Přejít na obsah

Čím se holíte?

Doporučené příspěvky

Tabac jsem ještě nikdy neměl.

A jaký jsou dojmy?

Tohle jsem kdysi taky zkusil včetně vody po holení, vlastně se prodávaly i dárkové kazety myslím a bylo to OK. 

Zajímalo by mě, co používáte za přípravky po holení - vody, balzámy, krémy.....

Já od vod přešel přes krémy na nějakou dobu k balzámu Gillette PRO a rád bych zase zkusil něco jiného. 

Já se po letech experimentování usadil u klasiky 4711 a spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jaký jsou dojmy?

Já se po letech experimentování usadil u klasiky 4711 a spokojenost.

Já mám značku Tabac spojenou s dětstvím, protože ji používal otec. Určitě si vybavuju kolínskou, jestli od nich měl ještě něco jiného si nevzpomínám.

Mýdlo na holení splnilo mé očekávání. Docela to střídám, ale poslední dobou jsem si oblíbil Mühle, Kent a Taylor of Old Bond Street. Tabac k nim určitě přidám. Je jemně parfémovaný a to mám rád. Nejsem nijak náročný, ale u mýdel mi vadí mi takový ten klasický mýdlový odér, který asi všichni znáte u Barbusu, ale setkal jsem se s ním i u jiných značek. Během samotného holení bylo všechno jak má být, pěna šla udělat, dobře to klouzalo, oholení na jedničku.

Co mě opravdu nadchlo je sprchový gel. Už jsem měl dost takových těch supermarketových sprcháčů ve stylu ?sport, extreme, cool, power, ice, muscle" apod. Už nejsem teenager, chtěl jsem něco pro chlapy. Gel je jemně parfémovaný a cítil jsem ho ještě nějakou dobu po osprchování docela intenzivně. Abych to mohl vyzkoušet, nedal jsem si hned žádný parfém, což během pracovního týdne dělám.

Takže pro mě další značka, která stojí za vyzkoušení. Zůstává jich ale tolik, že se to určitě nedá stihnout.

Po holení používám poslední roky kolínské od Taylor of Old Bond Street, různé druhy.

Ale budu muset zkusit 4711, už jenom kvůli tomu flakónu  :)

Upraveno uživatelem Marcus
Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové! Od tchána jsem dostal tyhle břitvy. Jediný co o nich vím že ta černá je německá (Solingen) a ta druhá švédská(MK c.v.heljestrand) Mají nějakou cenu nebo jsou to tuctovky a jsou jich mraky. At vím co se mi bude válet v šuplíku. Holit se tím nejspíš nebudu ale člověk nikdy neví. Budu rád když mi k tomu někdo něco poví. Díky!

post-35019-0-24546900-1569172170_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já mám značku Tabac spojenou s dětstvím, protože ji používal otec. Určitě si vybavuju kolínskou, jestli od nich měl ještě něco jiného si nevzpomínám.

Mýdlo na holení splnilo mé očekávání. Docela to střídám, ale poslední dobou jsem si oblíbil Mühle, Kent a Taylor of Old Bond Street. Tabac k nim určitě přidám. Je jemně parfémovaný a to mám rád. Nejsem nijak náročný, ale u mýdel mi vadí mi takový ten klasický mýdlový odér, který asi všichni znáte u Barbusu, ale setkal jsem se s ním i u jiných značek. Během samotného holení bylo všechno jak má být, pěna šla udělat, dobře to klouzalo, oholení na jedničku.

Co mě opravdu nadchlo je sprchový gel. Už jsem měl dost takových těch supermarketových sprcháčů ve stylu ?sport, extreme, cool, power, ice, muscle" apod. Už nejsem teenager, chtěl jsem něco pro chlapy. Gel je jemně parfémovaný a cítil jsem ho ještě nějakou dobu po osprchování docela intenzivně. Abych to mohl vyzkoušet, nedal jsem si hned žádný parfém, což během pracovního týdne dělám.

Takže pro mě další značka, která stojí za vyzkoušení. Zůstává jich ale tolik, že se to určitě nedá stihnout.

Po holení používám poslední roky kolínské od Taylor of Old Bond Street, různé druhy.

Ale budu muset zkusit 4711, už jenom kvůli tomu flakónu  :)

Díky. Vyčerpávající info. Já to mám právě taky jako reminiscenci na dětsví. Jinak mejdla já dřív používal taky ToBS, ale pak jsem někde četl, že složení nic extra, tak jsem přešel na mýdla od tý paní, co se nesmí jmenovat a spokojenost. Ale Kent bych asi někdy zkusil. Ten sprcháč vypadá teda dobře, to zkusím určite. Jo s tou 4711 neváhej, je to klasika a jsem s ní hodně spokojenej.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové! Od tchána jsem dostal tyhle břitvy. Jediný co o nich vím že ta černá je německá (Solingen) a ta druhá švédská(MK c.v.heljestrand) Mají nějakou cenu nebo jsou to tuctovky a jsou jich mraky. At vím co se mi bude válet v šuplíku. Holit se tím nejspíš nebudu ale člověk nikdy neví. Budu rád když mi k tomu někdo něco poví. Díky!

Ta světlá vypadá,že byla zlomená a byla zkrácena.Ta černá je již dost zbroušena,nicméně nabrousit se budou dát obě dvě. Hodnota pro Tebe citová  /tedy nevyčíslitelná :-)  / ,jinak pár stovek .Nabrousí Ti je někdo,kdo to umí s brusnými kameny třeba PetrS  z břitva fora či Irenko /Slovensko/.  Normálnímu brusiči či brusiči nožů nedávat,nadělají nevratné škody,chce to pěkně ručně.Kdyby Tě něco zajímalo napiš SZ.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Kolega z břitva fora by rád prodal tyto dvě mýdla  /načaté,jen vyzkoušené/   https://www.luxusni-holeni.cz/detail/phoenix-and-beau/mydla-na-holeni/phoenix-and-beau-spitfire-mydlo-na-holeni/?gclid=EAIaIQobChMI7tbLy--W5QIVleh3Ch2gyA8qEAQYASABEgJ-bfD_BwE    a  https://topofthechain.ca/product/shaving-cream/barrister-and-mann/barrister-mann-leviathan-glissant-tallow-shaving-soap/comment-page-2/     Cena 250 i s poštovným za kus  . Pokud by někdo měl zájem,ať se mi ozve,zprostředkuji kontakt . Sám od něj mám pár mýdel , Za serioznost ručím. 

Odkaz ke komentáři

Kolega z břitva fora by rád prodal tyto dvě mýdla  /načaté,jen vyzkoušené/   https://www.luxusni-holeni.cz/detail/phoenix-and-beau/mydla-na-holeni/phoenix-and-beau-spitfire-mydlo-na-holeni/?gclid=EAIaIQobChMI7tbLy--W5QIVleh3Ch2gyA8qEAQYASABEgJ-bfD_BwE    a  https://topofthechain.ca/product/shaving-cream/barrister-and-mann/barrister-mann-leviathan-glissant-tallow-shaving-soap/comment-page-2/     Cena 250 i s poštovným za kus  . Pokud by někdo měl zájem,ať se mi ozve,zprostředkuji kontakt . Sám od něj mám pár mýdel , Za serioznost ručím. 

A jsou fuč, díky.

Odkaz ke komentáři

OT:

budu trochu barbar, ale 2x týdně se potřebuji rychle oholit a jít, takže dlouho zvažuji nákup holícího strojku Braun, u Philips mi nevyhovuje "trojúhelníková" planžeta.

Můžete mi doporučit nějaký kompromis mezi kvalitou a cenou? Nepotřebuji žádné vyfikundace, chci hladké oholení na sucho a snadnou údržbu.  

Odkaz ke komentáři

Používám leta tenhle: https://www.holime.cz/braun-series-3-3090cc-holici-strojek . Cca jednou za rok a půl vyměním holicí hlavu (planžety) a za rok spotřebuju cca 10 náplní do čistící stanice (2 balení po pěti ks). Kupoval jsem ho myslím za 2600,- Trochu dražší je series 5.

díky, zrovna jsem se tím probíral na webu a series 3 je favorit, tak díky za potvrzení. 

Odkaz ke komentáři

Mám série 9 a nakonec přešel na kombo břitva (obřad) a ziletka (spěchám) - holicí hlavu jsem musel měnit cca 1/rok mám hodně tvrdé a rostoucí rychle vousy, ale s klidným svědomím doporučím brauna :))

Odkaz ke komentáři

Ta frekvence výměny hlavy bude určitě o fousech, to bude individuální. Jinak já měl před Braunem 2x Philipse - to jest frézky, ne planžetu a to mi uplně nevyhovovalo, míval jsem někdy červenej krk. S Braunem - planžetou se mi to ještě nestalo. Ale taky to bude individuální, někdo planžetu, někdo frézky. Kamarád zas nedává planžetu a vyhovuje mu frézkovej Philips.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...