Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tvl, Q7 je mezi ojetinama (a často i mezi novejma) obecně problémový auto a chtít V8 naftu za 15K? je buďto touha po extrémním dobrodružtsví anebo bláznovství :).

Kolega má už třetí jetou Q7. Všechny kupoval v CZ u dealera, se zárukou. A každá, každá se mu během prvních 3 měsíců vysypala. Tu měchy, tu převodovka, ale největší průser je elektrika. To auto má asi 47 různejch modulů a autorizáky jsou sice dobrý na výměnu dílů, ale diagnostika bídná. Poslední Q7 kolegovi vytloukala co 3 dny baterku. Řešil to 4 měsíce - tři autorizovaný servisy, pak doporučený elektrikáři, potom doporučený kouzelníci. Nakonec se ukázalo, že vada není v modulu čehosi (což říkal autorizák - cena 45K), ale v ovládacím panelu oken na dveřích řidiče. Oprava stála sice asi 2 tácy, ale toho času a lítání s tím...

Cca 4 měsíce zpět koupil poFL Q7, najeto asi 110 kkm. V servisu to na záruku bylo už pětkrát a pořád potíže nejsou u konce. A to jsou obyč V6 .. ta V8 nemá žádnej benefit kromě větší váhy na přední nápravě, komplikovanějších oprav (motor musí kvůli větším zásahům (rozvody apod.) ven z kastle) a lehce vyššího výkonu, kterej je ale neznatelnej.

Q7 je pro mě třeba totální no-go, ale kdo chce kam... :)

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno (upraveno)

Tak se přidám do debaty. Saaby benzínové. Klasika čtyřválec s přeplňováním. Servis slušný v Praze, v Plzni i v Chrastavě. Srdcaři. Pak jsem propadl dalšímu Švédovi. Volvo....několikáté. S60 D5 - dědkovská limuzína, jak to označil kámoš. A teď se v tom mém vozí a je spokojen. Cca 5,5 litrů nafty na 100KM. Pak XC90 benzín, od pumpy k pumpě, ale jelo to pěkně a skoro všude (vím, není to OFF ROAD, ale na naše silnice dobré). Teď XC70 AWD, super hyper moderní, výbava SUMMUM, D5 biturbo, automat. Skvělý vůz. Servis sice trošku dražší, ale za ten pocit klidu a bezpečí to stojí. Spotřeba 6,5-8l/100KM. Jak říká ten mládenec v TV: Neměnil bych.....jen se děsím té miniaturizace motorů. Pěkný den. Alois. 

Upraveno uživatelem alois
Odesláno

Zní to jako kdyby si to auto vybral jen z obrázku. Doporučuji projet a zjistit si ceny dílů a servisu...aby se pak nedivil.

Jen takový základ https://autobible.euro.cz/test-ojetiny-audi-q7-slouzi-dobre-jen-velkorysemu-majiteli/

Právě že měl 14 dní půjčenou Q7 3.0 tdi a nadšenej,ale že prej lenoch a tak by rád tu 4.2 . No uvidíme,třeba ho to přejde až mu potlumočim vaše posty ;-))

Gesendet von meinem GT-I8190 mit Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Nemozem uplne suhlasit a KFL, ale zas nemam info o 3 kusoch z prvej ruky. Ale rozdiel vo vykone tam podla mna je slusny, pricom 4.2 nafta je velmi slusny drziak. V kazdom pripade ak dava za auto 15k a nerata s tym ze len vymenit ramena a mechy ako bezny spotrebak bude stat v autorizaku 10k, po vlastnej osi tak 4k, tak robi velmi zle. Na to auto je drahe uplne vsetko, a ked vravim drahe, myslim sakra drahe. Mat pristup k dielom za VO ceny a mat "vlastneho" mechanika co to robi za modre oci je zaklad. Inak by som sa asi pobral o triedu nizsie (Q5, A6 Allroad) kde to tiez nieje za ziadne ludove ceny, ale predsa to niesu vrcholne modely.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

alois, tak to mame uplne stejne :) muj nejvetsi omyl co se tyka aut, byl prodej viggena ze 115t km ... :(

Odesláno

Na ceste do servisu na pravidelnu udrzbu a vymenu brzd. oranzova kontrolka = rezervnemu kolesu bola v noci zima :) dofukovat sa mi ho nechcelo bo mam plny kufor a prsalo..

inac vzduch a zatial drzi. vzduch mam dokonca aj na SUV a za obycajny podvozok by som nemenil, leda ze by som fakt musel.

post-4112-0-63692700-1543940993_thumb.jpg

Odesláno

S tim zaparkoval pod vlak nee?

To ani ne...pořizovačka 3mio, a teď výměna motoru a bůhví co ještě 

Odesláno

Kdybych věděl že utáhnu servis tak si také vozím zadek v nějaké pěkné luxusní limuzíně :-) Starší překrásné Discovery mě rozmluvili během deseti minut...

Odesláno

Tak ono z toho vzduchu sa robi zbytocny strasiak. Neodchadza to o moc viac nez beznr tlmice, ale ak to odide tak to treba riesit. Pricom na vymlatenych tlmicoch sa vozi kde kto.

@instant: a co by si cakal ze sa Ti pokazi, ved to mas este v zabehu. Teda pokial to nemas pretocene o mega.

Odesláno

Kdybych věděl že utáhnu servis tak si také vozím zadek v nějaké pěkné luxusní limuzíně :-) Starší překrásné Discovery mě rozmluvili během deseti minut...

Co se jim deje? Okolo 2006/7 se mi taky moc libi..

Odesláno

Tam snad origo naviják stojí kilo ne? Nehledě na servis :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...