Bert Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Odesláno 13. února 2022 Pak bych zůstal u skialpových lyží. Stejně si naplno jedoucí sjezdovky v té měkké botě neužiješ. Není nic horšího, než když potřebuješ do boty zatlačit, a ona povolí. Dělej jak myslíš ....
TomTomTom Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Odesláno 13. února 2022 Jezdím už pár sezón přezkáče Dynafit Zero 4 Carbon a běžně v týdnu skáču ze skialpových lyží (SkiTrab) do sjezdových (Stökli Spirit a Rossignol) a jestli někde cítím limity, tak rozhodně ne v botě, ale v lyžích. Žádnou vláhu nejezdím, když to jde, tak se rád svezu ostřeji, ale po mých zkušenostech zrovna na bimbání tady po těch českých kopečkách udělají dobrou službu jedny solidní čtyřpřezkové skailpové boty...
Bert Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Odesláno 13. února 2022 Spirity jsou univerzálky. To se nedivím, že na nich cítíš limit. Kolega ale píše o sjezdových lyžích. To Spirity, ani jedny, nejsou. Edit: sjezdové lyže vypadají takhle
TomTomTom Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Odesláno 13. února 2022 A fakt myslíš, že kolega řeší sjezdové speciály? :))) Měl by to upřesnit a třeba překvapí...pak by se ten výběr bot pochopitelně radikálně zmenšil.
ade_jirka Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Odesláno 14. února 2022 V 13. 2. 2022 v 19:47, moco napsal: Používá tu někdo skialpové/freeride boty v kombinaci se sjezdovým vázáním? Jde to? Chci pořídit sjezdové lyže a rád bych je používal s nynějšími lyžáky Scott Cosmos 3. Nebo jestli je možnost koupit kompatibilní vázání. Rozšířit Ahoj, mám sice starší verzi bot Cosmos, ale bez problémů je mám i na sjezdovky Fischer Progressor F19 Ti s vázáním RSX 12. Řekl bych že výška podrážky bude stejná.
moco Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Odesláno 14. února 2022 Tak já to tedy upřesním: Nechci sjezdové speciály, chci lyže na české sjezdovky s krátším/středním obloukem, nejsem agresivní ani rychlý lyžař = zápočet ze sjezdového lyžování mám Chtěl bych třeba Lusti PC 77
Bert Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Odesláno 14. února 2022 Pod to se podepíšu. Mrkni i na jejich možnost customizace designu. Já ji za ty peníze využívám naplno.
Z. Paul Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Odesláno 14. února 2022 Jezdím skialpy od BD a boty jak Dynafit tak teď Scarpy mi do vázáni Vist 412 co mám na Lusty PC77 šli úplně v pohodě. Je to ale cítit, že ty boty jsou měkčí a já na sjezdovce rozdíl poznám. @moco píšu sem, nezapomel jsem na Tebe. Od nás nikdo u L. známé ani slevy bohužel nemá. Lyže se brali centrálně přes velkou objednávku, bohužel nemůžu pomoct
alky Odesláno 14. února 2022 Nahlásit Odesláno 14. února 2022 K botám: https://skitourguru.com/clanek/882-jak-se-vyznat-v-normach-bot-pro-skialp-a-freeride
Lobber Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 Kluci, mohu poprosit někoho zkušenějšího o doporučení ( univerzálek ) sjezdových lyžáků ( už fakt potřebuji nové ) …. A vůbec nevím v té záplavě nabídky po čem sáhnout…. teď jsem měl půjčené na zkoušku a vůbec mi nevyhovovali …. V klidovém režimu, při klidné jízdě seděly jak ulitý…. Ale při prudším sjezdu a při větším položení do Zatáčky mám pocit ( ne jen pocit ) kloktání nohy v lyžáku a “vytočení” lyže ( při tomto “vytočení” se mi i stalo, že se mi kousne hrana …. Děkuji za doporučení, nebo nějaké poznatky i když vím, že v této fázi se to hodnotí těžko ….
cira Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 Mel jsi moc velkej preskac a mozna i sirokej. Je potreba botu mit akorat, pokud v klidovem stavu, kdyz stojis rovne a nemas lehk kontakt se spickou mas velkou botu. Pokud to nemas do Plzne daleko u nas v Rock Pointu ti pomuzu s obojim jak boty tak lyze.Odesláno z mého Mi 9 Lite pomocí Tapatalk
moco Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 (upraveno) @Lobber Tak zkus napsat alespoň jaké máš kopyto. Já mám široký nárt, ale zároveň nízký a taky nevím do čeho bych šel, co jsem měl možnost zkusit a bylo na šířku dobré, tak na výšku jsem ty boty nedokázal pořádně zafixovat. (Dalbello, Salomon, Scott). A jak správně píše cira, bota by měla být mimo sjezdovku těsná, protože, když se do ní potom na lyžích zapřeš, tak ti pata zajede dozadu a vše se srovná Upraveno 15. února 2022 uživatelem moco
Lobber Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 Byl jsem toho samého názoru. Alespoň jsem si to vyzkoušel a vím nač si dát *pozor*. Je fakt, že jsem neměl palec ve špičce no… Ale dle mě, to v tu chvíli nemělo zas tak velký rozdíl, bylo to minimální …. Problém opravdu nastal, až v tom rychlejším a ostřejším sjezdu jinak mám - vel 44 - 46 ( dle boty ) nárt delší, užší, nic abnormálního. to cira: DĚKUJI za nabídku, uvidím…. Když tak bych se ti ozval do čt…. Kdybych měl cestu, zajel bych . Ale mám to k tobě z Vysočiny 221km. Což se mi bez mučení nějak jen kvůli lyzákům absolvovat nějak nechce a ani z časové indispozice nemohu …
nickolas Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 V kazdem poradnem obchode ti poradi. Nazujou te do toho a nechaji ulezet. Pak znova a znova, dokud to nebude ok. A nakonec upecou
Void Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 Jen bych chtel k sjezdovym lyzakum rict, ze ne vsude jsou v obchode tak ochotni te nechat zkouset moc bot. Osvedcilo se mi zjistit jakou mas mit velikost(musi byt natesno), trochu si rict, jakou bys chtel flexi a sirku, udelat predbezny pruzkum na netu a pak jit do co nejvice obchodu a zkusit co nejvice znacek a typu. Postupne zjistis, ktere ti na nohu sedi nejvic. Me treba docela sedly Head, prijde mi, ze mam vyssi nart a vybral jsem tady.
African Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 Kamarád se mě nedávno ptal, kam s rodinnou na lyže za sluníčkem, říkám jediná záruka sluníčka je Itálie. Právě mi psal, že moc děkuje za tip
African Odesláno 15. února 2022 Nahlásit Odesláno 15. února 2022 V 15. 2. 2022 v 13:13, alky napsal: Supr, v neděli odjíždíme do Suldenu:) Rozšířit Neboj se nic, tohle se tam stává jednou, maximálně dvakrát do roka, aspoň doufám, protože to tam stálo za prdlačky i včera...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se