Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Vy si vážně myslíte že třeba VW si vyrábí co já vím např. vzduchové filtry? Ujištuji Vás že nevyrábí. Dělají se v nějaké továrně na vzduchové filtry, kde se balí buď do krabiček s logem VW nebo třeba do krabiček na nichž je napsáno třeba UFI  (teď střílím od boku), nebo cokoli jiného tzv druhovýroba. Ujištuji Vás že se rozhodně nejedná o fejk jak tu padlo výše, nýbrž o naprosto stejný výrobek v odpovídající kvalitě, jen v jiném balení.

Fejky z turecka, číny a pod. je ovšem kapitola sama o sobě.

Osobně bych neměl problém si na auto namontovat brzdy z tzv. druhovýroby jako je třeba Brembo, Ate, Bosch, TRW, Bendix, Jurid.... ale na druhou stranu bych se bál namontovat Starline, nebo něco podného nevalné značky podezřelého výrobce např. z Číny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

18 let se pohybuju v automotive branži (včetně návstěv automobilek) a pořád se mám co učit, jak vidím :) :) :)

O tvých slovech silně pochybuji.

Byl jsi někdy třeba v v továrně na filry Filrton v Polsku???

Jedna linka n afiltry jen na konci různé krabičky.....Filtron, Ferrari......

Odkaz ke komentáři

Byl jsi někdy třeba v v továrně na filry Filrton v Polsku???

Jedna linka n afiltry jen na konci různé krabičky.....Filtron, Ferrari......

to je jako se vším. Jedna Shenzhen Electric Company a na konci dle nálady lezou televize tu Sharp, tu Toshiba, tu JVC...

Odkaz ke komentáři

ad dily : ... ja to chapu, ty servisy potrebujou z neceho zit... ale proc si teda vyrobci neosetri, aby ty originalni dily byly k mani jen v autorizovanych servisech, ne ze pujdou koupit u prodejcu typu elit a tak..

Jsi spadl z višně ne? Né všechno se vyrábí jako druhovýroba a kdybych byl nucen jezdit do autorizáku kvůli každý prkotině, tak to bych snad jezdil radši na kole.

Osobně mám s autorizáky velice špatné zkušenosti a co můžu, tak raději udělám doma.

Odkaz ke komentáři

ad dily : ... ja to chapu, ty servisy potrebujou z neceho zit... ale proc si teda vyrobci neosetri, aby ty originalni dily byly k mani jen v autorizovanych servisech, ne ze pujdou koupit u prodejcu typu elit a tak..

je to dáno tím , že ten výrobce dodává jak do originálu, tak i do druhovýroby...(asi proto aby víc vydělal, ale na druhou stranu i proto, aby i ti, kdo vědí, neplatili za stejnou věc mnohonásobně více než musí, a nebo prostě proto, že ne každý má zbytečně moc peněz na to, aby kupoval "značkový" díl).

Mimochodem např. ložisko do kola INA, SKF, FAG, SNR.....světový výrobci, ale stane se, že v krabici od jednoho výrobce je ložisko od toho druhého...čím to je? A pokud koupíš ložisko co já vím třeba u Fordu, co asi bude přímo na ložisku na jehož krabičce je znak Fordu..??? 

Odkaz ke komentáři

To byla odpověď na příspěvek 13535 ..

nevim, asi jsem to blbe formuloval, ale ze si VW vyrabi sam vzduchovy filtry (nebo podobnej spotrebak) by mne ani ve snu nenapadlo..

.. naopak. nekde jsem cetl, ze vetsina automobilek si vyrabi doma na vlastnim dvorku jen kolem 10 % (!) dilu. v podstate jsou to montovny. vetsina autaku ma spojku valeo, motormanagement bosch, loziska skf...

edt.: joa, k tem dilum, na keramicky kotouce mozna tolik vyrobcu v polsku, cine, turecku nebude... nezbude nez vzit brembo... :(

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři

Tyhle odborné debaty, to je vždycky maso...nebudu snad ani komentovat ty zaručené zprávy o montování neoriginálních dílů za ceny originálních v autorizovaných servisech, ono už pojmově je to zavádějící. To že subdodavatelé prodávají svoji produkci i mimo autorizovanou síť není nic nového, že by ale cena byla nějak obzvlášť jiná si nemyslím, co se fejků týká, mylně si většina lidí myslí, že je rozdíl mezi různými značkami "druhovýroby", kde se nejedná o výrobce, ale distributory (stejně jako mejdlo Tesco a mejdlo Lidl vyrábí pro oba Rakona nebo kdo, co já vím), zajímavé je podívat se třeba jen na čísla na destičkách těchto dodavatelů, většinou jsou stejná, protože výrobci jsou tuším dva nebo tři.

post-14724-0-89888800-1391947436_thumb.jpg

A proč je rozdíl v ceně mezi originálem a plagiátem? Je to dáno určitě i množstvím použitých komponent (napravo fejk, nalevo originál)...

post-14724-0-77530600-1391947417_thumb.jpg

...ale hlavně procesem testování a homologací...

post-14724-0-01723600-1391947459_thumb.jpg

...aby to nedopadalo takto.

post-14724-0-46132300-1391947481_thumb.jpg

Jen se vždycky trochu pozastavuji nad tím, jak se na tomto fóru specielně tvrdě brojí proti fejkařům na poli hodinářském a volá se pomalu po krvi, když přijde na fejky jiného druhu, tolerance výrazně stoupá až v podstatě ke 100 %, a to za situace, kdy zastavením hodinek dojde k tomu, že maximálně nestihnete včas někam dojet, nezastavením auta způsobíte škodu sobě i jiným v řádech tísíců i statisíců, případně nevyčíslitelnou a to všechno pro rozdíl v investici cca 2000 Kč v horizontu cca 1x 3-6 let.

Odkaz ke komentáři

Tyhle odborné debaty, to je vždycky maso...nebudu snad ani komentovat ty zaručené zprávy o montování neoriginálních dílů za ceny originálních v autorizovaných servisech, ono už pojmově je to zavádějící. To že subdodavatelé prodávají svoji produkci i mimo autorizovanou síť není nic nového, že by ale cena byla nějak obzvlášť jiná si nemyslím, co se fejků týká, mylně si většina lidí myslí, že je rozdíl mezi různými značkami "druhovýroby", kde se nejedná o výrobce, ale distributory (stejně jako mejdlo Tesco a mejdlo Lidl vyrábí pro oba Rakona nebo kdo, co já vím), zajímavé je podívat se třeba jen na čísla na destičkách těchto dodavatelů, většinou jsou stejná, protože výrobci jsou tuším dva nebo tři.

attachicon.gifIMG_5287.JPG

A proč je rozdíl v ceně mezi originálem a plagiátem? Je to dáno určitě i množstvím použitých komponent (napravo fejk, nalevo originál)...

attachicon.gifIMG_5289.JPG

...ale hlavně procesem testování a homologací...

attachicon.gifIMG_5506.JPG

...aby to nedopadalo takto.

attachicon.gifIMG_5502.JPG

Jen se vždycky trochu pozastavuji nad tím, jak se na tomto fóru specielně tvrdě brojí proti fejkařům na poli hodinářském a volá se pomalu po krvi, když přijde na fejky jiného druhu, tolerance výrazně stoupá až v podstatě ke 100 %, a to za situace, kdy zastavením hodinek dojde k tomu, že maximálně nestihnete včas někam dojet, nezastavením auta způsobíte škodu sobě i jiným v řádech tísíců i statisíců, případně nevyčíslitelnou a to všechno pro rozdíl v investici cca 2000 Kč v horizontu cca 1x 3-6 let.

Nevím, ale snad tady nikdo netoleroval fejky. Nebo tomu nerozumím a druhovýroba (nebo řekněme jiný výrobce, než od kterého bere přímo automobilka) = fejk? Tzn. jiný výrobce než dodává na montážní linku = fejk? Měl jsem fejk za já nevim plagiát.

Odkaz ke komentáři

Nevím, ale snad tady nikdo netoleroval fejky. Nebo tomu nerozumím a druhovýroba (nebo řekněme jiný výrobce, než od kterého bere přímo automobilka) = fejk? Tzn. jiný výrobce než dodává na montážní linku = fejk? Měl jsem fejk za já nevim plagiát.

No, pokud je to jen napodobenina vydávaná za originál, která nemá požadované vlastnosti, tak je to fejk, na tržnici mohou být také boty se čtyřmi pruhy, pokud jsou  barevně, tvarově, nebo jinak zaměnitelné s originálem, je to taky jenom napodobenina.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...