long Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 (upraveno) Krome verze,ze kapsicka je na hodinky jsem cetl i verzi, ze byla urcena na zapalky. Nejvetsi rozmach kapsicky byl v obdobi divokeho zapadu. No dyk to tam píšou. Ale jinde zase psali na peníze, na mince Mně to popravdě překvapilo a vždy jsem si myslel a viděl ve filmech i na dobových fotografiích hodinky v kapse ve vestičce.No nic no. Člověk je prostě tvor hloupý a stále je třeba se učit.:-) Upraveno 22. března 2018 uživatelem long Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Moje chyba, necetl sem to. Pardon. Ja si tam kdysi daval zeton do voziku nakupniho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Já myslím, že story o kapsičce na hodinky je reverzní inžinýring, kterej vymyslel někdo, kdo běžný hodinky z druhé poloviny 19. století ani pořádně neviděl. Jednak by tam byly napresnutý tak, že by mohlo rupnout sklo (neměly všechny horní plášť), druhak by zavazely v používání kapsy pod ní. A trěťak - kalhoty to byly primárně (a ještě dlouhá léta po "vzniku") určené jako pracovní oděv pro makáče, zlatokopy, kovboje - prostě typickou sortu lidí, která se bez hodinek fakt neobešla...Hodinky se nosily v kapsičce vesty. Vesta byla běžná součást oděvu do padesátých let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Zajímavé, že kapsu na hodinky popisuje na firemním serveru i historička firmy Levi Strauss.http://www.levistrauss.com/unzipped-blog/2017/01/pockets-full-history/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 (upraveno) Plznicka na Valse na Belohorsky s kamaradem, ktereho vidam jen dvakrat rocne.No nekecej! Já tam byl včera taky... cca od 18-22:30 měli jsme akci z práce.. ta Plzeň je tam perfektní Upraveno 22. března 2018 uživatelem Povidláček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suke Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 + už se pomalu zase otepluje, snad už to vydrží Odesláno z mého Redmi 4A pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Zajímavé, že kapsu na hodinky popisuje na firemním serveru i historička firmy Levi Strauss.Jestli ona ta pani nedelala taky pro Panerai ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Já myslím, že story o kapsičce na hodinky je reverzní inžinýring, kterej vymyslel někdo, kdo běžný hodinky z druhé poloviny 19. století ani pořádně neviděl. Jednak by tam byly napresnutý tak, že by mohlo rupnout sklo (neměly všechny horní plášť), druhak by zavazely v používání kapsy pod ní. A trěťak - kalhoty to byly primárně (a ještě dlouhá léta po "vzniku") určené jako pracovní oděv pro makáče, zlatokopy, kovboje - prostě typickou sortu lidí, která se bez hodinek fakt neobešla...Hodinky se nosily v kapsičce vesty. Vesta byla běžná součást oděvu do padesátých let.viděl bych to podobně. Sice nevím jak velká ta kapsa původně byla ale když vezmu tradiční Roskopfky coby zástupce lidové časomíry, tak jsou docela macaté. A ti amerikáni určitě žádné fajnové miniatury taky nenosili. Dalo by se říct že do té kapsy se spíš nevejdou a asi bych se bál o sklo a taky krček s korunkou když bych je zmáčk při sedění. Natož třeba při jízdě na koni. Myslím že autor tu kapsu původně myslel prostě na drobnosti které je potřeba mít při ruce, které tenkrát takoví lidi potřebovali. Sirky, šňupací tabák, střílelo se perkusníma zbraněma takže možná kapsle. Asi se budu muset znova podívat na Hell on wheels, odkud třeba takoví lidi co stavěli železnici tahají hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Ja mel vzdycky zato, ze to je na kapesni nuz. Na hodinky (a cokoliv jineho nez nuz) mi to pripada moc uzky a dlouhy, ta kapsicka. Na zalozni skladaci nuz je to idealni, ne? Ne ze bych to nekdy pouzival Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 To není kapsička na kondom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 na drobné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Na drobný kondom... Byla na hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luka Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 mě potěší každý nechronomagor, co má mechanické hodinky, dnes třeba pán s hodinkama po dědečkovi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 mě potěší každý nechronomagor, co má mechanické hodinky, dnes třeba pán s hodinkama po dědečkovi22-22-22 pekná zhoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luka Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 no vidíš to, safra, že jsem s fotkou nepočkal ještě půl hoďky a 34 sikdyž bylo to dopoledne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 22. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2018 Já zase před lety slyšel, že ta malá kapsička na džínách je určená pro zapalovač. Tak ho tam nosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2018 Já tam nosím NAAčko.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 23. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2018 Já tam nosím NAAčko.. Co že tam nosíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 23. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2018 Já tam nosím NAAčko..Co to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 23. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2018 (upraveno) Toto: https://www.google.cz/search?q=Naa&dcr=0&biw=360&bih=616&tbm=isch&prmd=vimn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj85MWtgYLaAhVFr6QKHcxkDHwQ_AUIECgC Upraveno 23. března 2018 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky