Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učit🙃

Odesláno
prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učit
Myslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil
Odesláno
před 7 minutami, Frostie napsal:

Myslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil emoji3525.pngemoji3525.png

já to zkoušet nechci. tohle fakt neeeeeeee. učení ale může být i negativními příklady😇

Odesláno (upraveno)

A tak třeba to bylo o fous lepší než "Svíčková v prášku" - tuhle hmotu jsem (taky ke zbytku jakési hověziny) požil jen jednou a bylo mi po tom fakt těžko...

image.png.4de77b3e7aa9b128516e84825e9514ff.png

aneb: Vitana vaří za Vás - zvracet už musíte sami 🤮

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno
deti si libovaly a nezvysena obsazenost toalety jsouc dukazem, ze to tak hrozny nebylo
Tak nakonec gut. Samozřejmě, furt to bylo podstatně lepší, než Radkem postovaná pochybná směs
Odesláno (upraveno)

Jo hoši, kritizovat umí každej — se nejdřív pochlubte svým výtvorem 😜  
Ač čistá fantazie bejvá u kuchaře celkem zabiják, nezřídka kdy dnes vyhlášené recepty vznikly dílem improvizace a vlastní invence stvořitele. 

Anyway. Zas sem včera nevodolal a vzal to z letiště přes hradeckého řezníka. 
Taaaakže, dneska uzená krkovice s křenovkou a pečené grenaille.

99CD0937-F380-4B22-B204-F846C1EC25E3.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Němaja problema 😉

Na wknd bude zas utopený kuře. 
Tentokrát sem dal poměr 35g soli na litr, plus byliny (petržel, pažitku, tymián).  
Péct budu nabodnutý na kůlu, a nebudu potírat olejem ani máslem; ikdyž to nvm jestli vydržim. 

F9276D3B-2897-4F4E-8333-1B3A73197AFA.jpeg

Odesláno

Maxeli, mám na tebe dotaz. Kuře se už koupe na zítřejší premiéru. Chci zároveň v troubě upéct i brambory. Jak je prosím děláš? Dám je pod mřížku s kuřetem, aby nic nepřišlo nazmar. 

Odesláno

Přesně, jak píšeš = do pekáče pod mřížku s kuřetem dam předvařené (blanžírované) brambory. Nejlépe malé-celé, třeba grenaille.
Zejtra budu kuře péct na stojáka v pekáči s kůlem, tam brambory jen pohážu kolem kuřete.

Odesláno

přesně tak jsem to dělal minulý týden, na brambory kape šťáva a chutě a je to pecka

Odesláno (upraveno)

Operation finale. Tentokrát s rajčatovým salátem a klasickou gravy. 
  
Pár zjištění:

Rozdíl std. kuře kolem 60kč/kg vs. francouzké/kukuřičné/apod. kolem 200kč/kg je neskutečnej, chuťově je to o parník jinde.

Potírat/nepotírat. Nepotíral jsem, ale příště asi zas budu. Míň, ale budu.

Takhle pečený na stojáka je to víc bezúdržbově, než na pekáči s mřížkou. Zároveň se upeklo rovnoměrně. Určitě zůstanu u tohodle způsobu  

3BE2C79E-6218-4979-932E-947A5DA57C88.jpeg

BF63F4CC-6159-41DE-A974-8DE6BBB9959E.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Poprosím zkušené o vysvětlení, kde jsem udělal chybu:
1) kvalitní falešná svíčková 2.5cm
2) souse vide 58 °C na 120 min
3) vybalení a prudké ochlazení
4) po cca hodině osmahnuto na pánvi na barvu

Výsledek: maso jakoby křupavé/al dente - rozhodně ne měkký steak, jaký jsem očekával :-(

Odesláno

Takhle na první tam nevidim nic blbě.
Nvm teda na co je tam to prudký ochlazení, to sem nikdy nedělal.
Na falešnou svíci a 58st. (tzn. něco mezi medium a medium rare) bych asi dal míň času, hodinu až hodinu a půl. Ale zas si nemyslim, že by kvůli dvěma hodinám mělo maso dopadnout apriori blbě.
Jinak mi to přijde všecko OK. Možná blbej kus masa. Nebo jsi na barvu zatahoval moc dlouho.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...