kupko Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Na tohle idealne Mudmany... uz ten nazev napovida Ale jinak respekt, ja na blato jen nadavam....je teda fakt, ze na ceste do prace zasranej od blata prijet nemusimBláto mi nevadí ale mokré kořeny a kameny to mi vadí :-)Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 vymyslim bike pro dceru, neco lehkeho, jednoducheho, barva univerzalni (zdedi to syn), na jezdeni kolem baraku a po udrzovanych okolnich polnich cestach, zadne rodinne vylety po kopcich neporadame a v dohledne dobe asi ani neplanujem. https://www.albie.cz/detska-kola/orbea--mx24-team-2018/ uz jsme neco zkouseli i v obchode, nejlepsi byl jeden author, podobne staveny, ale s odpruzenou vidlou. tady je pevna vidla a je to tim padem samozrejme skoro o kilo a pul lehci. akorat nevim, jestli to objednat z netu, na severni morave jsem tohle kolo nenasel... nevite nekdo, ze by tohle, nebo podobne, meli v nekterem kamennem obchode v ostrave treba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Co zkusit tohle https://www.beany.cz/cyklistika_k4/24-pro-vysku-115-140-cm_k28/ píšou nejlehčí kolo Měli by mít zastoupení poblíž Opavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 před 29 minutami, Anela napsal: vymyslim bike pro dceru, neco lehkeho, jednoducheho, barva univerzalni (zdedi to syn), na jezdeni kolem baraku a po udrzovanych okolnich polnich cestach, zadne rodinne vylety po kopcich neporadame a v dohledne dobe asi ani neplanujem. https://www.albie.cz/detska-kola/orbea--mx24-team-2018/ uz jsme neco zkouseli i v obchode, nejlepsi byl jeden author, podobne staveny, ale s odpruzenou vidlou. tady je pevna vidla a je to tim padem samozrejme skoro o kilo a pul lehci. akorat nevim, jestli to objednat z netu, na severni morave jsem tohle kolo nenasel... nevite nekdo, ze by tohle, nebo podobne, meli v nekterem kamennem obchode v ostrave treba? Přesně tohle jsem u Pavla kupoval pro dceru...na živo moc pěkný kolo. Neboj se ho koupit. Pavel ho složí, promaze, seridi, pak ho zase hodí do krabice a pošle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Není to tak dávno, co jsem taky sháněl dětské kolo. Myslím, že docela hezky a fundovaně se k tomu vyjádřil Jarret (to sem s dovolením fouknu): Něco k váze dětských kol. Rodiče váhu u dětských kol hrozně přeceňují, ano je důležitá, ale není to všechno. Zejména proto, že poměr tělesné síly a hmotnosti je u dítěte úplně jiný, než u dospělého. Takže není pravda, že 12kg kolo pro 24kg dítě je stejné, jak 30kg kolo pro 60kg dospělého. To je častý mýtus, který pak vede k tomu, že rodiče kupují to, co se líbí a připadá dobré jim ... přitom děti potřebují úplně něco jiného. Důležitá je geometrie, bezpečné ovládání kola a odpovídající převody. Rozhodně je na místě odpružená vidlice, protože výrazně zvyšuje ovladatelnost kola a jistotu řízení. Dítěti, které často kouká kolem sebe a většinou neumí tak dobře číst povahu terénu před sebou, odpouští chyby a přehlédnutí. Samozřejmě musí jít o vidlici, která je dostatečně citlivá, klidně pružinová, vzduchová má hlavně nižší hmotnost, ale není citlivější k drobným nerovnostem. Ideální je, aby si dítě kolo vyzkoušelo, u 24" si už samo řekne, na kterém se mu nejlíp jede a které se mu líbí. Za tu dobu co dělám cyklistiku, vyučuju ji na VŠ a učím děti na kole jezdit, jsem potkal armádu rodičů, kteří nejlíp ví, co je pro jejich děti nejlepší a kolo dítěti vyberou sami ... akorát ta jejich ratolest na něm pak nechce jezdit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Jakože 10leté dítě udělá více dřepů než dospělý? Nebo méně? Trochu mi to připomíná počátky 29" kol, kdy prodejci tvrdili, jak je díky setrvačnosti úžasné mít těžká kola. A naopak odpružené vidle na dětských kolech často fungují dost mizerně a to zejména ty pružinové, protože pružina není přizpůsobena hmotnosti cyklisty. Asi je dobré, aby si dítě na kolo sedlo (což může být z mnoha důvodů problém) a pak jezdit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Mam trochu pocit, zes cetl jiny post nez ja... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Nemáte někdo zkušenost s tímto Hakr nosičem? Mám od Hakra rakev, příčníky a spokojenost, tak si říkám že by haha od nich vzal i ty držáky kol.... https://www.hakrbrno.cz/stresni-nosic-kol-hakr-speed-alu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patprom Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Nemáte někdo zkušenost s tímto Hakr nosičem? Mám od Hakra rakev, příčníky a spokojenost, tak si říkám že by haha od nich vzal i ty držáky kol.... https://www.hakrbrno.cz/stresni-nosic-kol-hakr-speed-aluKlidně ho kup. Mám ho tuším 2 roky a neměl jsem s ním problém. Teda narozdíl od boxu, na kterém mi už dvakrát měnili jeden ze zámků. Jinak cajk a to včetně příčníků Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Děkuji za odpověď Já tedy musím zaťukat, box pátý rok, zima, léto docela dost využitý a zatím spokojenost. Když koupím čtyři kousky, dvě dospělý a dvě dětský kola se vejdou na střechu předpokládám, anebo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Pri trose snahy se vlezou i ctyri dospele. Nahod je tam cikcak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 před 1 minutou, nickolas napsal: Pri trose snahy se vlezou i ctyri dospele. Nahod je tam cikcak. Jasný, dík, objednáno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogo7607 Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 před 2 hodinami, African napsal: Jasný, dík, objednáno mám stejný jen v černé barvě a není problém dát 4 ks na střechu . Bacha jen na jedinou věc , ty klíče k zámkům jsou takový fórový a když sem to měl nový tak se mi podařilo zamknout jeden nějak šikovně zkříženej a klíček sem ukroutil . V podstatě se nic neděje, zámek sem nakonec vydělal , ulomenej klíč vytáhl a vzhledem k tomu , že každýmu zámku sou dva tak funguju dál. Jinak nemůžu na HAKR říct půl slova . Není to žádnej high tech , ale za ty prachy dobrý . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klabrdon Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 (upraveno) Nic Upraveno 22. června 2020 uživatelem Klabrdon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 @nickolas @Gustaf @filltos diky moc kluci, jeste to doma proberem a uvidime, jestli zajedem k Opave, nebo objedname neco z netu, nebo jeste zkusime sehnat neco pobliz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minimus80 Odesláno 22. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2020 Tiez mame mx24 z albie a je to pekný a lahky bike, teraz ho podedil mladší syn.Na polňačky dobrý, jediné čo som menil boli silikonove ESI gripy a hlinikove flat pedale z ali. vymyslim bike pro dceru, neco lehkeho, jednoducheho, barva univerzalni (zdedi to syn), na jezdeni kolem baraku a po udrzovanych okolnich polnich cestach, zadne rodinne vylety po kopcich neporadame a v dohledne dobe asi ani neplanujem. https://www.albie.cz/detska-kola/orbea--mx24-team-2018/Odoslané z SM-A600FN pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MR1990 Odesláno 24. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2020 konecne normalne pocasie Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 26. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2020 Kvízová otázka na jakém kole budu jezdit zítra a pozítří? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 26. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2020 Bez pedalu asi na zadnem a jinak na cervenem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 26. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2020 před 27 minutami, Duke650 napsal: Kvízová otázka na jakém kole budu jezdit zítra a pozítří? Focus Raven², testovačka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se