Hasňa Odesláno 15. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2014 RomanP: Z velke casti to budou urban legends. IMHO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 15. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2014 RomanP - neboj, seženeš malý, výkonný telefon, kde bude poptávka, bude i nabídka. Mobily používám přes 20 let, trendy se měnily ale vžy se dalo sehnat to, co člověku vyhovuje. Dnes jsou v modě verze mini, jsou osekanější především kvůli výdrži baterky, která se musí vejít do menšího těla, ale ono to tak nevadí, menší rozlišení na menší úhlopříčce neznamená příliš menší hustotu pixelů, takže obraz je velmi dobrý, příkladem může být Samsung Galaxy S4 mini a takové verze budou i dál. SGS4 mini má přítelkyně a je nadšená, umím si představit, že LG uvede na podzim G3 mini s FullHD nebo aspon HD displejem, dvou až třídenní výdrží a výkonem dostatečným i pro nejnáročnější činnosti.Proč je s tím samým telefonem někde problém a jinde ne, nad tím také přemýšlím, i v případě mého LG G2 je to tak, zrovna dnes jsem o tom psal na Androidforum. Přišla totiž aktualizace a po ní má někdo výrazě zhoršenou výdrž, jinému se zlepšila, někomu nedostatek (důvod akt.) zmizel, jinému přetrvává. Netuším čím to je, ale důvodem mohou být nejrůznější rooty, které lidé, často bez rozmyslu, dělají, avizované aktualizace netrpělivě stahují nejrůznějšími způsoby (např. přes PC, kde jsou ochotni dokonce instalovat anglické windowsy, přes které se dá aplikace stáhnout, to nechápu, když během několika dnů přijde automatická akt. přirozenou cestou), mají telefony koupené v zahraničí, určené pro jiné trhy, aplikace stažené bůhvíodkud apod., pro Android existuje strašné množství aplikací a to může být podle mého názoru chyba. Já mám tovární verzi systému, aktualizace stahuji přes telefon, když jsou mi nabídnuty a nemám nejmenší problém... Ale třeba je důvod někde úplně jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flipik Odesláno 15. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2014 Kdo uvažuje o TOP telefonu, doporučuji mrknout na připravovaný LG G3. Zatím jsou jen neoficiální informace (nicméně myslím, že takticky vypouštěné výrobcem), ale má být představen už brzy. G2, současná vlajková loď LG, je špičkový a jsou mu vytýkány vlastně jen 2 věci - lesklá plastová záda a absence paměťové karty, G3 řeší oboje. Barvy černá, bílá, zlatá, větší výkon, displej 5,5" (ale díky malým okrajům celkové menší rozměry než konkurence se stejným displejem), 2K rozlišení, výborný foťák s optickou stabilizací (G2 jsem jako první mobil vzal na milost pro nedůležité momentky místo kompaktu) a jestli bude výdrž tak skvělá jako u G2 (2-3 dny, občas mi vydrží i déle) a LG zvolí zase příznivou cenovou politiku, bude to bomba.No když to bude do 15k, tak šance na úspěch rozhodně bude.Samsung prej taky něco chystá (UHD), ale vzhledem k ceně S5 to zabije cenou. Jen mám obavu, že s baterkou to už nebude tak dobré jako G2,protože překreslovat tolik pixelů asi nebude jen tak. Já jsem s G2 spokojen a větší hustotu pixelů snad už oko ani nedocení a nepostřehne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2014 Flipik - troufnu si prognózu, že do 15 tisíc bude. Baterka je otázka, ale mám pocit, že LG zahájilo s G2 tah na branku i v odladění systému (díky výrobě N5 úzce spolupracují s Google) a byli by sami proti sobě, kdyby G3 připravili o jeden z největších trumfů, se kterým přišli u G2. Nechám se překvapit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 ... Přišla totiž aktualizace a po ní má někdo výrazě zhoršenou výdrž, jinému se zlepšila, někomu nedostatek (důvod akt.) zmizel, jinému přetrvává. Netuším čím to je, ale důvodem mohou být nejrůznější rooty, které lidé, často bez rozmyslu, dělají, avizované aktualizace netrpělivě stahují nejrůznějšími způsoby (např. přes PC, kde jsou ochotni dokonce instalovat anglické windowsy, přes které se dá aplikace stáhnout, to nechápu, když během několika dnů přijde automatická akt. přirozenou cestou), ... Naprosto souhlasím a ještě bych dodal, že záleží na tom, jak se ta aktualizace nainstaluje. Zrovna včera jsem řešil s kamarádem situaci, kdy mi tvrdil, že Google Maps jsou na hovno, protože nefungujou. Prej dokud neprovedl aktualizaci, bylo vše OK a teď nic. Tak jsem se ho zeptal, jestli před tím uvedl telefon do továrního nastavení, a on prý, proč by to jako měl dělat...? Já vždycky telefon před aktualizací zresetuju a díky tomu jsem nikdy žádné problémy se systémem ani aplikacemi neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 Naprosto souhlasím a ještě bych dodal, že záleží na tom, jak se ta aktualizace nainstaluje. Zrovna včera jsem řešil s kamarádem situaci, kdy mi tvrdil, že Google Maps jsou na h...o, protože nefungujou. Prej dokud neprovedl aktualizaci, bylo vše OK a teď nic. Tak jsem se ho zeptal, jestli před tím uvedl telefon do továrního nastavení, a on prý, proč by to jako měl dělat...? Já vždycky telefon před aktualizací zresetuju a díky tomu jsem nikdy žádné problémy se systémem ani aplikacemi neměl. Lepší je nepoužívat dildroida, pak nemusíš házet nic nikam (krom starého telefonu z okna). Prostě s windows max. spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 já chci taky KitKat na S4 mini...zatím mám pořád 4.2. Nijak zvláště mi to nevadí, ale proč to proboha ještě není? Přitom už od začátku roku je známo, že update na 4.4 bude. Měl být už někdy v dubnu a furt nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 Naprosto souhlasím a ještě bych dodal, že záleží na tom, jak se ta aktualizace nainstaluje. Zrovna včera jsem řešil s kamarádem situaci, kdy mi tvrdil, že Google Maps jsou na h...o, protože nefungujou. Prej dokud neprovedl aktualizaci, bylo vše OK a teď nic. Tak jsem se ho zeptal, jestli před tím uvedl telefon do továrního nastavení, a on prý, proč by to jako měl dělat...? Já vždycky telefon před aktualizací zresetuju a díky tomu jsem nikdy žádné problémy se systémem ani aplikacemi neměl. Přidávám se k dotazu kamaráda - proč by se to mělo dělat? To mi přijde jak návrat do pravěku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 na plnokrevnou S4 už je.. ale v lednu už byl i 4,3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 na plnokrevnou S4 už je.. ale v lednu už byl i 4,3No já vím, právě....i na S3 je 4.3...a pochopil jsem, že na S4 mini se 4.3 přeskočí rovnou na 4.4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 Přidávám se k dotazu kamaráda - proč by se to mělo dělat? To mi přijde jak návrat do pravěku Je lepší instalovat nový systém tzv. na čisto, aby aktualizace nezdědila případné chyby, vzniklé používáním předchozí verze. Je to jako u velkého počítače. Taky neinstaluješ nový systém na starý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 Přidávám se k dotazu kamaráda - proč by se to mělo dělat? To mi přijde jak návrat do pravěku Já to nikdy nedělal a to jsem na Nexusu 4 přešel generační update celkem 2X a vše fungovalo.Kdybys ale tušil jak je to jednoduché a jak si snadno a rychle obnovíš kontakty, kalendáře, maily, aplikace atd, nepoužíval bys slovo pravěk :-) Když to zjednoduším, přihlásíš se... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 (upraveno) Asi je to najeti pak jednoduche, vnimal jsem v prostredi Googlu jednoduchy i prechod na uplne jiny pristroj, ale musim rict, ze reset jsem pri updatu systemu nedelal nikdy. A za Android kopu uz od S1. A nikdy jsem nepozoroval nejake lapsusy. Upraveno 17. května 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 ...Kdybys ale tušil jak je to jednoduché a jak si snadno a rychle obnovíš kontakty, kalendáře, maily, aplikace atd, nepoužíval bys slovo pravěk :-) Když to zjednoduším, přihlásíš se... Přesně tak. Po obnově továrního nastavení se vše do telefonu nahraje znovu z Google účtu. Kontakty, maily, kalendář, dokonce i aplikace z Google Play. Proto není důvod ho neprovést. Jinak máš dost kliku, že ti telefon vždycky fungoval i bez hardresetu. Já znám spíš případy, kdy měli lidi problémy, viz můj kámoš včera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2014 já se přidam k Hasňovi...nidky jsem hard reset nedělal a lup tam novou verzi za aktualizace..za celou tu dobu mi chyba vyskočila na hangout a to nezávisle na upgrade droidu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2014 Já mám trochu dojem, že se tady pletou hrušky a jablka. Tím, že uvedeš telefon do továrního nastavení, neuděláš nic jiného, než že smažeš vše, co v něm je (uživatelská data). To samé se fakticky stane při updatu na novou verzi firmwaru - telefon si zazálohuje uživatelská data a systém prostě přemlaskne. Pokud nějaká aplikace po updatu zlobí, není to chyba updatu, ale nekompatibility aplikace s novou verzí a tu vyřeší pouze vývojář dané aplikace a ne hardreset telefonu. Když to přirovnám ke zmíněné instalaci operačního systému na PC - taky jsi při instalaci service packu na windows xp formátoval disk a instaloval systém na čisto? Ano, vím, jak jednoduché je obnovit telefon z google účtu. ALE - obnoví se i nastavení a data NEgoogle aplikací, které nepracují v cloudu? Mně toto řešení přijde prostě zbytečné, komplikované a k ničemu nevedoucí. Na Androidu jsem to nikdy nedělal, co fungovalo před upgradem, fungovalo i po něm, co nefungovalo před ním, ani upgrade většinou neopravil. Na iOSu teď v posledních letech to samé - žádné uvádění do továrního nastavení, prostě cvaknu na čudlik updatu a o nic víc se není potřeba starat. Ale pro klid v duši klidně ty telefony mažte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2014 Ano, pletou se tu jabka a hrušky. Instalace aktualizace Androidu není totéž jako instalace service packu ve Windows. Tím, že si telefon zazálohuje nastavení, může právě dojít i k zazálohování případných chyb. Proto ten hardreset. A donastavení aplikací mimo cloud není přece žádný problém. Ale chápu, že každý se chová dle svých zkušeností. Takže nemaž a doufej :-D Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2014 Spousta takovych pover si pamatuju pri pouzivani videorekorderu ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2014 dieegoo : "Tím, že uvedeš telefon do továrního nastavení, neuděláš nic jiného, než že smažeš vše, co v něm je (uživatelská data). To samé se fakticky stane při updatu na novou verzi firmwaru - telefon si zazálohuje uživatelská data a systém prostě přemlaskne." To není pravda :-)Po updatu Androidu OTA aktualizací samozřejmně nemáš telefon "přemlasknutý"(pokud přemlasknutý znamená tovární nastavení a čistý telefon bez uživatelských dat) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2014 Ne K čemu by pak byla ta záloha dat? Že by si je telefon ulil někam bokem a nastartoval "čistý"? To by nedávalo moc smysl. Pánové, já jsem prostě přesvědčen, že soudruzi vývojáři v googlu vědí, co dělají a pokud by uživatelem vyvolaný hard reset telefonu byl nezbytným předpokladem pro update, určitě by to bylo v návodu / kdekoliv jinde. Mě by zajímalo, co si kdo představuje, že si telefon ukládá za uživatelská data, která to updatu mohou způsobit nějakou katastrofu. Respektive jinak - kde berete jistotu, že stejnou věc nemohou způsobit data, která máte zazálohována v cloudu na googlu a která si pak do telefonu po updatu znovu stáhnete? A ještě jinak - update jakékoliv aplikace na pc/telefonu - update taky řeší nějaké vylepšení / opravu jako u fw telefonu a data zůstávají zachována. Nikdo ale aplikaci neodinstaluje a nestáhne si nejaktuálnější instalaci. A nikoho nenapadne řešit, že si aplikace při updatu uloží data, která to pak "mohou rozbít". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se