tenge Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května před 46 minutami, zacik napsal: IONITY ma bezkonkurencne najlepsie ceny (za 12E mesacny poplatok dobijas za 0.39E/kWh), takze tam urcite bude viac aut, hlavne teda v sobotu pocas leta. Budem mat teda pripravenu aj Tesla apku @tengeCca 1/2 roka dozadu som vyberal tiez druhe auto do rodiny, nakoniec som vyberal z TM3/ID3/ID4/Kia Niro/Hyundai Kona. Niro a Konu som vyradil, kedze potrebujem aby to auto dalo v pripade potreby v zime 250km na chalupu. TM3 som nezobral hlavne z dovodu vyrazne vyssej ceny za havarijnu poistku (cca 30%). ID4 voci ID3 vyhrala vdaka tomu ze za par tisic euro naviac mas o triedu vacsie auto. Nakoniec som kupil 3r auto s 30tis km za 25tis Euro (mal som viacmenej len dve podmienky: velka bateria a tepelne cerpadlo). Mam nabehanych cca 15tis km a na tom aute mi neprekaza vobec nic natolko ze by som si ho nekupil znovu. Jedine manzelka sem tam frfle ze to je velke do centra BA. Je neco na co si dát pozor u toho id.4?
zacik Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května @tenge kupa zanovneho EV je podla mna extremne jednoducha. Kupil som si merac laku aby som vedel odhalit ci je auto burane alebo nie. Kedze auto ma zaruku na motory/bateriu 8 rokov/150tis km tak som ani nevolal mechanika na obhliadku co som vzdy robieval ked som kupoval 3 rocnu jazdenku. Dal by som si pozor ci boli vcas spravene garancne prehliadky aby neboli problemy so zarukou. Plus na Slovensku sa sem tam predava ID4 vyrobena v Cine (dovoz z ukrajiny) takze by som si podla VINka overil odkial to auto je. Na Slovensku si nevies uplatnit zaruku na auto vyrobene v Cine, predpokladam ze v CZ to bude podobne. Na Slovensku/CZ sa predavaju len auta vyrobene v EU. Na Slovensko sa vozi kopec ID4 z nemecka kde to je momentalne hadam najrozsirenejsie fleetove auto, tie ceny po skonceni 3r operaku su fakt prijemne a ked si pockas tak natrafis na pekny kusok s normalnou vybavou a nizkym najazdom.
Josef01 Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května Před hodinou, zacik napsal: Kupil som si merac laku aby som vedel odhalit ci je auto burane alebo nie Jak se to pozná, když tam je originální díl od výrobce? Tedy kdy bude mít auto nabouraný blatník, je to špatný a nebereš?
zacik Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května @Josef01 bolo mi povedane, ze hrubku laku ako z vyroby nedosiahne ziaden autorizovany servis s original dielom, ak mi bolo povedane zle, prosim opravte ma. Kupujem 3 rocne auta, tam ocakavam ze nebude lakovany ani jeden diel. Na trhu je mrte aut, da sa vyberat, nemam problem priplatit si za nadstandardny stav. Aj vymeneny blatnik moze znacit ze auto dostalo supu na koleso a moze byt nieco poskodene co sa prejavi neskor.
Josef01 Odesláno 5. května Nahlásit Odesláno 5. května Je to vždy sázka do loterie, může být odřený blatník na parkovišti u prodejny a nebo perfektní karoserie s problémovým motorem či elektronikou. Nebourané auto prakticky neexistuje, každý řeší odřeniny, vyměněný nárazník, blatník, apod. Z těch hodně aut, co jsem měl, jsem u každého něco takového řešil a většinu jsem řešil na parkovištích.
zacik Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května suhlas, jazdene auto je do urcitej miery loteria, ale niektore veci si vies osetrit (problemovu elektroniku diagnostikovat nevies, meneny/lakovany diel vies). Zaroven tvrdim ze miera rizika pri kupe jazdenky je nizsia pri BEV ako pri ICE. Fleetove auta maju obchodaci co s nimi najazdia denne stovky kilometrov alebo aj "senior IT architekti" ktori robia 100% homoofis. Auto po obchodakovi, pre ktoreho je to vlastne druha kancelaria, bude vybyvane bez ohladu ako nadstandardne sa k nemu budes spravat. Ked kupujem 3r auto s 30tis km tak ocakavam zvonku aj zvnutra zanovny stav (skrabanec na kozennom volante od prstena som ochotny tolerovat )
Vasa_H Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Mitsubishi Outlander PHEV 2,4 TOP 4x4 odpočet DPH | Sauto.cz Nějaké zkušenosti s Outlanderem? Docela se mi líbí, ale vůbec netuším jak se servisem a spolehlivostí.
Josef01 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Otázka je, co ti má přinést PHEV - na jedné straně při pravidelném nabíjení úsporu paliva při ježdění ve městě, na druhou stranu další velká váha baterie co člověk s sebou tahá a další zdroj případných problémů. Má to sice rychlé nabíjení, ale standard Chademo, těch už tolik není, standard je dnes CCS. Po té co v Praze zrušili zdarma parkování pro PHEV, tak se ztratila jedna z jeho výhod.
Vortex-Tempus Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května (upraveno) Tri mesiace mam tohoto Japonskeho fesaka (Lexus RX 450h+) a nemozem byt spokojnejsi. Je to moja prva skusenost s elektrickym jazdenim. Plug-in som nebral kvoli spotrebe alebo emisiam ale pre to ze mam na to odvodove ulavy. Napriek tomu ma tesi ze na 2,5 tonovom aute s vykonom 300 HP dokazem na jednu 55l nadrz spravit 1300- 1400 km. Jazdim denne takych 120km a cca 60% dokazem spravit v EV mode. Zvysok odjazdim v hybridnom mode so spotrebou 4,2 a celkovu spotrebu mi pise 2,9. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. května uživatelem Vortex-Tempus 5 1
Pozorovatel Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Už jsem si myslel, že jsem tu potkal všechno, co se dalo (autobus, tahač, cyber shit atd.), ale zase jsem narazil na něco nového Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května před 13 minutami, Igicz napsal: Není to nějaké "maskované" Porsche? Dobré oko!
Pozorovatel Odesláno 7. května Nahlásit Odesláno 7. května (upraveno) Je to Porsche, které bylo osazené různými čidly a nálepkami research & development. Očividně něco testovali viz. zadní okno Byly dvě a měly německé SPZ (to bledě modré za těmi lidmi to stejné). Upraveno 7. května uživatelem Pozorovatel
Maro Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května (upraveno) https://www.facebook.com/share/1FjxJJP3zN/ K dieselum co čistí vzduch Upraveno 19. května uživatelem Maro
Valderek Odesláno 20. května Nahlásit Odesláno 20. května Ahoj, prosim pekne projizdim vsechny zname i nezname zprostředkovatele OL a chtěl bych elektro. Vicemene ale moc zprostredkovatelu neni s kdyz nejaci jsou tak ty ceny jsou docela mimo. Neznate náhodou nekoho kdo se OL na elektro zabyva ? Dekuji. 1
Pozorovatel Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května Eurokomisaře štvou služební elektroauta. Do Štrasburku na jeden zátah nedojedou https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evropska-komise-elektromobily-strasburk-cesty-dobijeni-lucembursko.A260527_100248_zahranicni_kha 1 3
Pozorovatel Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června (upraveno) Dosáhl jsem nového milníku Dneska z Hotel Occidetal Praha 4 do IONITY Shopping Park Ostrava na jeden zátah A to jsem ještě po cestě zvládnul vyklepnout jednoho blbečka v Ochcávce VRS!!! Vyjížděl jsem se 100% baterkou (nabíjení v hotelu 10kW přes noc) a dost často se dalo jet i 140 Výsledek viz. níže Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. června uživatelem Pozorovatel
ivan_989 Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 10 minutami, Pozorovatel napsal: vyklepnout jednoho blbečka Čím si ten šofér zaslúžil označenie blbeček?
Pozorovatel Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června (upraveno) @ivan_989 a je to důležité tady popisovat? Ok, jel v levém pruhu 120 když jsem ho dojel. Poté uhnul doprava a já ho začal normálně předjíždět. Ovšem v tu chvíli na to šlápnul, ale nestačilo to, protože jsem na to pořádně šlápnul i já Upraveno 17. června uživatelem Pozorovatel 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se