Mirek Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 Dýňový krém Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladin Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 Ty jo........ jak to chutná? Dýně mi připadne taková bez výraznější chuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kaliw124 Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 jim, polivku z pytliku a koukam do tohohle vlakna...tomu rikam peklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 V 10. 10. 2012 v 13:34, Ladin napsal: Ty jo........ jak to chutná? Dýně mi připadne taková bez výraznější chuti.Dýňový krémy jsou naprosto excelentní. A do toho teplou, křupavou, na másle osmahlou a na kostičky nakrájenou houstičku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 Jj dýně hokaido je na to výborná a pokapat dýňovým olejem ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 V 7. 10. 2012 v 12:22, Roman I. napsal: Celkem to ušlo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. jak děláš pažitkovou omáčku? to vůbec neznám.. alternativa křenové/koprové/okurkové? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 V 10. 10. 2012 v 13:34, Ladin napsal: Ty jo........ jak to chutná? Dýně mi připadne taková bez výraznější chuti.mě chutná máslová dýně.. a s kürbis kernöl (jak psal gandalf), ale i bez něj, je výrazná dostatečně... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 V 10. 10. 2012 v 17:33, montemar napsal: jak děláš pažitkovou omáčku? to vůbec neznám.. alternativa křenové/koprové/okurkové?Pažitková omáčka je celkem oříšek, Pažitka není chuťova tak výrazná, aby sama udělala chuť, takže bez dalších přísad bude mdlá. Když tam ale spolubojovníků napereš moc, zanikne jemná chuť. Takže základ přepuštěné máslo, hladká mouka, udělat jíšku. Dolévat vývarem z masa a furt míchat. Vzít trochu kapar, používám kapary v soli, propláchnout, nasekat na prvočinitele a dát do omáčky. Ony ji spíš jen trošku osolí.... Potom jemný ocet. Používám nějaký rakouský vinný a po lžičkách jemně okyselit, vzít hafo nasekané pažitky, hodit dovnitř a vypnout sporák. Asi deci smetany na vaření, promíchat, nechat odpočinout. Trošku to zhoustne, podle potřeby dolít vývarem do požadované konzistence. Šel by ještě vmíchat šlehaný žloutek, aby to bylo krémovější, ale kvůli dětem to tam nedávám. Studená pažitková - ta pravá k tafelspitzu, ale doma by neprošla - je v podstatě domácí majonéza. Namočit 3x tousťák do mlíka, rozmačkat , vymačkat mlíko, mrsknout do mísy. Smíchat se 3 vařenými žloutky natvrdo,osolit, opepřit, cukr, 2 syrové žloutky a míchat jak vzteklej. Dolévat kvalitní olej, vznikne majonéza (hustší). Smíchat ocet a vodu a jemně ředit, míchat jak vzteklej. Dohodit posekanou pažitku, zamíchat, hotovo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 Kdo ma rad dyne od polivky, pres gril az po kolac tak doporucuju farmu v Bykosi.http://www.pumpkins.cz/Vyborny... Clovek jen zira, co vsechno se da z dyne ukuchtit. BTW, tenhle sezonni jidelnicek se mi libi na Rakusacich. Zerou to, co zrovna dorostlo. To dava smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladin Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 No jak to tady tak čtu o těch dýních, nezbejvá nic jinýho než to zkusit. Teda já asi ne, spíš ženuška.... teda jestli ji ukecám.... no je středa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 10. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2012 Určitě vyzkoušej, použitou dýní byla již zmiňovaná hokaido, máslová je dle mě na polívku ještě lepší, já na to dneska neměl moc čas, takže je to bez housky, olej bohužel taky nebyl po ruce, tak aspoň chilli na ozdobení. A opražený dýňový semínka jsou pro tenhle účel naprostej luxus. Na víkend už mám nachystanej recept na dýňovej koláč. Holt sezonní suroviny jsou nejlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 13. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2012 Dneska pro změnu brokolicový krém a medová žebírka. Večer jdu zapíjet kamarádovu včera narozenou dceru, takže je potřeba nabrat sílu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2012 Tvarohové knedlíčky plněné meruňkou, trocha posekaných ořechů, cukr, máslo, ámen... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 Znáte někdo Kim Chi ?Kamarád si dovezl recept z Koree a udělal to, naprostá lahůdka pro toho, kdo se nebojí experimentů.Je to snadné a hlavně výborné. Tam to prý jedí imrvére, prý je to zdravé a dodává to sílu... já to jím tedy jen proto, že mi to chutná.Se svolením kamarád dávám recept na vyzkoušení a foto pro inspiraci.? 1 čínské zeli rozkrojit podélně na osminky? prosolit všechny listy ? hrnkem soli (já používám 2 dcl hrnek) ? nechat to stát 1 až 1,5 hodiny (pusti vodu) pak vymačkat vodu z listí? ve zvlášť misce smíchej ?omáčku? ? ? hrnku sójove omáčky? 4 stroužky prolisovaného česneku? 3 ? 5 čajových lžiček palivé papriky (nebo nakombinovat s chilli)? hrnek na tenké nudličky nakrájené bíle ředkve? hrst/pul sáčku vařené vidličkou rozmačkané rýze? po 1 ? 1,5 hodině vymačkat ze zelí vodu? zeli promazat připravenou omáčkou? takto promazané zeli dat do pokojové teploty na 3 ? 5 dnu ? po této době dát do lednicky a vydrží to kliďo i měsíc Ještě foto a dobrou chuť. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 (upraveno) Jj kim chi je spousta druhů. Vlastně každá rodina má svůj vlastní recept. Já jsem letos měl na "poli" kvanta pak choi /jakési čínské zelí-salát/ a čínskou kapustu gai choi /ostře kořeněné skoro jako křen/. Experimnetuju s různou zeleninou. To pak choi má vegetační dobu jen kolem 35-40 dní a je dost rané. Ale to kim chi jsem se neodhodlal naložit. Oni to dávaj do nádob, jako my zelí a jedí celý rok. edit.: taky tam dávaj tu jejich rybí omáčku, příp ústřicovou .... Upraveno 17. října 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 já si to dal nedávno v sushi baru. moc to na mě dojem neudělalo. (nebo to neměli správně připravený)... prostě vyřezané prostředky z čínského zelí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 V 10. 10. 2012 v 11:35, Mirek24 napsal: Dýňový krém Hergot, my máme letos nějakou nadúrodu dýní, už jsme je dávali i sousedce pro husy. Neměl bys recept na ten krém? Případně i na jiné možnosti použití? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 V 17. 10. 2012 v 19:34, Foundryman napsal: Hergot, my máme letos nějakou nadúrodu dýní, už jsme je dávali i sousedce pro husy. Neměl bys recept na ten krém? Případně i na jiné možnosti použití?To je uplne jednoduchy.Ty das sousedce tri dyne, ona Ti da husu.Umis upect husu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 V 17. 10. 2012 v 19:44, lib napsal: To je uplne jednoduchy.Ty das sousedce tri dyne, ona Ti da husu.Umis upect husu? Husa už je pochopitelně domluvená. Umím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 17. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2012 V 17. 10. 2012 v 19:54, Foundryman napsal: Husa už je pochopitelně domluvená. Umím Tak si k ni das dynovy zelihttp://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15999 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se