Tom4 Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Prosím o radu: nejakej jehličnan mi smolou pokřtil auto. Je nějaký prostředek, čím to dostanu z auta pryč aniž bych zničil lak? Diky dikyPryskyřice se dá rozpustit benzínem / odlakovačem / terpentýnemnebo je rozpustná v oleji (teplý olivový, dělají se tak domácí masti). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 (upraveno) smola se trochu rozpouští i v teplé vodě, pro začátek bych zkusil prostě zajet někam na ruční myčku a oprat to. Teprv když to nepomůže, přikročit k mocnějším prostředkům. Určitě platí benzin a další rozpouštědla ale jak to zapůsobí na lak, těžko říct. Nejspíš by zabral olejíček pomocníček WD40. Je to olej s benzinem, celkem nic to nějak drasticky nepoškozuje, jen na gumové věci bych byl opatrný. Kápnout na hadřík a zkusit opatrně. A pak to celé umýt a nakonzervovat už běžným způsobem. Ještě mě napadlo, detaileři používají nějaké čističe na asfalt, to by mohlo taky zabrat a je to přímo na autolaky určené. Zkus prohledat nějakou tu autokosmetiku. Upraveno 15. října 2019 uživatelem PepaSFI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 (upraveno) Iron x... Na odstranění poletave rzi a asfaltu Upraveno 15. října 2019 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2019 Ironií Iron iksu je, že to jde dolů i obyčejnou naftou za 16,- korun půllitru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Používám tohle a funguje excelentně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Lih. Smula se rozpousti v lihu. Bud klasickej, nebo isopropyl, to je jedno, ale zmizi to okamzite laku to nic neudela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Hlavně rychle, mě tam něco napadalo v Chorvatsku, smetl jsem to až když jsme odjížděli. Moc jsem to neřešil, na kapotě je fólie, a byly tam fleky, prošlo to i skrz..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Doufám, resp. předpokládám, že tady to dá někdo od boku, aniž se tím bude muset probírat kdoví kde. Jedu v prosinci do Berlína s dieselem, EURO 6. Tak nějak jsem si myslel, že mi stačí zelená známka a nazdar. A teď jsem narazil ještě na modrý známky (zóny) a nějak mě to znejistělo. Ale rozumím tomu dobře tak, že zatím mi to EURO 6 stačí a teprve v budoucnu budu muset mít verzi EURO 6d? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 S dieselem euro 6 jsi zatím "save". https://www.berlin.de/special/auto-und-motor/nachrichten/4947848-2301467-drohende-fahrverbote-was-dieselfahrer-wi.html Do budoucna mají být zakázané diesely komplet, to tě ale zatím nemusí zajímat. https://www.blaue-plakette.de/de/blaue-umweltzonen/berlin.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Tvl, ja jedu vlastne v patek do Stuttgartu za ucelem navstevy MB a Porsche muzea a ac jsem emisne v cajku, tak nemam tu zelenou plaketku a nestiham zajet na STK. Realne mi hrozi co? Respektive kontrolujou to i radary nebo bych musel mit smulu na hlidku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hedonista Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Tvl, ja jedu vlastne v patek do Stuttgartu za ucelem navstevy MB a Porsche muzea a ac jsem emisne v cajku, tak nemam tu zelenou plaketku a nestiham zajet na STK. Realne mi hrozi co? Respektive kontrolujou to i radary nebo bych musel mit smulu na hlidku...Pokuta 80?. Kontroly nejsou automatické, ale jsou prováděny třeba pořádkovou službou, policií a třeba ostrahou parkoviště (v zóně) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 (upraveno) Pokuta 80?. Kontroly nejsou automatické, ale jsou prováděny třeba pořádkovou službou, policií a třeba ostrahou parkoviště (v zóně)Nic se ti nestane, jako cizinci max domluva, jak rikam žádnej strach. Ve velkých městech maj co dělat s obohacovaci a neřeší nesmysly, navíc tvé auto je okRadary nic nekontroluji Upraveno 17. října 2019 uživatelem vwtyp11 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 S dieselem euro 6 jsi zatím "save". https://www.berlin.de/special/auto-und-motor/nachrichten/4947848-2301467-drohende-fahrverbote-was-dieselfahrer-wi.html Do budoucna mají být zakázané diesely komplet, to tě ale zatím nemusí zajímat. https://www.blaue-plakette.de/de/blaue-umweltzonen/berlin.htmlDík, to jsem si myslel, ale chtěl jsem se raději ujistit. Jen dodám, že ty stránky mají "skvělý". Jakmile přepneš na jinej jazyk, tak tě hodí na hlavní stranu, místo toho abys zůstal tam, kde jsi byl. To je fakt super, pokud tím jedním jazykem nevládneš. Ale Tobě každopádně díky za ochotu a rychlou reakci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Tak už jezdím, Emise trochu problém bez katalyzátoru se sportovním potrubí, ale je to tam dva roky tam už nechci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Diky za rady s tou plaketou, 80 ecek mam pripravenych, ale radeji je utratim za neco v Metzingenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hedonista Odesláno 17. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2019 Diky za rady s tou plaketou, 80 ecek mam pripravenych, ale radeji je utratim za neco v Metzingenu...Se cestou stav u jakékoliv DEKRY. Plaketa je otázka 10 minut a máš klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Kdyz jsem byl resit operak, nacital jsem si o nove Scale/Kamiqu. Nejak nechapu, proc je tak palcivym minusem ta klimatizace, kdy se na panelu ovladaji jen zakladni funkce a na zbytek se musi do infotainmentu.Pro me je to naopak plus, v 90% pripadu potrebuju akorat menit teplotu, nebo resit ohrev skel. Prakticky nikdy nepouzivam jiny mod nez Auto, ktery funguje skvele.Jak to mate vy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Scalu neznam, ale na AC porad neco nastavuju, auto rezim na muj vkus desne fouka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Tady tvůrce ovládání asi nepřemýšlel, tohle by mě doslova sralo. Jako lovit třeba přepínání výdechů za jízdy někde na displeji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 18. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2019 Ja to nemam odzkouseny na Scale, ale v poslednich trech autech, kterejma jsem jezdil, fungoval (pro me osobne) Auto rezim v poho. Ale asi to je i o individualnim vnimani... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se