Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

První letošní víkend jsme strávili s klukama ze štamtyše na chatě v lukách tradiční výrobou salámů - narazit, vyudit, do hrnce a zase do udírny. To vše bez elektřiny, tekoucí vody. Spousta piva a kořalky, v sobotu mrtě návštěv kamarádů a psů. Povedlo se.

IMG_1450.jpeg

IMG_1447.jpeg

  • Like 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Klucka, kdyby vas nekoho nahodou lakala kucharka - Korejska rychla a jednoducha kucharka 79 receptu, tak se ji obloukem vyhnete. Krome toho, ze je to prevazne vareni z polotovaru, tak jsou tam i perlicky jako na jedny dvoustrane kimchi v celku a copycat hned na druhy, kimchi krajene se stejnym textem, jen tam nekde bude pridano pokrajejte zeli. Recept na bilou ryzi taky slusnej - voda, ryze - uvarte az bude hotova.... Jo a mrazena ryba? Dejte s olejem na panev a opecte :D.. druha dvoustrana to stejny, stejnej text jen jina ryba.... du to vratit..

  • Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Borci, dutch oven... Používáte to? Je to rozdíl proti klasickým hrncům? Pořád přemýšlím, jestli to potřebuju nebo ne. Mám tu oválnou z Ikea a moc se to na světlo denní nedostane. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kral083 Mam 2 kusy. Ovál Staub, a menší kulatej myslim z Lidlu. U mě je to v permanenci spíš na větší vaření, pomalejší recepty. Líčka, pulled pork, sugo bolognese, apod. Ale dělam v tom třeba i guláš. Prostě všude, kde využiješ lepší tepelný vlastnosti tlustostěnné konstrukce a litiny. 
Na druhou stranu na obyč. denní vaření to spíš nevytahuju, a vystačim si s klasikou. 
Každopádně svoje místo zastane.

Upraveno uživatelem Maxel
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, Bert napsal:

Jako dobrý, ale NA ČEM jsi to dělal? Máš gyros stroj, nebo nějaká improvizace? Dík!

Mrkni na ten video recept hore. Ale ve zkratce. Namarinuješ maso, naláduješ do vyššího-užšího pekáče, zatížíš a necháš přes noc. Druhý den pečeš odkryté na 180st. hodinu. Vyndáš, necháš odpočnout, vyklopíš a nakrájíš na tenké plátky. 
Já přidal extra krok, pokrájené kousky masa jsem ještě poslal pod gril na 250st. na barvu. 

IMG_9176.jpeg

IMG_9177.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...