gunman Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 32 minutami, Micey napsal: Kouzla operativniho leasingu. Ja sem s tim za ty prachy fakt spokojenej, ale holt to nese svy specifika. Zejtra brzo rano odjizdime na dovcu, tam zpatky nejkratsi cestou cca 1800 km. Mno a pred hodinou na me v aute zasviti “olejovy servis, za 1900 km”. Autem jedu na dovolenou abych tam mohl jezdit, takze je jasny, ze to o par set kilaku pretahnu. Jak jsem opatrnej, volam teda na leasingovku (VWFS) co s tim.. “No to by chtelo udelat ten servis, prejet kilometry pres servis by se nemelo a byl by to problem”. Rikam, no a co mam teda jako delat, kdyz za par hodin odjizdim? “Zavolejte si do autorizovanyho servisu, neco vam reknou a nam to potvrdej”. Ve dvou servisech se mnou mluvej jak s debilem, co ze to po nich chci, ze jim je uplne fuk jestli prejedu o 20 nebo 500 km, ale ze u leasingovky to muze bejt problem. Mno a ten servisni interval je samo variabilni, mohlo se to ozvat ted, nebo za dalsich 5k km, neslo si jako pred tejden rict ze mam najeto 15k a dam to na servis. Takze na to seru a neco se stane, ale uplne nadsen nejsem:) tohle jsem měl u té samé firmy a stejného auta před 2 roky, najeto 28+ a do toho Itálie. Termín na servis za 3 týdny, nakonec se olej měnil v 31500 a bez problému. Auto už je vrácený. 1
Radimk Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) před 58 minutami, Micey napsal: Pasika, obyc dvoulitr diesel. Já dělám kousek vedle ( 4 kroužky..) tak si myslím, že něco málo vím. Je pravda, že koncern netoleruje překročení intervalu, ale to by se muselo s autem něco stát ve smyslu poškození motoru. Potom by mohli dělat ofuky. Ale v tomhle případě nevidím problém, normálně se objednej na interval a nic neřeš. V servisu jim to bude jedno a při vracení takové marginálie neřeší. Byl bych absolutně v klidu. Upraveno 24. června uživatelem Radimk
Kairos Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Kamarad delal cestou do HR prvni servisni prohlidku v Grazu, ztratili jsme hodinu, ale mel klid a i cena byla nizsi nez u nas.
zacik Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června @Micey znamy riesil cca mesiac dozadu (Octavia tdi), leasingovka neuprosna, treba poriesit pred odchodom, ak by sa cokolvek stalo s motorom, tak moze byt pruser. Zhanal na poslednu chvilu servis v BA, kde na neho pozerali ako na mimozemstana, ze keby prisiel s 31tis km tak uplne v cajku. Ale bohuzial tuto ma leasingovka rozhodujuce slovo. P.S. 30tis interval na olej je pitchovina sama o sebe, ale to je uz ina debata
eloga Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června Automobil Fanda Klofanda, , jezdí jen občas a spíše kolem komína. Chtěl jsem s tím před léty projet Maďarsko, Szigét, Puszta, Balaton, Újvidék jenže mi do toho hodil vidle Kovid. Tak jen tak - Nedělní západ slunce nad zámkem Kačina. Jo vlastně, je to artefakt z roku 1990, bo 1.majitel byl ministr vnitra v Havlově vládě. 1 3
AndyAaron Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června V unoru my vznikla potreba rodinneho vozu. Ne, ze do i30 kombi by se rodina nevesla, ale kdyz j tomu mate jeste dva psy, tak nezbyva nez kocarek a veci vozit v rakvi. Coz je dost nepohodlne. Takze jsem se jal hledat vhodny vuz. Idealne typu MPV. Zjistil jsem, ze do Sharanu nebo Galaxy se nevejdem. Mel jsem sen v podobe Chrysler Pacifica, ale popravde nakonec jsem vymeknul z hlediska nalezeni vhodneho vozu v dane cenove hladine. Nemam rad diesly a nechtel jsem jezdit dodavkou. Postupne se ale tento smer zacal jevit jako nejvhodnejsi. Dal jsem si dva tydny a obihal ruzne bazary a prodejce v Praze. U VW jsem si pripadal jak kdybych je otravoval. Plus objednaci doba na caddy a multivan vic jak rok. Ford AMB byl v pohode a jako Fordista jsem Tourneo preferoval, ale nechytl me uplne ten interier. Nakonec musim rict, ze jednani v Peugeotu u Domanskeho bylo naprosto spickove a ted v tydnu jsem si odvezl dlouheo Riftera v GTcku. Zatim se seznamujem, ale myslim, ze to pujde. Zena je nadsena a to je nejdulezitejsi Poprve v zivote jsem si koupil nove auto:Sbaleny pes, kocarek a pul domacnosti a auto poloprazdne Ani to nevypada tak hrozne Tak snad bude vse v cajku 9 5
eloga Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června (upraveno) Snad se jí líbí i ta barva.. , ale mně tyhlety prosklený vozy zezadu nepřipadají moc festový. Náraz do zadní partie v dnešní době plných silnic nic moc, karoserie bez tuhosti. Ale ty se s tím vyrovnáš a zvládneš situace. Ať ti to jezdí. Upraveno 27. června uživatelem eloga ed
AndyAaron Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Barva je zajimava. Ja bych zvladl nejakou veselejsi, ale ta neni v nabidce. Meli peknou modrou nebo tuhle zelenou. Bilo-cerno-sedo-stribrnych aut jezdi vsude plno, to jsme nechteli.Co se tyka bezpecnosti, budu doufat, ze to nikdy nezjistim 1
FantasticFabio Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června před 41 minutami, AndyAaron napsal: Barva je zajimava. Ja bych zvladl nejakou veselejsi, ale ta neni v nabidce. Meli peknou modrou nebo tuhle zelenou. Bilo-cerno-sedo-stribrnych aut jezdi vsude plno, to jsme nechteli. Co se tyka bezpecnosti, budu doufat, ze to nikdy nezjistim Auto moc pěkný, barva gut !! Motor? 1
xbraj19 Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června před 2 hodinami, eloga napsal: Snad se jí líbí i ta barva.. , ale mně tyhlety prosklený vozy zezadu nepřipadají moc festový. Náraz do zadní partie v dnešní době plných silnic nic moc, karoserie bez tuhosti. Ale ty se s tím vyrovnáš a zvládneš situace. Ať ti to jezdí. Tuhost je dána hlavně nosnými prvky a výztuhami a ne prosklením. 1 1
AndyAaron Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Auto moc pěkný, barva gut !! Motor? 1.5 HDi 96kW 1
eloga Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června xbraj19 Ta tuhost takové karoserie je věcí názoru. Tady v teoretické rovině to může být, ve skutečnosti v řetězovce na dálnicí kdekoliv po Evropě to platí jen v případě, že do tohoto vozu vletí osobák zezadu střední velikosti. Každé větší a vyšší vozidlo vykoná docela solidní paseku. Při plně obsazeném vozu tohoto typu a karambolu zezadu to je už velmi ošemetná situace a bude-li to dodávka nebo kamion tak to už nemá řešení vůbec. Co s tím, nemalovat čerta na zeď a fest si hlídat vozy za sebou. Já bych to řešil Mercedes-Vito nebo VW-Multivan. Andy v klidu, jezdi a dawey bacha.
AndyAaron Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června No realne kdyz te vezme zezadu rozjetej kamion, tak bys musel mit tank, aby to pro tebe dopadlo dobre…Vito/Multivan byly samozrejme ve hre, ale nikdo nechce ty moje SLA ani Focusa, tak jsem se musel uskrovnit 1
Marapis Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června před 4 hodinami, AndyAaron napsal: Barva je zajimava. Ja bych zvladl nejakou veselejsi, ale ta neni v nabidce. Meli peknou modrou nebo tuhle zelenou. Bilo-cerno-sedo-stribrnych aut jezdi vsude plno, to jsme nechteli. Co se tyka bezpecnosti, budu doufat, ze to nikdy nezjistim Barva je v topu A jinak důležité je ze se líbí ženě než tady 1 2
Murphy97 Odesláno 27. června Nahlásit Odesláno 27. června Parada Ondro, pekny auto, hezka barva, vy jste spokojeni, co vic si prat? At slouzi! 1
koveras Odesláno 28. června Nahlásit Odesláno 28. června (upraveno) Dostali sme sa do situácie, keď je servis variabilný, nie pevne daný v km. V ideálnom svete sa mi nutnosť servisu rozvieti nejak dajme tomu 500km pred doporučenými km (samozrejme variabilne, podľa toho, ako tých 500km budem jazdiť). Ja som rentiér a kávičkár, nemám rodinu, žiadne povinnosti a peňazí kopec na náhradné auto (alebo ešte lepšie bývam vedľa servisu). Takže sa zdvihnem, auto pristavím, chlapci na servise s úsmevom povedia zajtra to bude. Tak a teraz sa všetci zobudíme, pretože svet ideálny nie je... Tam nemajú čas, tam majú mechanici epidémiu hnačky, tam termín za 3 týždne. Náhradné auto nemajú a nezáujem, že človek ho potrebuje. A ešte ma bude "dojebávať" nejaká leasingovka, ktorá spätne o ďalšie dva roky, keď sa nič nestane, úplne nemá ako prísť na to, kedy sa mi servis rozsvietil... Upraveno 28. června uživatelem koveras
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se