Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Pravda je, že na vojně s traktorem jezdil, to mi řikal.

ste h...o špióni :gunsmilie:

Odesláno
ste h...o špióni :gunsmilie:

Druhej obrázek jsou Janovice nad Úhlavou, žejo..?

VÚ 4638, v 94-95. Furt jsme s klukama mluvili, že se "někdy v neděli" musíme podívat nahoru na Klenovou. Dostali jsme se akorát tak ke Kulatý bábě, k Pavoukovi nebo do Spůle :cheers:

Návštěvník SukHoi
Odesláno
Druhej obrázek jsou Janovice nad Úhlavou, žejo..?

je to tak, akorát já byl u 1113 = speciální traktorová rota :D

Odesláno

červenec97/98 Vyškov. Měl jsem původně být promítač, ale díky nějakému kamarádíčkovi jsem se stal starším zdrojařem a měl jsem se starat o baterie do vysílaček. Hned po přijímači jsme jeli na 14 dní pomáhat odklízet škody po záplavách. Dodnes nezapomenu jak to vypadalo v Troubkách. Ale ke konci jsme už pomáhali uklízet v pivovaru v Přerově. To bylo náročné na játra. :) Potom mě na měsíc poslali na kurz do Opavy. A pak začala vojna. Ve Vyškově bylo gum snad víc než vojáků (ne nadarmo se říká že když hodíš ve Vyškově cihlou tak trefíš kurvu nebo gumu), takže jsme s mazákama vycházeli dobře. Navíc jem měl pro sebe celej dome s nabíječkou kde se stejně baterky nenabíjely a chodili ke mě v zimě na čaj zmrzlí chlapi z autoparku. Bohužel se to nicnedělání podepsalo na mé postavě. Po nástupu jsem měl 63 kilo a na konci 78. Vzpomínám na spoustu zážitků jak dobrých tak těch horších. Zastřelil se nám tam v přijímači kluk a dodnes vidím jak jsme ho našli. :( Naštěstí jedinej vojenskej pohřeb na kterým jsem byl. Do kasáren jsem to měl z domu 26 kilometrů takže jsem byl často doma. Odešel jsem jak desátník a myslím si že i když to pro někoho byl rok ztraceného času mě vojna lecos dala.

Odesláno (upraveno)

V-st-i-ek.JPG

PVOS Rohovce, kousek od Šamorína, v letech 88-90 známý oddíl pod názvem Taiwan. Obshluha RKU a elektrocentrály. Krásně tam bylo.

Upraveno uživatelem wave ceptor
Odesláno
a sme odhaleni :thumbsup_anim:

nie sme daleko od pravdy, no tu nam dnes uz nikto nepovie :) my sme chodili iba ako straz, do bunkru nas nikto nepustil, no diali sa rozne veci ...

No ja som sa vojne tesne vyhol lebo som siel na vysoku a ked som koncil tak vojnu zrusili uplne.... ale som z lampasackej rodiny a lampasackeho mesta, takze "historiek starych zbrojnosov" ako sa tomu u nas odborne nazyva som sa napocuval dost a dost,...... no a nepoznal som nikoho, kto by tvrdil ze jadrove prskavky na nasom uzemi neboli, pivne spory sa viedli vzdy len o typoch a mnozstve, povacsinou sa akteri nevedeli dohodnut ci by to doletelo aj za ocean, alebo nie.

• Po roku...
Odesláno

Podzim 1981-podzim 1983-VÚ 3273-Lažany u Chomutova-PVOS-strojník elektrocentrály (agregátník)

A komická příhoda? Pro mě tenkrát moc komická nebyla. Jednou vypadl proud a mě se nějak nepodařilo nahodit centrálu. Druhý den mě major Kutil (blahé paměti velitel roty) nechal nastoupit před útvar a povídá: "Soudruhu vojíne, ještě že naši stihači umí anglicky a naši přátelé v Rakousku je navedli zpět jinak by se roztřískali o švýcarské alpy vy hovado. Čeká vás prokurátor, ale jelikož nás čeká cvičení Varšavské smlouvy dostanete jenom podmínku". No a potom bylo pětidenní cvičení a poslední den přiletěl někde na Šumavu vrtulník ze Západního Německa a odvezl dva východoněmecké důstojníky zpátky do Západního Německa a cvičení bylo v prdeli. Posted Image

Tohle to by měl být ten útvar v dnešní době.

Sakra slouzil jsem tam taky,ale drbu se kterej rok jen vím ze to bylo jeste pred dokoncenim novejch kasaren v hrusovanech a nejak v dobe kdy vyhorel barak stare roty, Petr

Odesláno

Bydlím cca 3km od té p....e v Lažanech. Radary zůstaly, nouzový výlez bůhvíčeho u hnojiště v Hrušovanech taky. Znám i ty soudruhy odtamtud.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...