Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

před 24 minutami, ivan_989 napsal:

Prečo?

hybrid ako taký  nie je problém, skôr to spojenie s CVT prevodovkou, drží otáčky zbytočne vysoko pri diaľničnej rýchlosti. Tie novšie čo majú virtuálne stupne sú v pohode. Sám som kôli tomu predal Hondu CRV hybrid ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, rado74 napsal:

hybrid ako taký  nie je problém, skôr to spojenie s CVT prevodovkou, drží otáčky zbytočne vysoko pri diaľničnej rýchlosti. Tie novšie čo majú virtuálne stupne sú v pohode. Sám som kôli tomu predal Hondu CRV hybrid ......

Otáčky, resp. zvuk je znát při dosahování té rychlosti, pak už přeci ty otáčky nejsou nijak vysoko. U slabších motorů to je znát, u Camry je 2,5, tam je to už jiné. Nemá to CRV jinak, motor je jen generátor a pohon jde z elektromotorů ? 

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, DavidLC napsal:

motor je jen generátor a pohon jde z elektromotorů ? 

Presne tak a to bol na diaľnici problém, motor išiel vo vysokých otáčkach aby stíhal generovať energiu pre elektro. Inak do mesta a na okresky bez výhrad . Toyota to má inak tam by som sa nebál ......

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, DavidLC napsal:

Otáčky, resp. zvuk je znát při dosahování té rychlosti, pak už přeci ty otáčky nejsou nijak vysoko. U slabších motorů to je znát, u Camry je 2,5, tam je to už jiné. Nemá to CRV jinak, motor je jen generátor a pohon jde z elektromotorů ? 

Moje zkušenost je taková že hodně záleží i na profilu silnice. CVT dá vyšší otáčky při zrychlení a pak pro udržování dálniční rychlosti to drží dle mé zkušenosti tak 1-2 tis to/min (teda pokud beru dálniční rychlost cca 130, pokud ji má někdo okolo 150 bude to logicky vyšší spektrum otáček)

Upraveno uživatelem childe
Odkaz ke komentáři

Já teda nevím, ale měl jsem dva hybridy od Toyoty a mél jsem i CRV hybrid 4x4 a celkový projev a kultivovanost ve všech jízdních situacích byl u Hondy o poznání jinde v její prospěch.

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, rado74 napsal:

Presne tak a to bol na diaľnici problém, motor išiel vo vysokých otáčkach aby stíhal generovať energiu pre elektro. Inak do mesta a na okresky bez výhrad . Toyota to má inak tam by som sa nebál ......

Jj, o tom "chaotickém" chování u Hondy jsem slyšel, ale neznám. Jen z doslechu od kamaráda, ten má CHR naftovou,jeho kolega hybrid a takhle to popisoval....

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, childe napsal:

Moje zkušenost je taková že hodně záleží i na profilu silnice. CVT dá vyšší otáčky při zrychlení a pak pro udržování dálniční rychlosti to drží dle mé zkušenosti tak 1-2 tis to/min (teda pokud beru dálniční rychlost cca 130, pokud ji má někdo okolo 150 bude to logicky vyšší spektrum otáček)

Jo, přesně, je slyšet to zrychlování... čím prudší, tím víc, město není znát, okresy trochu a dálnice nejvíc....

A samozřejmě jak u kterého motoru, stará 1,8 už je překonaná... 

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, DavidLC napsal:

Jo, přesně, je slyšet to zrychlování... čím prudší, tím víc, město není znát, okresy trochu a dálnice nejvíc....

A samozřejmě jak u kterého motoru, stará 1,8 už je překonaná... 

Toyota má hybridní systém takřka bezchybný a ve spojení s 2,5 motorem to funguje fakt dobře. Já to chtěl hlavně na příměstský provoz, abych se nemusel bát rozbitých cest, bylo z toho dobře vidět a trochu to jelo. V neposlední řadě jsem taky rád, že nemusím denně tankovat....

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, dlubix napsal:

Toyota má hybridní systém takřka bezchybný a ve spojení s 2,5 motorem to funguje fakt dobře. Já to chtěl hlavně na příměstský provoz, abych se nemusel bát rozbitých cest, bylo z toho dobře vidět a trochu to jelo. V neposlední řadě jsem taky rád, že nemusím denně tankovat....

No a o tom to je 😁 mimochodem pěkná barva 👍

• Like 1
Odkaz ke komentáři

To je super doplnek ke vsemu :) OB je super. Mel jsem 3,6, a premyslim, ze auto zeny a nas rodinej on route kriznik za nove OB vymenime. Pani ale nechce. Je strasne spokojena s tim co ma.No me by se libil,a treba na pristi rok do Monte Negra a Albosi by byl prave skvelej :)

L1145403.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...