Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Prosím o radu: nejakej jehličnan mi smolou pokřtil auto. Je nějaký prostředek, čím to dostanu z auta pryč aniž bych zničil lak? Diky diky

Pryskyřice se dá rozpustit benzínem / odlakovačem / terpentýnem

nebo je rozpustná v oleji (teplý olivový, dělají se tak domácí masti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

smola se trochu rozpouští i v teplé vodě, pro začátek bych zkusil prostě zajet někam na ruční myčku a oprat to. Teprv když to nepomůže, přikročit k mocnějším prostředkům. Určitě platí benzin a další rozpouštědla ale jak to zapůsobí na lak, těžko říct. Nejspíš by zabral olejíček pomocníček WD40. Je to olej s benzinem, celkem nic to nějak drasticky nepoškozuje, jen na gumové věci bych byl opatrný. Kápnout na hadřík a zkusit opatrně. A pak to celé umýt a nakonzervovat už běžným způsobem.

Ještě mě napadlo, detaileři používají nějaké čističe na asfalt, to by mohlo taky zabrat a je to přímo na autolaky určené. Zkus prohledat nějakou tu autokosmetiku.

Upraveno uživatelem PepaSFI
Odkaz ke komentáři

Doufám, resp. předpokládám, že tady to dá někdo od boku, aniž  se tím bude muset probírat kdoví kde. Jedu v prosinci do Berlína s dieselem, EURO 6. Tak nějak jsem si myslel, že mi stačí zelená známka a nazdar. A teď jsem narazil ještě na modrý známky (zóny) a nějak mě to znejistělo. Ale rozumím tomu dobře tak, že zatím mi to EURO 6 stačí a teprve v budoucnu budu muset mít verzi EURO 6d?

Odkaz ke komentáři

S dieselem euro 6 jsi zatím "save".

https://www.berlin.de/special/auto-und-motor/nachrichten/4947848-2301467-drohende-fahrverbote-was-dieselfahrer-wi.html

Do budoucna mají být zakázané diesely komplet, to tě ale zatím nemusí zajímat.

https://www.blaue-plakette.de/de/blaue-umweltzonen/berlin.html

Odkaz ke komentáři

Tvl, ja jedu vlastne v patek do Stuttgartu za ucelem navstevy MB a Porsche muzea a ac jsem emisne v cajku, tak nemam tu zelenou plaketku a nestiham zajet na STK. Realne mi hrozi co? Respektive kontrolujou to i radary nebo bych musel mit smulu na hlidku...

Odkaz ke komentáři

Tvl, ja jedu vlastne v patek do Stuttgartu za ucelem navstevy MB a Porsche muzea a ac jsem emisne v cajku, tak nemam tu zelenou plaketku a nestiham zajet na STK. Realne mi hrozi co? Respektive kontrolujou to i radary nebo bych musel mit smulu na hlidku...

Pokuta 80?. Kontroly nejsou automatické, ale jsou prováděny třeba pořádkovou službou, policií a třeba ostrahou parkoviště (v zóně)

Odkaz ke komentáři

Pokuta 80?. Kontroly nejsou automatické, ale jsou prováděny třeba pořádkovou službou, policií a třeba ostrahou parkoviště (v zóně)

Nic se ti nestane, jako cizinci max domluva, jak rikam žádnej strach. Ve velkých městech maj co dělat s obohacovaci a neřeší nesmysly, navíc tvé auto je ok

Radary nic nekontroluji

Upraveno uživatelem vwtyp11
Odkaz ke komentáři

S dieselem euro 6 jsi zatím "save".

https://www.berlin.de/special/auto-und-motor/nachrichten/4947848-2301467-drohende-fahrverbote-was-dieselfahrer-wi.html

Do budoucna mají být zakázané diesely komplet, to tě ale zatím nemusí zajímat.

https://www.blaue-plakette.de/de/blaue-umweltzonen/berlin.html

Dík, to jsem si myslel, ale chtěl jsem se raději ujistit. Jen dodám, že ty stránky mají "skvělý". Jakmile přepneš na jinej jazyk, tak tě hodí na hlavní stranu, místo toho abys zůstal tam, kde jsi byl. To je fakt super, pokud tím jedním jazykem nevládneš. Ale Tobě každopádně díky za ochotu a rychlou reakci.

Odkaz ke komentáři

Kdyz jsem byl resit operak, nacital jsem si o nove Scale/Kamiqu. Nejak nechapu, proc je tak palcivym minusem ta klimatizace, kdy se na panelu ovladaji jen zakladni funkce a na zbytek se musi do infotainmentu.

Pro me je to naopak plus, v 90% pripadu potrebuju akorat menit teplotu, nebo resit ohrev skel. Prakticky nikdy nepouzivam jiny mod nez Auto, ktery funguje skvele.

Jak to mate vy?

post-2600-0-09396000-1571381441_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...