Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pánové potřebuju poradit, protože víc hlav víc ví. 😉

Na jarní sezonu chci pořídit gravel. Padesátka na krku a tak chci přejít z hliníkové silničky na něco trochu pohodlnějšího.

Rozpočet jsem si stanovil nějakých 60-70k. Požadavky v podstatě jen carbon a Shimano. Můj favorit je tento Canyon. Po pravdě řečeno jsem se do něho tak zamiloval, že jsem žádné další značky ani nečekoval. A čekám jen jestli bude u Canyonu nějaká sleva. 🙂 Teď mi ale začalo vrtat hlavou, jestli už nejít do bezdrátového řazení. Což je u Canyonu tento model. Je to vlastně to samé co první kolo jen postavené na bezdrátovém Sramu a lehce přes rozpočet. Sram jsem úplně nechtěl, protože ho mám na biku a chtěl jsem se zase po letech vrátit k Shimanu, protože na výše zmiňované hliníkové silničce jezdím Campu a Shimano už jsem dlouho nejezdil. Pokud by ale byly pádné argumenty pro bezdrátový Sram, tak bych to asi přehodnotil.

A co teď s tím? Budu rád za každý názor. Nebo nápady na jinou značky s podobnými parametry jako výše zmíněné Canyony pokud možno v rámci rozpočtu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Beet doporučuji jednopřevodník vyzkoušet - né každému sedne oproti silničnímu dvoupřevodníku (rozsah po přepočtu může být +- stejný ale odstupňování máš aktuálně na dvouplacce mnohem jemnější) a pokud se jedná o náhradu silničky, tak pokud není primární záměr jezdit polňačky, může být vhodnější volba endurace silničcka (canyon má nyní u endurance kategorie průchodnost plášťů cca 35mm což zvedne samo o sobě komfort oproti 25-28mm silničním plášťům) Já řešil podobné téma minulý rok a skončil jsem u Giant endurace silničky s dvouplackou (průchodnost pláštů má 38mm takže se tam v pohodě vejdou např. tufo speedero 36 což je plášť který celkem jede po silnici a zvládne občas i menší terén).

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Beet napsal:

A co teď s tím? Budu rád za každý názor. Nebo nápady na jinou značky s podobnými parametry jako výše zmíněné Canyony pokud možno v rámci rozpočtu?

Canyon je určitě sázka na jistotu. Zkus se taky podívat na karbonové gravely ROSE Backroad. 

https://www.rosebikes.de/

Odkaz ke komentáři

To si tak člověk vyrazí ráno do práce při -11'C a po hodině jízdy a z následných reakcí kolegů i úplně neznámých lidí, které zrovna potkal ve výtahu, má pocit, že dokázal něco mimořádného.

A pak si večer na Netflixu pustí Society of Snow a zjistí, že je úplně obyčejný rozmazlený naplavený Pražák, který žije v nekonečném blahobytu.

Jo a abych nebyl off topic,tak bych vzal Canyon klasiku,ale určitě jednoplacku. Průchodnost 38mm je podle mě málo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...