Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 1. 8. 2023 v 9:48, Jarett napsal:
Někdy je to docela adrenalin
IMG_8793.thumb.JPG.a6ba90c0ab5a3c447d666a52dbc88cf9.JPG

Kámoše před třema týdny býk ve stádě poválel. A to s nima dělá. 700kg živé váhy, rána z boku, pak ho párkrát potočil po zemi. Rozbitá pánev, nějaký žebra, kosti a jiné. Proletěl se vrtulníkem do OL fakultky, ale snad to bude vše dobrý.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Řeším teď výběr podobně jako kolega přede mnou a zajímal by mě Váš názor:

https://www.koloshop.cz/cs/GT-Grade-Carbon-Elite-BLU-gravel-kolo/80439

Už starší model, ale asi furt dobrý. 2x10 už je trochu out, váha 9,95 na karbon docela dost a odlehčovat se bude blbě. Ale je za dobré kačky

https://www.decathlon.cz/p/cyklokrosove-kolo-rcx-van-rysel-grx-1x11/_/R-p-324261?mc=8580527&gclid=Cj0KCQjw2qKmBhCfARIsAFy8buIrmiqcntnizAmlG3gCQCqnjNJUA8L50DC_CYkfd-bn9gWCHOJiEjMaAt0YEALw_wcB

Tohle se mi líbí, super váha, počítam s výměnou hazky na 812 s kazetou 11-42, ale je to čistokrecný cyklokross, takže asi tvrdší a ne tak pohodlný. Dost vysoká sedlová trubka a žádný sloping. 

Na druhou stranu má smysl řešit pseudopohodlnost karbonu u Gravelu - jasné že rozdíly tam budou, ale asi to GT se nebude chovat jako XT full...

Nějaký jiný nápad na kola kolem 50k? Koukal jsem i na bazar, ale ceny dost přehnaný a problémy se zárukou. Teď tam je třeba Giant Revolt advanced 3 za dobrý peníze, model asi 2023, ale těm Giantu praskaly strašně sedlovky a jako druhý majitel už je problém se zárukou na rám....

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

V 2. 8. 2023 v 7:03, exBURN napsal:

Na druhou stranu má smysl řešit pseudopohodlnost karbonu u Gravelu - jasné že rozdíly tam budou, ale asi to GT se nebude chovat jako XT full...

Rozšířit  

Prečo "pseudo"? Tie rozdiely v rámoch čo sa týka pohodlnosti sú výrazné. A zrovna GT je z tých pohodlnejších, keby nebol tak strašne škaredý (personal taste) :D

Inak tie gravel bajky z Dekáča sú naozaj slušné, aj keď už nie sú až tak cenovo výhodné ako predchádzajúce sezóny. A napríklad ten titanový rám im zvárajú (a AFAIK aj pomáhali s návrhom) u Deddacciai, čo je podľa mňa celkom slušný predpoklad aj na dlhodobú kvalitu...

Odkaz ke komentáři

Tak netvrdím, že tam nejsou rozdíly ale spíš by mě zajímalo jak moc to je patrný - abych neřešil něco do má vliv z 5 % třeba. Navíc málo kdo má zkušenost z více rámu při stejném obutí, protože to má taky docela vliv na rozdíl v pohodlí

Pruser je že u toho GT je to pro 1x11 na komplet přeskládání pohonu.

Vybírám kolo na 80% cesty zbytek lehčí terén …

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...