Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Konečne je čas prispieť do tohoto vlákna. Tretím týždňom jazdím Fordom Explorerom (súrodenec VW ID4 a Elroqa), ktorého som vyfasoval v práci namiesto Octavie. Celkom som sa prechodu na elektro bál, ale zatiaľ som z auta vcelku nadšený. Do práce dochádzam 18 km tam a naspäť, takže si zatiaľ vystačím s nabíjaním zo 400V zásuvky doma, väčšiu diaľku som s tým ešte nešiel. Čo sa mi páči okrem obrovského záťahu (rýchlo vojsť na kruháč) je to, že môžem ísť aj do strmého kopce pomaly. Ďalej ma fascinuje automatická rekuperácia pred ostrou zatáčkou alebo križovatkou. Krásne sedí na ceste, pohodlie jazdy je o triedu vyššie, než u oktávky. Pri týchto teplotách a medzimestu je dojazd necelých 400 km. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
  • Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Dnes rano v 6 prijdu k autu. Je krasnych 11 stupnu. Nasednu, zapnu auto. Sklo se mlzi, takze klima a krasnych 21 stupnu na pred sklo. Zapne se spalovaci motor. To je divne. Baterka je nabita, motor se zapina pri 6 stupnich.

Zaradim D, vypnu automatickou rucku a zacnu vyjizdet. Lehky plyn. Jako vzdy

Auto vyrazi dopredu jako kdyby baterka podlal veskerou stavu do elektromotoru. Auto se zhoupne a ja malem roztrelim zadek auta prede mnou. 

Sedim a cumim jako srnka na silnici. Zda se mi to? Nebo ne? 

Zaradim R - rana jak z dela - jako kdyby z prevodovky.

zajedu zpet na parkovaci misto - jeste si to cele 2x zopakuju.

Chatgpt - muze to byt baterka, snimac plynu,ridici jednotka.

jako prvni jdu zmerit baterku. Aha. Diagnostiku ma kamos…

Fuck.

Upraveno uživatelem safi
  • Confused 1
Odesláno

Jsem debil.

Dorazil pan z odtahovky a rika - vy jste si daval do auta na misto ridice gumovou rohoz. 

Ja: ano.

on: horejsek gumoveho kobece se vam dostal nad pedal plynu. A v tech zimich botach to necitite. Proto vam auto zrychluje.

Jsem debil.

koberce do auta jsem daval ve tme o pulnoci

• Haha 10
Odesláno
před 15 hodinami, Pozorovatel napsal:

Špatně zvolené auto, nic víc.

Zrovna ID.4 bych ke stíhání zločinců asi nevybral 🙄

Přesně tak, to je jako kdyby si vybrali Fabii. Mimochodm píší to tak, že spalovacímu auto benzín nikdy nedojde, přitom je mnoho honiček, kde policajti to museli vzdát kvůli nedostatku pohonných hmot. Na stíhání aut si měli vybrat třeba Teslu Y Performance apod., kdy je to auto vyráběné v Německu a maximálka je 250 km/h, nebo za rozumné peníze Hyundai Ionig 5N max. 260/km h nebo Kia EV6 GT max 260 km/h. Mají na výběr i v BMW, Audi nebo Mercedes.

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)
59 minutes ago, Josef01 said:

Přesně tak, to je jako kdyby si vybrali Fabii. Mimochodm píší to tak, že spalovacímu auto benzín nikdy nedojde, přitom je mnoho honiček, kde policajti to museli vzdát kvůli nedostatku pohonných hmot. Na stíhání aut si měli vybrat třeba Teslu Y Performance apod., kdy je to auto vyráběné v Německu a maximálka je 250 km/h, nebo za rozumné peníze Hyundai Ionig 5N max. 260/km h nebo Kia EV6 GT max 260 km/h. Mají na výběr i v BMW, Audi nebo Mercedes.

Já ti nevím, mě když kamarád bývalý závodník vezl v Tesle plný korek hlava nehlava, že jsem se už loučil se životem, tak po cca 40 km jízdy jsme byli ze 100% pod 40% baterie. Tak si vem když ten policajt slouží a rozejdou honičku třeba s 50% baterie, tak neujede víc jak 50 km. Myslím si že zase tak moc úplně pitomý nejsou, prostě to nefunguje.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Po 40 km jízdy musí to auto dávno mít, a když z nějakýho důvodu ne, dávno je tam těch aut už tolik, že ten lotr nemá šanci. Za mě úplně nesmyslnej článek, je to jako by psali, že pistole jsou na hovno, protože neprostřelí zeď, když se pachatel zabarikáduje.

• Dát hlas 1
Odesláno
4 minutes ago, JR_2010 said:

Po 40 km jízdy musí to auto dávno mít, a když z nějakýho důvodu ne, dávno je tam těch aut už tolik, že ten lotr nemá šanci. Za mě úplně nesmyslnej článek, je to jako by psali, že pistole jsou na hovno, protože neprostřelí zeď, když se pachatel zabarikáduje.

Tak třeba klukům spíš chybí vůně benzínu 🤣 U nás na městě slouží jedno policejní auto na okruh asi deseti vesnic, takže tady by se s elektrikou nechytli, a to Rakousko není v kotěhůrkách jiné.... já tomu věřím.

Odesláno

Přesně tak, někoho pronásledovat desítky kilometrů by bylo na hlavu, spousta nebezpečných situací pro okolí. Tesla Y P má 300kW a zrychlení 3.7s (0-100) jí umožní úplně jiné manévrování. Především existuje moře jiných metod jak si takové auto pohlídat kam jede, stačí si jen počkat....

Odesláno
20 minutes ago, Josef01 said:

Přesně tak, někoho pronásledovat desítky kilometrů by bylo na hlavu, spousta nebezpečných situací pro okolí. Tesla Y P má 300kW a zrychlení 3.7s (0-100) jí umožní úplně jiné manévrování. Především existuje moře jiných metod jak si takové auto pohlídat kam jede, stačí si jen počkat....

Němci mají taky stresík....

https://www.google.com/amp/s/telegrafi.com/en/amp/German-police-officers-are-unhappy-with-the-electric-cars-they-patrol-with--which-are-often-on-the-charger-2673825060

Odesláno

Tak měšťáci u nás mají Duster a s tím asi taky nikoho honit nebudou. Ty dnes u PČR zavedené Octavie by s mojí ID.7 taky měly docela problém (zatím mi na dálnici ujela jenom M3 😁). To jsou prostě auta běžných hlídek. Ale už třeba dálniční policie má úplně jiná auta, že. A ty jsou primárně určená ke stíhání v tak vysokých rychlostech. A právě tam jim to asi bylo málo, protože víc než 160 se dá jet opravdu málokde 😉

Odesláno

Ono se vsude po svete najde "ve vedeni" ruznych slozek, uradu, firem par elektrofanatiku, kteri maji rozhodovaci pravo, ale ve fyzice chybeli. Uz pred lety to zkouseli treba s nakladakama u mestskych sluzeb v New Yorku a nakonec to po dvou letech museli odpiskat a vratit se k nafte.

Ja uz sem to tady kdysi pocital, ze treba pro nase auta v praci je to taky nesmysl. 

Zkratka dokud se nenajde Arnim Zola pod taktovkou Johanna Schmidta a nebudou napajet elektroauta energii z teseraktu, budou pro urcita narocna pouziti k nicemu. 

Odesláno (upraveno)

Ale tohle opravdu specifický příklad, jednak nemluvíme o nákladních vozech a jednak New York u byl dost tvrdý požadavek na elektrická auta - potřeba je minimálně 12 hodin nepřetržitého provozu při odhrnování sněhu, což samozřejmě newyorských mrazech nemohli dát a předem to bylo odsouzeno k záhubě. 

Upraveno uživatelem Josef01

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...