Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
1 hour ago, Mr. Sandman said:

Audi má v CVT clutch pack? Já servisoval CVT na Outbacku tady a pár jich tam už opravili. 

Údajně jo, i když to smysl nedává. Je to nějakej převod mezi lehkým a těžkým stupněm. 

Jj, APP je přesně ta žoviální firma :). Až potlačim paranoiu, třeba jim to svěřim.

Odesláno
5 hours ago, KFL said:

Údajně jo, i když to smysl nedává. Je to nějakej převod mezi lehkým a těžkým stupněm. 

Jj, APP je přesně ta žoviální firma :). Až potlačim paranoiu, třeba jim to svěřim.

No něco tam na ty rozjezdy být musí, CVT nesmí prokluzovat. Akorát jsem čekal za tam bude hydrodynamický měnič jak v Subaru. L

• po 2 týdnech...
Odesláno

LS400 vlastním už přes 10 let , poslední tři roky je auto na podpěrách - zalomenej šroub na olejový pumpě kterej drží rozvodovou kladku. Aby se vyndala pumpa musí jít motor nebo nápravnice ven.

Ty tři roky sem z úplně prázdný garáže vybudoval solidní servis pro vlastní potřebu a do vybavení nacpal úplně to samý co do hodinek. Hodinky budou vždycky, místo nich sem měl radši koupit náhradní díly dokud ještě jsou.

Co jsem začal sledovat pořádný kanály na YT (M539 Restorations apod.) jsem to úplně otočil - z 'Uděláš mi servis na Lexu?' na všechno si udělám sám, proběhne solidní renovace. Z 0 ráčen na 20 plus momeňťáky apod.

Na fotce tátův Jaguar XJ308

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 8
  • Dát hlas 4
Odesláno
V 22. 7. 2026 v 12:14, kloubik napsal:

Včera jsem potkal tohle a to se jen tak nevidí, tak jsem musel vyfotit pro Lexus pozitivní... Fakt bych se v tom rád svezl.

Jel jsem v něm, uvažoval nad pořízením (kdysi) a za mě lepší než nástupce (430, s tím jsem jel par tisíc). Bylo to super....

Odesláno
před 19 hodinami, DavidLC napsal:

Jel jsem v něm, uvažoval nad pořízením (kdysi) a za mě lepší než nástupce (430, s tím jsem jel par tisíc). Bylo to super....

Zrovna přemýšlím nad koupí GS300 v poměrně slušném stavu, ale nějaká rada co si ohlídat by samozřejmě bodla. Samozřejmostí je návštěva v Lexuspa, ale kdyby někdo něco věděl, byl bych rád.

Odesláno
před 4 hodinami, Irwinek napsal:

Zrovna přemýšlím nad koupí GS300 v poměrně slušném stavu, ale nějaká rada co si ohlídat by samozřejmě bodla. Samozřejmostí je návštěva v Lexuspa, ale kdyby někdo něco věděl, byl bych rád.

Bohužel to nevim, na všecko je třeba odborníků 🙂 Jediný, že soudruzi v Japonsku nepočítali s východem, dá se to prý jednoduše odcouvat...😒.. Jezdil jsem hodně (kamarád ho měl) v prvním GS a na tu dobu zjevení...

Odesláno
V 23. 7. 2026 v 13:35, vejfuk napsal:

LS400 vlastním už přes 10 let , poslední tři roky je auto na podpěrách - zalomenej šroub na olejový pumpě kterej drží rozvodovou kladku. Aby se vyndala pumpa musí jít motor nebo nápravnice ven.

Ty tři roky sem z úplně prázdný garáže vybudoval solidní servis pro vlastní potřebu a do vybavení nacpal úplně to samý co do hodinek. Hodinky budou vždycky, místo nich sem měl radši koupit náhradní díly dokud ještě jsou.

Co jsem začal sledovat pořádný kanály na YT (M539 Restorations apod.) jsem to úplně otočil - z 'Uděláš mi servis na Lexu?' na všechno si udělám sám, proběhne solidní renovace. Z 0 ráčen na 20 plus momeňťáky apod.

Na fotce tátův Jaguar XJ308

Říkám to už roky díly jsou nejlepší investice lepší jak auta. Když prodáváš auto musí ho někdo chtít. Náhradní díl bude někdo potřebovat. LSko je krásný a renovaci si zaslouží!  Já mám Německý “originál” taky je na něm tuna práce a času málo. 

• Like 3
Odesláno (upraveno)

Já mám ještě stále trpělivost se svou přes 20 let starou 60tkou jako daily car. Byly to nervy někdy, ale furt se mi v ní hezky jezdí. Tak posílám nedávné foto. 

Upraveno uživatelem Georgeisin
  • Like 7
  • Dát hlas 4
Odesláno
před 4 hodinami, Georgeisin napsal:

Já mám ještě stále trpělivost se svou přes 20 let starou 60tkou jako daily car. Byly to nervy někdy, ale furt se mi v ní hezky jezdí. Tak posílám nedávné foto. 

Paráda, mne bohužel jako daily opouští Volvo 960 r.v.95 - fabriku koupili číňani a díly prostě nejsou. Teď je to poloosa, to snad vyřeším koupí celé Multilink napravy odněkud ze zahrady 😞

Otázkou je, čím takovéhle auto nahradit 😞

Odesláno

No tak 960 je parádní, o tom žádná. Ale už se člověk bohužel u takových aut nemůže spolehnout při jízdě na dálku. Letos mě táhla odtahovka z Německa, dost se to prodražilo, ten výlet :).

Co potom...potom si půjčím manželky zánovní vůz.

Odesláno
před 9 hodinami, Georgeisin napsal:

Měl jsem předchozí generaci a pamatuju se, jak se mi tahle nelíbila, když vyšla a pak jsem se v ní vozil (kamarád ji měl) a vůbec to nebylo špatné, tak jen vidím, jak jsem starý.... 🫣

• Haha 1
Odesláno
před 9 hodinami, Georgeisin napsal:

No tak 960 je parádní, o tom žádná. Ale už se člověk bohužel u takových aut nemůže spolehnout při jízdě na dálku. Letos mě táhla odtahovka z Německa, dost se to prodražilo, ten výlet :).

Co potom...potom si půjčím manželky zánovní vůz.

Kolega má loni novou ovci, už ho domu přitáhli 3x, Mazlík dovezl mladýho ze Slovenska ke konci chvílema snad už jen na 3 válce, protože zapomněl při výměně oleje nechat vyměnit svíčky a ty už měly přes 50 tisic.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...