojnásobek km. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Podle mě vydrží řetěz na kole klidně i 50let, stačí když na něm nebudeš jezdit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Pak ale budeš mít zteřelý gumy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Před hodinou, Beet napsal: Chlapi vy mě děsíte s tou výdrží. Teď jsem měnil řetěz asi po 15. letech na zimáku. Mě zas není jasné, jak to že na silničce ty řetězy vydrží o tolik déle. Na mé 13 let staré silnici s Campagnolem mám porád původní převodový systém včetně řetězu. Nájezd cca 10 tisíc. Měrka ukazuje pořád v pohodě. Předpokládám tedy, že rozteče jsou stejné u řetězu MTB, tak i silnici. Já měnil na silničce (Shimano 105) řetěz při cca 4100km. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 před 4 hodinami, Tom4 napsal: Právě, v tom testu co tam je linkovaný je neuvěřitelná výdrž 12s u Sramu v top řadách, 3x cena ale 3x výdrž. Né že bych jako byl nevěřící Tomáš hehe, ale asi to zkusím jestli někdo nemá jiný zkušenosti. Na 11s 2x11 trekingovy kolo měním po cca 1000km, na biku 12s tolik nevydrží, Sram gx je po 600km out. Pravda, nejsem žádnej drobeček. Vozím xx1na drží dlouho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 před 10 hodinami, Tom4 napsal: Jsi lehkej a pokud nejezdíš bláto, marast, písek u řeky, řetěz udržuješ čistý a namazaný tak není co řešit, ta výdrž je velká. Pro ilustraci náš mladej má kolo přesně 2 roky a řetěz jsem mu teď vyměnil, byť by ještě asi něco v klidu odjel, byl to origo z výroby, do sady Shimano Deore, takže žádný high end. Najel na něm odhadem 3 tisíce, údržbu dělá jen když ho k tomu dokopu, jezdí bláto, štěrk, prach, kopce. Oproti tomu s ním jezdím já, stejný trasy, řetěz po 600km je zralý na výměnu, na biku. Na trekovém kole které využívám spíš na cyklostezky, asfalt apod., mi ale vydrží prakticky dvojnásobek km. Tak to mi vysvětli, čím to je? 600 a 3000km je pětinásobný rozdíl. Píšeš, že se synátor moc nestará a ty předpokládám jo. Takže ty šlapeš pětinásobnou silou než synátor? Nebo pro opotřebení řetězu a síly platí nejaký exponenciální vztah? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 Podle mého hraje hlavní roli váha jezdce, jsem cca stejně jak tenkrát na Sedle, mlaďoch má 40kg. Z těch jeho 3tis. km je terén a špína jen část, část stráví někde na cyklostezce a asfaltu, kdežto můj bike je prakticky jen mimo asfalt. Je to dítko takže pořád funguje na principu mrholí nejedu, moc bláto nejedu atd. A jak jsem psal, na tom trekovém co terén tolik nevidí mi vydrží 1200km. Z mého amatérského pohledu váha jezdce, špína na řetězu a profily trasy budou klíčové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 před 13 hodinami, TLD napsal: Ohm-Aztec to je krasa. Parada. Jaky jsou dojmy? Tom4, hele nevim jak srovnani tech co pises, ale co mam sram na vsech kolech, tak retezy connex co vozim asi 5 let vydrzi vic jak sram, napric radama... nevim to na km, nemerim je Děkuju Tak určitě jede skvěle Ale zatím si zvykám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 Ahoj, má cenu pro holku 145 cm, drobná, kupovat kolo 24? Trochu se bojím, aby na tříčtvrteční 26 nebyla malá a slabá. Uvědomuju si, že je to kolo na pár let... Děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan.w Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 Ahoj chlapi, nevim jestli to sem patri, kdyztak mne smazte ale potreboval bych pomoct s vyberem kola pro moji pani (164 cm) k narozkam a vubec se v tom nevyznam. Cenova relace je kolem 16ti tisic. Celkem se mi libi Scott Contessa active 40 ale v techto vodach nemam absolutne prehled. Predem moc dekuju za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 https://www.decathlon.cz/horske-kolo-29-xc-50-eagle-id_8575904.html. 29" https://www.decathlon.cz/horske-kolo-275-st900-bile--id_8562824.html 27,5" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 Vcera to bylo super. V podstate prevaznou cast dne sem byl na kole Rano pekne sam, bylo primrznuto,ale jak se oteplovalo, byl to peknej masakr. A odpo s prckem. To bylo super a krasny pocasi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 před 3 hodinami, TLD napsal: Vcera to bylo super. V podstate prevaznou cast dne sem byl na kole Rano pekne sam, bylo primrznuto,ale jak se oteplovalo, byl to peknej masakr. A odpo s prckem. To bylo super a krasny pocasi. Teď koukám, že ty taky jezdíš na oceli. Podle horní rámové trubky to vypadá na Chromag? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 26. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2021 Ahoj. Ano, mam dva 29ku rootdowna a 27.5 styluse a min tyden sem styluse v Sku objednal i prckovi. Snad bude do leta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 Dnes bylo krásně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 Až Gusta uvidí fotku z téhle strany kola a s klackem k foťáku tak ho šlehne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 před 25 minutami, Tom4 napsal: Až Gusta uvidí fotku z téhle strany kola a s klackem k foťáku tak ho šlehne Bylo by škoda kdyby nešlo ten high-tech stojan na foto vidět ne? Dobrá tedy, pro příště se polepším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 Tome, tak vis jak, u tej pokroucenej Orbey musis cumet na kazdej detail, ale tahle pekna Santa to snese. Roland, mas to krasny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nooski Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 Testování nových lodiček pro jednici Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se