Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 8 hodinami, JakubKa77 napsal:

Čau všichni, vaše příspěvky čtu a kochám se na čem jezdíte a hlavně co dokážete ujet. Rád bych vás poprosil o radu s kolem.

Rádi bychom začali jezdit na kole, hlavně skrz dceru (2 roky). Tedy mít ji v sedačce na kole.

Za kolo bych chtěl dát 15 - 20 tisíc. A chtěl bych vzít MTB hardtail, tak ať je co nejvíc multifunkční (různé terény a tak). Existuje v této kategorii nějaký svatý grál? Něco co má nejlepší poměr cena/výkon?

Za každou radu v jakých značkách a modelech hledat nebo v jakých eshopech hledat bude moc rád.

Projížděl jsem i bazar, ale kolům moc nerozumím, takže nové kolo je u mě větší jistota.

Díky za váš čas,

Kuba

Kubo, v tvém případě je nejjednodušší zajít do nějaké cyklospeciálky a poradit se tam. Na první dobrou poznáš, kde ti to bude sympatický a pak si tam kup kolo. Všechny ostatní rady a hledání na netu ti akorát udělají zmatek. Důležitý je servis a pozitivní přístup :) 

A svatý grál neexistuje, za podobnou cenu budou mít všechna kola podobnou výkonovou hodnotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Jarett díky za reakci. S tím hledáním a zmatkem máš naprostou pravdu. Proto jsem zkusil napsat sem.

@Micey ty parametry co jsi psal jsou přesně to co člověk hledá, ale moc v této ceně nenachází. Ten Radon co jsi poslal si myslím splňuje vše co bych mohl chtít a asi ho vezmu. Podívám se zda není něco v ČR v podobné ceně a výbavě, ale nedávám tomu moc šance.

Ještě bych měl dotaz k sedačce. Tu určitě pak půjdu zkusit i s kolem, ale manželka mi teď poslala sedačku do přední části kola:

https://www.thule.com/cs-cz/child-bike-seats/front-mounted-child-bike-seats/thule-yepp-nexxt-2-mini-_-12021158

Máte to někdo vyzkoušeno v praxi po více kilometrech? Nešlape se s tím blbě? Nezavazí to?

Vím z minulých stran diskuze, že zde používáte sedátka pro dítě, které máte vepředu, ale to by pro dceru bylo asi na první kilometry nebezpečné.

Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

Odvozil jsem dvě děti v tomhle: https://hamax-cz.cz/produkt/sleepy-cyklosedacka/

Měli jsme k ní se ženou dva držáky (každej na svým kole), když jsem nebyl s rodinou, jednoduše nasadila sedačku ona a jelo se. Druhé dítě v tom dost často spalo, což se pak za jízdy chová jako pytel cementu, ale to bude asi problém spánku u všech sedaček. Na těch kšírech jsem měl navíc takové měkké návleky z kočárku, což bylo pro děti příjemnější (ty přezky pak byly schované vevnitř). Dobrý bylo, že díky tomu uchycení nedostávaly děti žádné tvrdé nárazy, pružilo to.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

@JakubKa77 Dve deti jsem odvozil na bobike predni sedacce a bylo to super, nedam na to dopustit. Zadni nemam rad, dite nevidis, bimba mu hlava, cely kolo je rozhozeny, je to takovy cely nahovno - my jsme dali obe deti na bobiku prednim, pak na follow me, pak samostatne a bylo to super. Uz jsem to sem daval a dam to sem zas, tyjo, osm let zpet:)

IMG_3500.jpeg

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Já mám děti tři a v cyklistice se pohybuju celý život. Jsem hluboce přesvědčený, že jízda v sedačce není pro dítě žádná zábava a pro rodiče jakbysmet. Chápu to ještě jako dopravní prostředek, ale absolvovat s malým dítětem celodenní výlet je nesmysl. To pak spíš zavání tím, že rodič nemá hlídání a přesto se chce projet na kole ... 

Takže za mě je lepší v určitém věku dítěte volit jinou aktivitu a kolo nechat až na dobu, kdy bude moci jezdit samo. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Během chvilky téměř všechny možnosti 😊

Nejvíc se mi líbí ten FlixFlox. Jediné čeho bych se bál je šířka a tvar, aby ji nebolel zadek. Píší, že je to od 1,5 roku, takže by to snad zvládnout mohla.

@moco až budeš vědět, že už nevyužijete určitě dej vědět 😉

Sedačka dozadu to jistí, ale to mi právě přijde, že si dítě tu jízdu neužije a jen pasivně sedí.

@Jarett chápu a pokud je to jízda, že dítě jen “tupě” sedí a nemá z jízdy nic, tak i souhlasím. U nás toto nehrozí, teď myslím celodenní výlet😂  respektive určitě ne celodenní jízda na kole. My kolo chceme hlavně využít jako rozšíření perimetru na výlety kolem domova bez auta a nejsme žádní sportovci, takže tipuji cesty 20 km od domova max a bydlíme na Hané, takže hlavně cyklostezky a polní cesty po cyklotrasách. Žádné hory a kopce, naštěstí 🙂

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, JakubKa77 napsal:

@Jarett chápu a pokud je to jízda, že dítě jen “tupě” sedí a nemá z jízdy nic, tak i souhlasím. U nás toto nehrozí, teď myslím celodenní výlet😂  respektive určitě ne celodenní jízda na kole. My kolo chceme hlavně využít jako rozšíření perimetru na výlety kolem domova bez auta a nejsme žádní sportovci, takže tipuji cesty 20 km od domova max a bydlíme na Hané, takže hlavně cyklostezky a polní cesty po cyklotrasách. Žádné hory a kopce, naštěstí 🙂

Já jsem z Olomouce, takže s Hanou mám zkušeností habaděj :D 

Když už budeš chtít, mrkni sem, to jsem schopen ti i namontovat ... https://www.bikecentrum.eu/detail/vybava-pro-kolo/detske-sedacky/sedacka-author-abs-guppy-maxi-ff-rs.html

Odkaz ke komentáři

Taky jsme oba prcky odvozil na predni sedacce Bobike a nebyl s tim jediny problem. Vepredu dite neusnulo, mohlo se ukazovat, komentovat, podavat piti. Daleko vic se rozsiril akcni radius vyletu, ale je pravda ze jsem s tedy nejezdil na cely den. Na projizdku na zmrzku, vlakem, na zvirata, na koupani, k dedoj a babi,,do lesa na houby. A zaroven hned jak to slo, uz dupala na svem kole. Uteklo to teda mega rychle.   🙂

Bych měl dotaz, kdyz uz tady oplenduju. 😀😀

Jak mam fitnes Spesla, dost na nem jezdim. Nesplnuje uplne predstavy echt zavodky, co tu od Vas vidam. Mam na nem i blatniky, pac mi vadilo ze nemuzu jezdit za deste. Jak sem stalej a ne moc preletavej, mam to kolo fakt rad. Staram se o nej hezky, napriklad: mazu retez, menim ho, myju ho, menim galusky kdyz se mi zdaji prousoupane. Desticky jsou puvodni, moc nebzrdim- nejezdim tam kde jsou lidi nebo auta. 

Presto jsem zjistil, ze se mi nejak cim dal vic hur toci kola-nikde se nic nehreje, nevrze, ale pokud ho nazdvihnu a roztocim nebezi dlouho a lehce jako driv. Pravdepodobne na to maji narok. Dival jsem se, kolik to ma najezdino, vyplety, rafky a vevnitr ty osicky-jestli jsou tam nejaky misticky-loziska netusim. 

Nikdy jsem je nemenil, nemazal a jsou tedy puvodni. Je to deset let co kolo mam. Najety je asi 30 tis km. 

Takze pocitam, ze je to asi opotrebovany. Co to bude stat? Nejaka generalko servis prohlidka at mam zas na stejnou porci km pokoj? Diky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...