Horhe Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 před 1 hodinou, roura74 napsal: Pánové odborný dotaz. Používáte někdo horkovzdušnej friťák? Jsou tam nějaký záludnosti v použití? Mám doma klasickej olejáč, ale v podstatě jsem ho 2 roky nepoužil, hlavně kvůli trvanlivosti a manipulaci s olejem. Shodou okolností jsem ho teď u matky vybalil a udělali jsme hranolky a krokety. Jedna žlíce oleje, hranolky ze zmraženejch za 15 minut. Jako bylo to dobrý no, ale jelikož je nás aktuálně sedm, tak byl trochu problém s tím udělat hranolky pro všechny najednou. Jelikož to trvá dlouho, tak než se dodělaly poslední, tak první byly gumový. Víc zkušeností zatím nemám, domů to kupovat nebudu, brácha naopak ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Žena a dcera: vobyč kuřecí játra na roštu s cibulkou, paprikou a anglickou slaninou Syn a já: medailonky z panenky na rozmarýnu a anglickou slaninou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Dnes jsem učil dcéru kuře marengo, a protože jste hodný, naučím ho i vás. Ingredience podle Romana: farmářské kuře, grüner veltliner, plechovka rajčat, buket garni, cibule, česnek, zavařené hříbky ve slaném nálevu za ranních mlh nasbírané, kapary a olivy ve slaném nálevu. Na olivovém oleji v hluboké pánvi zprudka opeč kuře naporcované na kousky, dej bokem. Na výpeku zatáhni cibuli s česnekem. přihoď koření (já používám směs https://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/kure-marengo), nech rozvonět. Postupně kydni plechovku rajských, zalij bílým vínem, přihoď nakrájené olivy a kapary ( u nás vcelku kvůli semínkům) a přidej zavařené hříbky. Nech dusit, v případě potřeby trochu podlej. Když máš pocit, že se blíží finále a chutě se spojují, vrať tam kuře a nech zase dusit. Dávám první kousky stehen a prsa kvůli štavnatosti chvíli později. Dus do měkka. Mezitím ssi uvař špagety al dente. Pak to všechno smíchej, naskládaj na talíř a věř, že budeš králem. Monitor nebo telefon mi trochu kazí barvy, ve dinále to bylo více zářivější, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Druhá várka na fermentaci, 2,9kg zelí, cca 0,4kg mrkne, kopr, sůl a kmín. Masírovat a masírovat a pak natlacit do fermentatoru a žádná voda, pustilo to dost až sem musel asi 3 sberacky odebrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Když už jsme tu u toho vaření,nějaký tip na krájecí prkénka by nebyl ? Rád bych něco masivnějšího cca 25mm a velikost 250x400 /450?/ mm ,velmi se mi líbí jasan. Chtěl bych pár desek a něco menšího pro děti,aby měli každý svoji / s držátkem/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Made by Ikea. Je cosi tenčí, ale jako budget verze cajk. Mam doma dvě. https://www.ikea.com/cz/cs/p/aptitlig-prkenko-bambus-80233430/Todle od Bonami nevypadá zle. https://www.bonami.cz/p/prkenko-tuscany-mediumNo a kdybych nevěděl lautr kam s lowema, koupil bych si třeba eLko od UBRD. https://www.ubrd.cz/vlajka-l/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 V 5. 11. 2020 v 16:20, Tom4 napsal: Kdybys věděl o živé tak bych udělal polívku. V jedné starší kuchařce mám recept, buď z celé želvy (aspoň 40kg, menší údajně nejsou dobrý), nebo koupit u řezníka, ale ptal jsem se a nemají Já jednou, když jsem ještě žil ve státech, našel cestou z práce dvě želvy u cesty (živé) tak cca 40cm velké. Tak jsme je vzali dom , tejden je měli v teráriu a pak jsme je sežrali. A dobré byly. Z jedné byla polívka a z druhé pečené maso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Dělam takle děckám kuřecí popcorn a koukam na zbylé podmáslí a ochucenou mouku. A vedle můj vodleželej flank na večeři. Kdo se bojí, s... v koutě. Surf’n Chicken Turf s domácím dresinkem a teriyaki omáčkou. Naše malá masožroutka mi takle vejrala pod ruku při focení. Co vám budu... Moc na mě nezbylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 Já chtěl konkrétní doporučení, osobní zkušenost. A ano, aj Net na té Moravě máme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sicik Odesláno 14. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2020 (upraveno) V 9. 11. 2020 v 19:46, Maxel napsal: ...sušení mletého masa. Na to se taky chystam. Zkoušeli jste to někdo? Zrovna se mi opět suší mletý klokan. Už jsem tu i v minulosti dával fotky a komentář. Obecně mám mleté sušené nejraději. Krásně se při konzumaci rozpadá a ingredience míchám v míse s namletým masem, takže je chuť všude, nejen na povrchu. Upraveno 14. listopadu 2020 uživatelem Sicik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2020 Otepluje se,tak něco k pivu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2020 Kachna pečená na černém pivu, malinovo-brusinkové zelí, smažené bramborové škubánky, konfitovaná kachní srdíčka a vypeková omáčka z černého piva. Ufff. Ještě, že todle je na talíři max. 2x do roka. [mention=49277]tom4[/mention]: Díky za tip na br.škubánky, doma měly velký úspěch! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2020 Je mi jasné.že proti Maxelovi to vypadá jako jídlo z pastoušky ale přesto i sem, když později na kulhajícím koni dorazil Sv. Martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2020 Pěkný to máte chlapci, i na předchozí stránce je to k sežrání Já dělal segedín z toho kvašeného zelí, po 3 týdnech super, kyselý akorát. Založil jsem další, tentokrát jsem ho udělal úplně na jemno, uvidíme. Vyfotit jsem stihnul akorát dezert, banana bread s ořechy a čokoládou, výtečný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 Banana bread parádní!Já se inspiroval krátkou debatou výše, co s panenkou. Naše rodinné “švej-žu-žu” jsem udělal právě z panny, narozdíl od tradiční kýty nebo libovějšího plecka. A od teď na věčnost jedině tak! Pecka. Na 4 poctivé porce:— kilo masa— dvě větší cibule, žlutá nebo bílá— worcester— sladká sojovka— kari— garam masala— solamyl— 3 žloutky— pár kapek sezamového oleje— std. rostlinný olejMarinovat nejlépe do druhého dne a pak celou směs smažit na pánvy na vyšší fojr. Poctivě hlídat a přehazovat, ať se nechytne. Lehce připečené kousky jsou však více než žádoucí. Příloha jen a pouze dobrý chleba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 Přátelé, všimněte si, že ta pánev musí být mimořádně tvrdá! .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 Přátelé, všimněte si, že ta pánev musí být mimořádně tvrdá! .... U maxela je ta pánev asi padesátkrát tvrdší než tvrzený titan, soudě podle frekvence psaní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 Tvl Berte, udělej v systému nějakej korekční script, nebo už fuckt nevim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuba13 Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 Já si myslím že to píše schválně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2020 (upraveno) @Maxel mě u šporáku vyprovokoval ke vzpomínce na žranice v Pekingu - a obrázek výše mi připomněl, proč tam "západní čínu" s despektem titulují "guláš s rýží z pytlíku" Tož dneska aspoň 2x pánvy-shot: PS: Možná něco dělám blbě, ale na 5 porcí nebyl použit ani miligram kari, garam masala ani worcestru, masa bylo jen půl kila a vejce na marinádu/těstíčko stačilo jedno Upraveno 16. listopadu 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se