Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kluci, tak jsem opět po letech zavoal na linku podpory ze srandy Sony a tentokrát i Samsung. U Sony je novinka že synchronizovali aktualizace a prostředí telefonu pro celou EU, pouze český jazyk se musí doinstalovat, nejlépe přes AD SONY. Reklamace a záruční opravy se lyší dle zemí určení, Češi opravý např. Slováky, Maďary a pár států z některých východní evropy. Telefony např. určené pro Německo, Polsko, Francii se musí servisovat v té dané zemi. Pro mě docela zajímavá novinka, protože při nákupu posledních telefonů před třemi roky to bylo hlavně s aktualizacemi jinak což mi potvrdil i operátor. A teď Samsung, aktualizace a prostředí telefonu není synchronizované, tudíž telefon určený pro jiný trh nebude v ČR pracovat správně. Speciálně mě varovali před UK a Německem, kde je to prostředí a aktualizace výrazně jiné než v ČR. Záruční servis jde uplatnit pouze pro telefony určený pro Český trh.  Tož jsme chytřejší kluci, můžete si tam zavolat sami že nekecám :cheers:

Odesláno

U toho Samsungu to je reálně tak, že podle země určení dorazí aktualizace. Tzn, pokud šedivku, tak ze západu - aktualizace dorazí dřív (aktualizační vlny jsou pro západní verze obvykle dřív). Reálně je to víceméně jedno, vlny se obvykle vlezou do rozpětí jednoho měsíce. Za sebe bych to uzavřel s tím, že solidní výrobci dneska dělí regiony do velkých bloků, EU, Asie,.. a pokud zákazník nesáhne mimo svůj region, je to OK. U Xiaomi je to aktuálně úplně jedno (jen si člověk musí pohlídat LTE pásma), myslím, že nejsou jediní. Afri díky za poctivé info.

Odesláno

Také záleží, z jaké země se připojíš k netu..

Osobní zkušenost s Oneplus 3T - přes VPN jsem se musel připojit na německý server a aktualizace se ihned ukázala.. Kdybych zůstal připojený na české servery, tak budu několik dnů až týdnů čekat.

Odesláno

ja kupoval muj Galaxy S9 na imobily.eu, v rezimu bez DPH, jeste k tomu rozbalenej a vracenej do 14 dnu :) za 13 litru a vse funguje, jak ma. CR distribuce stal kolem 19ti. Je to treti muj nakup u nich a bez problemu. Predtim sem mel par mobilu z max-shop.cz a taky bez problemu. Tam sem neco aji reklamoval, mobil sem jim poslal, oni to vopravili a bylo..

Odesláno

Kluci rád bych si pořídil nějaký dotykáč se slušnou výdrží baterky, něco jako Lenovo P2 ,cena do 5-6 tisíc. Co doporučíte ? 

Odesláno

Záleží, co vše, krom baterky, chceš. Slabší foťák, graficky náročné hry trhané, jinak naprosto svižný a rozměrově malý - redmi 4x.

Rozměrově větší, o třídu výkonnější, slušný foťák, výhledově s androidem 9 - redmi note 5.

Odesláno

Ten Redmi note 5 vypadá dobře,díky Šimone.Ta moje letitá Nokie to už má pomalu za sebou, samo bych chtěl něco rozumného,takový ten poměr cena x výkon.Urcite to nebude horší jak ten můj starý křáp :-)

Odesláno

to už bych doporučil mi mix2 - jde sehnat od 9.000,- Kč. Bál jsem se baterky 3.400 mAh... ale s quick charge je to neskutečná pohoda, a dá to i celý den pod plnou zátěží. Snapdragon 835 a 6GB RAM.. za ty prachy bezkonkurenční.

Odesláno (upraveno)

To Gustaf_Také na mobilu nepařím,ale zkrátka to chce změnu a aby mě i někdo sem tam mohl poslat fotku :-)

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno (upraveno)

Já taky ne, fotí to docela obstojně. V šeru a ve tmě na prdel... Ale mě to stačí. A hlavně za ty prachy. A baterka dá s přehledem dva dny, ikdyž na něm budeš pořád makat

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

To Sony mě teda překvapilo. Ne, že bych si ho chtěl koupit, to určitě ne, ale doinstalovat češtinu?

Žiju v bludu, že snad od Androidu 4 je čeština součástí systému?

A s tím Samsungem, mimochodem další a asi poslední výrobce co neplánuji kupovat, to bylo v dobách S3 tak, že nový software měl dříve telefon pro PL a pak paradoxně operátoři a až pak po nich čistá CZ verze.

Odesláno

To Gustaf_Také na mobilu nepařím,ale zkrátka to chce změnu a aby mě i někdo sem tam mohl poslat fotku :-)

Mam nota 5 uz cca mesic a super telefon. Jestli ti nevadi vetsi pristroj a vaha okolo 180g neni snad nic lepsiho kolem tech 5 tis. Vydrz viz screen. Vydrzi to fakt hodne. Rychlost v pohode, pomer cena vykon idealni.

post-21044-0-25845800-1532881550_thumb.png

• po 2 týdnech...
Odesláno

Synovi se pár týdnů po záruce podělal LG G3, v nezávislém servisu naznali, že jde o běžnou vadu tohoto typu s mizernými vyhlídkami na úspěšnou opravu, takže hledáme náhradu. Ten nový Xiaomi mi a2 už někdo zkoušel? Jo a dle servisáka se nejméně s.rou xiaomi, huawei a honor... a když už se něco stane, tak se dají levně opravit. Mobily neprodává, tak mu i docela chci věřit...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...