nickie Odesláno 8. února 2021 Nahlásit Odesláno 8. února 2021 prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učit
Frostie Odesláno 8. února 2021 Nahlásit Odesláno 8. února 2021 prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učitMyslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil
nickie Odesláno 8. února 2021 Nahlásit Odesláno 8. února 2021 před 7 minutami, Frostie napsal: Myslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil já to zkoušet nechci. tohle fakt neeeeeeee. učení ale může být i negativními příklady
Radek124 Odesláno 8. února 2021 Nahlásit Odesláno 8. února 2021 (upraveno) A tak třeba to bylo o fous lepší než "Svíčková v prášku" - tuhle hmotu jsem (taky ke zbytku jakési hověziny) požil jen jednou a bylo mi po tom fakt těžko... aneb: Vitana vaří za Vás - zvracet už musíte sami Upraveno 8. února 2021 uživatelem Radek124
montemar Odesláno 9. února 2021 Nahlásit Odesláno 9. února 2021 deti si libovaly a nezvysena obsazenost toalety jsouc dukazem, ze to tak hrozny nebylo
Frostie Odesláno 9. února 2021 Nahlásit Odesláno 9. února 2021 deti si libovaly a nezvysena obsazenost toalety jsouc dukazem, ze to tak hrozny nebylo Tak nakonec gut. Samozřejmě, furt to bylo podstatně lepší, než Radkem postovaná pochybná směs
Maxel Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 (upraveno) Jo hoši, kritizovat umí každej — se nejdřív pochlubte svým výtvorem Ač čistá fantazie bejvá u kuchaře celkem zabiják, nezřídka kdy dnes vyhlášené recepty vznikly dílem improvizace a vlastní invence stvořitele. Anyway. Zas sem včera nevodolal a vzal to z letiště přes hradeckého řezníka. Taaaakže, dneska uzená krkovice s křenovkou a pečené grenaille. Upraveno 12. února 2021 uživatelem Maxel
JoyStick Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 Ten vejlet k @Tom4 naplánuju Radku přes Tebe asi se mě zdá
Maxel Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 Němaja problema Na wknd bude zas utopený kuře. Tentokrát sem dal poměr 35g soli na litr, plus byliny (petržel, pažitku, tymián). Péct budu nabodnutý na kůlu, a nebudu potírat olejem ani máslem; ikdyž to nvm jestli vydržim.
gorlo Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 Maxeli, mám na tebe dotaz. Kuře se už koupe na zítřejší premiéru. Chci zároveň v troubě upéct i brambory. Jak je prosím děláš? Dám je pod mřížku s kuřetem, aby nic nepřišlo nazmar.
Maxel Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 Přesně, jak píšeš = do pekáče pod mřížku s kuřetem dam předvařené (blanžírované) brambory. Nejlépe malé-celé, třeba grenaille. Zejtra budu kuře péct na stojáka v pekáči s kůlem, tam brambory jen pohážu kolem kuřete.
Moty Odesláno 12. února 2021 Nahlásit Odesláno 12. února 2021 přesně tak jsem to dělal minulý týden, na brambory kape šťáva a chutě a je to pecka
Tom4 Odesláno 13. února 2021 Nahlásit Odesláno 13. února 2021 Kuk pod pokličku, ke guláši v pozadí teď na přání paní domu vařím knedlíky
Maxel Odesláno 13. února 2021 Nahlásit Odesláno 13. února 2021 (upraveno) Operation finale. Tentokrát s rajčatovým salátem a klasickou gravy. Pár zjištění: Rozdíl std. kuře kolem 60kč/kg vs. francouzké/kukuřičné/apod. kolem 200kč/kg je neskutečnej, chuťově je to o parník jinde. Potírat/nepotírat. Nepotíral jsem, ale příště asi zas budu. Míň, ale budu. Takhle pečený na stojáka je to víc bezúdržbově, než na pekáči s mřížkou. Zároveň se upeklo rovnoměrně. Určitě zůstanu u tohodle způsobu Upraveno 13. února 2021 uživatelem Maxel
Mareka01 Odesláno 13. února 2021 Nahlásit Odesláno 13. února 2021 Poprosím zkušené o vysvětlení, kde jsem udělal chybu:1) kvalitní falešná svíčková 2.5cm2) souse vide 58 °C na 120 min3) vybalení a prudké ochlazení4) po cca hodině osmahnuto na pánvi na barvu Výsledek: maso jakoby křupavé/al dente - rozhodně ne měkký steak, jaký jsem očekával :-(
Maxel Odesláno 13. února 2021 Nahlásit Odesláno 13. února 2021 Takhle na první tam nevidim nic blbě. Nvm teda na co je tam to prudký ochlazení, to sem nikdy nedělal. Na falešnou svíci a 58st. (tzn. něco mezi medium a medium rare) bych asi dal míň času, hodinu až hodinu a půl. Ale zas si nemyslim, že by kvůli dvěma hodinám mělo maso dopadnout apriori blbě. Jinak mi to přijde všecko OK. Možná blbej kus masa. Nebo jsi na barvu zatahoval moc dlouho.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se