Fade Odesláno 27. února Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února před 5 hodinami, ATOM napsal: https://www.rolexforums.com/showthread.php?t=705537&page=2 OK. Díky za info. Reálně mi osobně tohle nevadí. Dostanu stroj, který jede podle specifikací a pořád skvěle, pořád má METAS a je na úplně jiné úrovni než Primky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 27. února Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února před 5 hodinami, špelda66 napsal: Mluvil jsem se @zekon7302 a právě na popis a tohle foto upozorňoval, lumi indexy v reálu jsou. Já na nic nikoho neupozorňoval. Upozornil jsi ty mně o tom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) před 4 hodinami, Fade napsal: OK. Díky za info. Reálně mi osobně tohle nevadí. Dostanu stroj, který jede podle specifikací a pořád skvěle, pořád má METAS a je na úplně jiné úrovni než Primky. Jasny v pohode. Kazdej to vnima jinak. U me takovy produkt spada do spotrebniho zbozi typu lednicka, kde me opravar vymeni kompresor a ne do "luxusniho zbozi" ci sperku, jak jej prezentuje vyrobce. I kdyz, ta lednicka je na tom jeste lepe, pac opravar dojede az ke me domu. A Metas ? Ten me moc nezajima. Nac, kdyz tu mame qaurtz. Ale jasne, kazdy vnimame kouzlo mechanickych hodinek v necem jinem. a tak to ma byt. Ale nechme to byt, je to vlakno o Primkach a tyhle se mimoradne povedly. Snad je nekdy zkouknu nazivo. Pemyslim nad tou vodotesnosti...ano, preci jen by na tom mohli konstrukteri zapracovat, existuji hodinky s WR 20bar, ktere nemaji sroubovaci korunku. Takova hodnota by se myslim na primkach kazdemu libila. a souhlasim se Skalisem, tyhle hodinky by mely mit trvale misto v kolekci Upraveno 28. února uživatelem ATOM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) před 5 hodinami, zekon7302 napsal: Já na nic nikoho neupozorňoval. Upozornil jsi ty mně o tom. Dobrá, tak oprava, JÁ jsem upozorňoval tebe. Upraveno 28. února uživatelem špelda66 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února V 28. 2. 2025 v 4:21, ATOM napsal: Jasny v pohode. Kazdej to vnima jinak. U me takovy produkt spada do spotrebniho zbozi typu lednicka, kde me opravar vymeni kompresor a ne do "luxusniho zbozi" ci sperku, jak jej prezentuje vyrobce. I kdyz, ta lednicka je na tom jeste lepe, pac opravar dojede az ke me domu. A Metas ? Ten me moc nezajima. Nac, kdyz tu mame qaurtz. Ale jasne, kazdy vnimame kouzlo mechanickych hodinek v necem jinem. a tak to ma byt. Ale nechme to byt, je to vlakno o Primkach a tyhle se mimoradne povedly. Snad je nekdy zkouknu nazivo. Pemyslim nad tou vodotesnosti...ano, preci jen by na tom mohli konstrukteri zapracovat, existuji hodinky s WR 20bar, ktere nemaji sroubovaci korunku. Takova hodnota by se myslim na primkach kazdemu libila. a souhlasim se Skalisem, tyhle hodinky by mely mit trvale misto v kolekci Furt se bavíme o tom, že některé značky udávají WR v atmosférách/barech a 10 atm = 10 metrů. Některé značky udávají WR v metrech a pak metry platí. To znamená že u Primu je WR 69 0m rovna 60atm. Alespoň já to tak chápu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února V 28. 2. 2025 v 9:32, Honza.manta napsal: Furt se bavíme o tom, že některé značky udávají WR v atmosférách/barech a 10 atm = 10 metrů. Některé značky udávají WR v metrech a pak metry platí. To znamená že u Primu je WR 60m rovna 60atm. Alespoň já to tak chápu. 60m = 6ATM no a jasny, pokud vydrzi realnych 60m tak me to bohate staci ja to psal hned na zacatku. Nicmene vids, lidem je to porad malo. Chcou tam mit ty stovky metru, a desitky baru a atmosfer Takto, ja mam radne testovane sportky na 4atm a nikdy jsem je neutopil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) před 5 hodinami, ATOM napsal: Jasny v pohode. Kazdej to vnima jinak. U me takovy produkt spada do spotrebniho zbozi typu lednicka, kde me opravar vymeni kompresor a ne do "luxusniho zbozi" ci sperku, jak jej prezentuje vyrobce. I kdyz, ta lednicka je na tom jeste lepe, pac opravar dojede az ke me domu. A Metas ? Ten me moc nezajima. Nac, kdyz tu mame qaurtz. Ale jasne, kazdy vnimame kouzlo mechanickych hodinek v necem jinem. a tak to ma byt. Ale nechme to byt, je to vlakno o Primkach a tyhle se mimoradne povedly. Snad je nekdy zkouknu nazivo. Pemyslim nad tou vodotesnosti...ano, preci jen by na tom mohli konstrukteri zapracovat, existuji hodinky s WR 20bar, ktere nemaji sroubovaci korunku. Takova hodnota by se myslim na primkach kazdemu libila. a souhlasim se Skalisem, tyhle hodinky by mely mit trvale misto v kolekci Dovolim si nesuhlasit. Aj ked si kupim mechanicke hodinky za take peniaze, ocakavam od nich urcitu pridanu hodnotu. Ta sa tyka aj presnosti. Primacke kalibre su uz legendarne svojou nepresnostou. Skratka hodinky za 100 tisic nemozu ist od buka do buka. Nechapte me zle, ja Primu fandim, mam ich rad a stale su pre mna super. Ale trochu mi chybaju inovacie na kalibroch. Ok, pustaju do sveta novinku za novinkou, karoseria je pekna, ale motor je "furt" ten z Trabanta. Co s tym dalej? Upraveno 28. února uživatelem miguel 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Ty hodinky se mi reálně líbí, parametry pro drtivou většinou lidi v pohodě. O originálním designu bych se trochu hádal, je originální asi jako Orliky, ale má to svoji historii. Cenově mi to taky moc nevoní, ale není to nic z čeho bych se musel pokřižovat, kdybych je chtěl tak ty prachy asi dám. Akorát už jsem si na Nodate L.E. vyzkoušel, že to nejsou hodiny pro mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února (upraveno) Pokial bude moznost tak by som ich urcite rad osahal, opticky ma neurazaju. Problemom vsetkych igenov a odvodenin, ake som kedy mal za mna bola vzdy hlavne ostra vystupujuca korunka. Tuto to vyzera ze to bude podobne, ale chce to skusit na zivo. Technicky ked to porovnam napr s Longines Hydro GMT, ktore mam a ktore sa po zlave u AD nechali kupit za bratru polovicu, tak tie Hydra su z inej galaxie vo vsetkych ukazateloch od naramku, cez puzdro, cifernik, o stroji nehovoriac. Igeny tradicne zachranuje len patriotizmus. Cena je teda aka je, ale limitka si kupcov asi najde a ostatni maju jedinecnu sancu usetrit... proste win-win! Upraveno 28. února uživatelem cali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února V 28. 2. 2025 v 9:32, Honza.manta napsal: Furt se bavíme o tom, že některé značky udávají WR v atmosférách/barech a 10 atm = 10 metrů. Některé značky udávají WR v metrech a pak metry platí. To znamená že u Primu je WR 60m rovna 60atm. Alespoň já to tak chápu. Ty údaje máš prosím tě z jaké planety? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Manťákovi jdou koukám převody jednotek stejně skvěle jako mejm dcerám 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února před 23 hodinami, Bert napsal: No ty krávo, to už chce bejt velkej frajer udělat na renderu křivej index. Koukněte na pozici 01:00. před 21 hodinami, Fade napsal: Náhodou, mají to přesně tak jak to bude v reálu Za mě moc hezké hodinky. Ale kilo je pro mě neakceptovatelné za hodinky na téhle úrovni. Budu jako Klaus a budu citovat sám sebe Minimálně z Dušanových fotek jsou ty indexy dost věrné tomu renderu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lindys Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února před 7 hodinami, ATOM napsal: Jasny v pohode. Kazdej to vnima jinak. U me takovy produkt spada do spotrebniho zbozi typu lednicka, kde me opravar vymeni kompresor a ne do "luxusniho zbozi" ci sperku, jak jej prezentuje vyrobce. I kdyz, ta lednicka je na tom jeste lepe, pac opravar dojede az ke me domu. A Metas ? Ten me moc nezajima. Nac, kdyz tu mame qaurtz. Ale jasne, kazdy vnimame kouzlo mechanickych hodinek v necem jinem. a tak to ma byt. Ale nechme to byt, je to vlakno o Primkach a tyhle se mimoradne povedly. Snad je nekdy zkouknu nazivo. Pemyslim nad tou vodotesnosti...ano, preci jen by na tom mohli konstrukteri zapracovat, existuji hodinky s WR 20bar, ktere nemaji sroubovaci korunku. Takova hodnota by se myslim na primkach kazdemu libila. a souhlasim se Skalisem, tyhle hodinky by mely mit trvale misto v kolekci Je super, že v tom stále někdo tu hodnotu vidí a Primky tak můžou pořád žít. U mě mají speciální místo v srdci Orlíky. Minulý týden jsem na ně zrovna koukal znovu, pořád tam ta náklonnost je, ale prostě si to odůvodnit nemůžu. Přesnost, rezerva chodu, žádné technické fíčurky jako třeba tvrdší materiál, zvýšená odolnost proti magnetismu, diver certifikace, prostě nic tam nevidím a to je škoda. Rád bych někde zamachroval "Dívejte, tohle vyrábíme u nás v Čechách, má to historii a spoustu technických vymožeností", jenže hodinky za 50–100 % ceny je strčí do kapsy ve všem, kompletně, a tam můj patriotismus končí. Limitka je to ale hezká, doufám, že je budu moct někdy okouknout živě. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 50 kousku se asi proda, musim rict ze se mi libi, okukuju inzerci na Sporty docela dlouho, ale nez do renovace bych sel radsi do noveho. Ale v porovnani treba se Sinn 4tis euro nedam. Taky se pridam ze souhlas se Skalisem, mely by byt ve stale kolekci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Po letech jsem díky annonci na hlavní stránce zabrousil do primkařské sekce a pak i na eltoňácké stránky, a všechna má očekávání byla beze zbytku naplněna. Single Red Eltony jsou hezké Technický posun je ale minimální Různý odstín ručně modřených šroubků nevtíravě upozorňuje na tradiční postup výroby. Škoda že to nenapadlo lidi v jiných manufakturách mléčné haló kolem skla opticky přibližuje celkové vyznění hodinek směrem k Seamasterům, což se dalo v dávné minulosti vytýkat jen Orlíkům. Kilčo bych za ně nedal ani omylem. Limitka se ale vyprodá, každá věc má jak známo svou kavku, pardon chtěl jsem říct kupce patriota čtvero-fakáč na můstku setrvačky už byl komentovaný mnohokrát, pokaždé na něj ale hledím s úžasem a nemůžu se ubránit srovnání s elegantním calatravským křížem, který si jako logo zvolila jiná hodinářská firma. Balení hezké, velikost v poho, třeba navíc i půjdou přesně ovšem co mě fakt dostalo je informace, že... "V hypnotickém pohybu mechanického soukolí je něco až transcendentálního" 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února před 47 minutami, martar napsal: čtvero-fakáč na můstku setrvačky už byl komentovaný mnohokrát, pokaždé na něj ale hledím s úžasem a nemůžu se ubránit srovnání s elegantním calatravským křížem, který si jako logo zvolila jiná hodinářská firma. Tak tohle ja zrovna vnimam jako to hlavni pozitivni slabý, co? Ale ne, ono je to (na Elton) docela dobry, rekl bych, ja v NMnM par dni pobyl, i v Eltonu se stavil, a na tom namesti jsou ty baraky opravdu s temahle štítama. Takze za me (na Elton) vcelku dobrej napad. Jenom nevim, jestli to jako ma byt logo nebo co... no a podobnost s VC je taky zrejma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Hodně věcí zde řečených je pravda, nicméně lidem, kteří kupují Prim je to úplně jedno 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Tradice je super, ale zároveň by se měla snoubit s inovací. Klidně inovativní výrobky vedle těch tradičních, nebo ve spojení. Nicméně v Eltonu je to pořád dokola a ke všemu za velké peníze. Vypadá to hezky, ale..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Hele ja bych si treba renovaci Igenu s akrylovym sklickem a akrylovou vlozkou lunety klidne poridil znovu, idealne nodate, kdyby byly za normalni cenu. Bohuzel jsem to prosvihnul. Ted me z ceske produkce neoslovuje vubec nic. Ale byly casy kdy me Primky umely rozvibrovat a dokonce se mi o nich i zdalo, takze mam pro stejne postizene jedince pochopeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Těch diskuzí ohledně peněz bylo i v minulosti hodně, já jsem si z toho kdysi odnesl to, že prodejem mechanických hodinek za 20-30 tis. Kč se nemůže Prim uživit. Tady je článek z minulého roku o technologiích ve výrobě. https://blog.helveti.cz/vyrobu-hodinek-prim-byste-meli-videt/ 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se