hreba Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Hrebo, v poho, ale neřeš technické provedení. Diskutuj o nastavení pravidel.Jak jsem psal. Zachoval bych stávající. Tím, na co reaguješ, jsem chtěl jenom podpořit myšlenku automatizace. Podle mě je mate dobře nastavené, jenom potřebujete ulehčit. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hreba Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Já bych proste nenutil lidi po sobě zamykat. Vždyť toho nejsou schopni ani teď kolikrát. Odemceny inzerát dostane ban? Za jak dlouho se to bude kontrolovat po zveřejnění?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 @Bert Mňa to len tak zaujímalo, výnimočne som nerýpal. Sekcia predaj je v podstate úplne mimo mňa, tak som sa len tak letmo zamyslel. A dospel som k záveru, že by som nič nejak moc nemenil, len nasadil nejakého fanatika strážnika, s hrubou kožou, ktorého baví predajná sekcia, nič mu neujde a nevadia mu nadávky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 12 minutami, Bert napsal: Žihadláku, divil by ses, ale máme tady moderátora, který se specializuje na sekci prodej. Nedokázal mi odpovědět ani na SMS z dnešního dopoledne. Takže na to KURVA peču. před 7 minutami, kuncák7 napsal: To jsem netušil, sorry. Jen bych tě požádal, abys tu poslední větu ještě pečlivě pomyslel. Sibiř už není moderátor. Opravdu nemám čas ani náladu na tanečky okolo horké kaše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 1 minutou, McStinger napsal: @Bert Mňa to len tak zaujímalo, výnimočne som nerýpal. Sekcia predaj je v podstate úplne mimo mňa, tak som sa len tak letmo zamyslel. A dospel som k záveru, že by som nič nejak moc nemenil, len nasadil nejakého fanatika strážnika, s hrubou kožou, ktorého baví predajná sekcia, nič mu neujde a nevadia mu nadávky. +1 Jen k těm upum-bude bran up (jeden z těch 10)dotaz opravdu k věci - rok výroby, servis ano/ne)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Zajimave je, ze existuji fora (sam sem clenem), kde s pravidly problem neni. Uz sem to tady psal i pred lety. Obcas se tam objevi nejaky troll, ale je rychle odejit. Snadno se to dodrzuje, protoze je jasne v pravidlech dane, ze moderator ma vzdy pravdu a jeho slovo je konecne. Jakekoliv rozpory, trest v podobe tydenniho banu, podruhe mesicni ban a pak perma. Prijde nekdo, napise prvni blabol o politice, hloupe kecy, urazky, atd, atd, zkratka porusi pravidla a bez kecu sup pryc a vsichni, kdo se chytli, s nim. Po tydnu si to vetsina rozmysli, zda chcou zkouset jeste mesic. A kdyz jo, je to na nich. Problem neni v pravidlech, ale v lidech. Nebudou je dodrzovat, dokud nedostanou pres prsty. Uz ted zase ctu, jak nekdo vymysli ruzne klicky. Bert je v podstate masochista, nechava si "kalet" na hlavu a jeste za to plati. Je to jak rekl "klasik": Oknem bysom jich vyhadzal a este vo vzduchu do riti nakopal!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Kuncaku - Dotaz půjde po SZ, odpověď bude po SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 1 minutou, Bert napsal: Dotaz půjde po SZ, odpověď bude po SZ. OK díky. Měl bych k tomu výhradu, ale teď tě točit nehodlám :-)). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace84 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Berte a není problém také to, že tady těch moderátorů máme na velikost fóra prostě málo? A ty ostatní jsou možná už dost vyhoření jak psal výše prishera? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 20 minutami, prischera napsal: Jen drobnou poznámku k modům. Pár let jsem to dělal. Takovýho humusu a nadávek co jsem si za tu dobu přečetl v SZ bych pohledal. Reakce, !pravidla jsou OK, modi to pohlídaj", je úplně mimo. V ideálním případě je to práce na plný úvazek (a opravdu ne jen kvůli ukázňování pár blbců v inzerci) a na to tu nikdo nemá kapacitu. Takže pak dochází k lapsům a ty zase k reakcím, jak to, že ON může a JÁ ne? Čím více věcí se podaří automatizovat a zjednodušit, minimalizovat nutnost zásahu moda na nezbytnou míru, tím nám všem bude na fóru líp. A nejdou už dosavadní pravidla částečně automatizovat (technicky netuším, možná je to spíš otázka na Adaska)? Úplně, mám obavu, to nepůjde nikdy. Nekecat do inzerátu - sw umožnit přispívání pouze zakladateli. Up po týdnu - sw umožnit přispívat pouze zakladateli a pouze 1x za týden (třeba zrovna upravit cenu). Problém teda vidím ve vstupní počáteční ceně (neúměrně nízká / vysoká), tady, mám obavu, to ovšem stejně bude muset posoudit případně člověk nebo to někdo bonzne (a to teď nemyslím hanlivě). Pak je taky možnost, že budou inzeráty podléhat schválení - netuším, zda je to kapacitě možný, ovšem pochyby ohledně pravidel by to řešilo. V kombinaci s tím, že přispívat by pak mohl pouze zakladatel a pouze x-krát za určitou periodu, by to mohlo být poměrně robustní. Kvalita pravidel je jedna věc a technické provedení jejich hlídání a kontrola, případně aplikace, je věc druhá. Já osobně nejsem zastánce kdovíjaký regulace a represe a striktních mantinelů, ale když to jinak nejde... Přijde mi to trochu smutný, ale taková je holt realita. A jen se ještě ptám: Opravdu to byl takový exces, že se to tu teď takhle vážně řeší? Čímž ovšem nechci říci, že tu třeba není prostor pro zlepšení - třeba tím, na co naráží Prischera, a to automatizací a ulehčení práce modů. Ta automatizace je totiž rozhodně cesta. Můžeme si tu navymýšlet pravidla jaká chceme (a čím složitější, tím hůř), ale pokud pak jejich hlídání kvůli tomu, že na to bude hromada lidí prdět, bude jen na bedrech moderátorů, budeme pořád na jednom místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Kdo upozorní prodavajiciho na chybu v inzeratu? V SZ se to objevi pozdě, kupujici už může davno koupit problémové hodinky. Kecani zkušených do prodeje mně ušetřilo problemy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Geometře, myslím, že navržená pravidla jsou velmi simplicistní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Myslím, že na prodejní sekci jeden moderátor nestačí. Je jich potřeba víc. Jejich slovo by mělo být konečné. Já osobně bych bany sázel ze začátku fakt často, aby se zklidnila atmosféra. Jak je uvedeno výše - týden, měsíc a šlus. Pokud nová registrace podle IP adresy, tak taky šlus.. a hotovo. Urážky přes SZ = ban bez pardónu. A že je to tady fórum gentlemanů? To je iluze, a to jsem tady fakt dlouho.Jsem na tu hlášku už hodně alergický, stejně jako na "vážený člen fóra" bla bla bla. (Nechal jsem se unést, piju moc vína.) Ale mám to tady fakt rád a Bertovi za provoz fóra děkuju.). Klidně se nabízím jako jeden z moderátorů sekce, ale nejsem nestranný, jsem v určitých situacích zaujatý a někdy vyloženě labilní... A mám málo času. A možná bych si dal i ban do konce roku, abych si uvědomil, co je v životě důležité... A teď si dopiju svůj pinot a jdu spát. Chronomagu zdar! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 .... Urážky přes SZ = ban bez pardónu .... Bohužel, porušení listovního tajemství. Nelze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluk jako buk Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 5 minutami, AdaMoss napsal: Je-li to myšleno tak, že MODi nestíhají / nemaj čas to efektivně řešit, nebylo by řešením rozšířit tým moderátorů prodejní sekce? Asi tak. Vždycky jsem měl pocit, že na fórum téhle velikosti je zde počet moderátorů neúměrně malý. Za mě: Dovolit do vlákna v inzerci přispívat jen autorovi. Pro ostatní jsou tu SZ, statusy, nahlášení příspěvku. Nepamatuju si, že bych měl někdy nutkavou potřebu do nějakého inzerátu mluvit. Na druhou stranu, u starých Primek nebo obecně vintage hodinek to trochu chápu. To je minové pole, které může být nebezpečné i pro dlouholeté členy, a upřesňující informace bývají důležité. Deset upů je tak akorát. Zachoval bych ale minimální několikadenní odstup. 2 měsíce? Asi za mě mluví OCD, ale dal bych 3. Samozřejmě ideálně co nejvíce pravidel zautomatizovat. Jinak jsem rozhodně pro obnovení archivu uzavřených inzerátů — se smazanou cenou — z již přede mnou zmíněných důvodů. Jinak dovol, Berte, abych si při téhle příležitosti trochu zaplakal. Maličko mi zdejší systém trestů přijde neprůhledný a nekonzistentní. Někde se toleruje strašně moc, a někde se zase rozdávají bany za křivý pohled (minimálně to tak na mě působí). Obecně jsem zastáncem systému "varování—dočasný ban—trvalý ban", objektivně, vždy, všem, bez výjimek a hlavně bez emocí — ať už je to kamarád, "vážený člen" nebo nováček. A to píšu, myslím, jako člověk, co nikdy se zdejšími pravidly problém neměl a nikdy se s banem nebo výhrůžným pohledem moderátora nepotkal byť jen vzdáleně. Předejde to podobným, podle mě zbytečně, vyhroceným situacím. Více modů by určitě pomohlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 @BertJá myslel urážky moderátora/admina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Ja v novych pravidlech nevidim problem. Mam moznost prodavat a s tim jde ruku v ruce vlastni odpovednost...zamykat, pocitat, nepicovat. Neni videt kdo a za kolik koupil? A co jako? Povinnost prodat prvnimu? Blbost. Kazdy radeji proda kamosovi, i kdyby se ozval pozde. Tak to proste je. Skryte aukce se tim nevyresi, ale ty nevyresi ani stavajici pravidla. A nejsem si jisty zda vyresit vubec jdou. To uz je o urovni kazdeho z nas. A Bert ma pravdu, ze tomu prispivame sami, pokud o tom vime a drzime hubu. Prece nebudu bonzovat. To je supralibisticka picovina. Kdyz nekoho vidim, ze na parkovisti jebl nekomu jinemu do auta a dela ze nic, vytahnu ho za fligr a nakopu mu prdel. Proc, kdyz to neni moje auto? Protoze budu rad, az takhle nekdo nakope dementa, co bude odjizdet od meho dojebaneho auta. Protoze jsem stary sentimentalni blbec, ktery opravdu veri, ze kdyz se nebudu chovat jako sobecka svine, jednou se mi to v dobrem vrati. Edit: automatizace vseho = odmitnuti vlastni odpovednosti. To jsem neposral ja, ale system... Hovno, kdyz je nekdo dement, aby to nezvladl sam, at sem neleze, nebo at skonci v propadlisti dejin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 5 minutami, Bert napsal: Geometře, myslím, že navržená pravidla jsou velmi simplicistní. Netvrdím, že ne. Mě ale fakt zaujala ta myšlenka automatizace. Teď to nějak skloubit... Jinak samozřejmě každou změnu prověří čas a taky kdo nic nedělá nic nezkazí, že jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Sry cely jsem to tady nelouskal, ale kdyz dam inzerat a prodam. Budu mit pak sanci upravit nazev vlakna, abych tam mohl napsat „sold", „prodano", atd? Dle meho by se tim dost eliminovalo zbytecny klikani a prohlizeni inzeratu, ktery uz nejsou aktualni.... Pokud to tu uz padlo, tak se omlouvam za zbytecnej dotaz..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Ne, tohle IP Board neumí. To za Tebe musí udělat moderátoři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.