decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Chapem ze vymahate to co zakon umoznuje. Ale ta obhajoba je podla teba ok? Ze tazko kontrolovat ku vsetkym obcanom? To by sme mohli vsetkych pokutovat kazdy den za rychlost, ved tazko ich kontrolovat. A urcite rychlost prekracuju, kazdy niekedy.Ale chapem, ten zakon je zly. Verim ale ze tie casy koncia, fyzicke media uz nepouziva na hudbu/filmy snad nikto, verim ze to bude skor ci neskor reflektovane.Bude, nebude, nevím, nejsem prorok, nicméně ten zákon byl přijat ku prospěchu lidí, protože legalizoval stahování a ukládání kopií pro vlastní potřebu, jinak by všichni porušovali zákon. Jestli zanedbatelná část občanů něco nekopírovala, na to se asi zákon neohlížel, to už tak bývá, že se zákony nastavují podle výhodnosti pro větší část lidí. Nebo aspoň teda podle toho, co politici za výhodné pro většinu považují. Takže ano, ta obhajoba je podle mě OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Eskimak nebuď naivný. Veď sú to pre nich obrovské peniaze zadarmo. Toho sa nikdy nevzdajú. Dohoda so zákonodarcami, peniažky sa prerozdelia a všetci sú spokojní.. 90% národa ani nevie a nechce vedieť ako ich z každej strany derú o peniaze bo by ich trafil šlak. Veď je to na smiech. Kopa zákonov nemá ani hlavu ani pätu..V příjmech OSA to opravdu nejsou zásadní peníze. A znova se ptám, jakto, že ani Piráti, kteří se před volbama prsili, jak se do toho opřou, nic neprovedli? Taky koupení? To jsme to zvládli poměrně rychle. Týhle zemi vlastně vládnou skladatelé a textaři. K příštím Vánocům si koupíme Babiše a bude vymalováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 "...zákon byl přijat ku prospěchu lidí..." Človíčku, človíčku.Když všichni dostanem desítku podmíněně za znásilnění, protože nám sice nic nedokázali, ale nástroj máme, tak je to vlastně taky OK, takovej preventivní krok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 "...zákon byl přijat ku prospěchu lidí..." Človíčku, človíčku.Když všichni dostanem desítku podmíněně za znásilnění, protože nám sice nic nedokázali, ale nástroj máme, tak je to vlastně taky OK, takovej preventivní krok.Vytrhl jsi to z celého textu. Dole máš dovysvetleni. " nebo alespoň teda podle toho, co politici za výhodné pro většinu považuji". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Což na konečným smyslu nic moc nemění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Což na konečným smyslu nic moc nemění.Asi má jeden z nás problém u pochopení psaného textu - i Decebal zde pouze vysvětluje, nikoli prezentuje svůj názor, což je velkej rozdíl. Nebo alespoň já to tak mám a cítím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 "...zákon byl přijat ku prospěchu lidí..." Človíčku, človíčku. Když všichni dostanem desítku podmíněně za znásilnění, protože nám sice nic nedokázali, ale nástroj máme, tak je to vlastně taky OK, takovej preventivní krok.Človíčku, človíčku, chceš snad tvrdit, že absolutní většina lidí v této zemi nekopírovala v době vzniku zákona autorská díla? To nebyl preventivní krok, to byla reakce na reálný stav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Chtěl jsem už včera napsat, že zákon a spravedlnost jsou často dvě různé věci, tak jste to tady teď na dvou stránkách trochu víc rozvedli. Jakkoliv chápu nutnost platit autorům za jejich práci, necítím se být povinen odvádět paušální poplatek všem včetně těch, o jejichž tvorbu nemám zájem nebo je rovnou bojkotuju, protože celá ta branže nedokázala / nechtěla reagovat na technologický vývoj a místo toho si prolobbovala do zákona systém stojící na principu kolektivní viny. Viz:Človíčku, človíčku, chceš snad tvrdit, že absolutní většina lidí v této zemi nekopírovala v době vzniku zákona autorská díla? To nebyl preventivní krok, to byla reakce na reálný stav. - Přesně. Ještě před 20 - 30 lety taky chlapi docela běžně pískali na ženský, říkali jim, že jim to sluší, že jsou kočky, a sem tam je plácli po zadku nebo aspoň chytli za loket - takže analogicky správnou reakcí na aktuální stav bylo všechny pozavírat za sexuální obtěžování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Chtěl jsem už včera napsat, že zákon a spravedlnost jsou často dvě různé věci, tak jste to tady teď na dvou stránkách trochu víc rozvedli. Jakkoliv chápu nutnost platit autorům za jejich práci, necítím se být povinen odvádět paušální poplatek všem včetně těch, o jejichž tvorbu nemám zájem nebo je rovnou bojkotuju, protože celá ta branže nedokázala / nechtěla reagovat na technologický vývoj a místo toho si prolobbovala do zákona systém stojící na principu kolektivní viny. Viz:- Přesně. Ještě před 20 - 30 lety taky chlapi docela běžně pískali na ženský, říkali jim, že jim to sluší, že jsou kočky, a sem tam je plácli po zadku nebo aspoň chytli za loket - takže analogicky správnou reakcí na aktuální stav bylo všechny pozavírat za sexuální obtěžování.Ta analogie kulhá, tady nikdo nikoho nezavíral, pokud si z kopírování neudělal byznys. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Tohle je dráždivý téma, nicméně takových "poplatků za možnost", jak to decebal nazval, máme přece mraky. Ne vždy z toho poplatku máme i nějaký plnění. Namátkou poplatek za možnost nabourání (povinný ručení), poplatek za možnost se dožít důchodu (sociální pojištění), poplatek za možnost se nechat léčit (zdravotní pojištění), poplatek za možnost, že střelím honce (myslivecký pojištění)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Vojta má zřejmě na mysli absurdní placení daně kupujícím při pořízení nemovitosti...Přesně tak, bych za ten vyděračský poplatek raději koupil třeba ty nové speedy s 321, kolo a bb58 a nebo to propil a psal sem nesmysly Vůbec nechápu tu logiku. jasně není to nová daň, ale..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Ta analogie kulhá, tady nikdo nikoho nezavíral, pokud si z kopírování neudělal byznys.Viditelně to nechceš chápat, gró mého příspěvku je v té kolektivní vině. Ale OK, tak speciálně pro tebe ještě jinak: Dopravní podnik si prolobbuje paušální příspěvěk od všech občanů, protože nedokáže odfiltrovat černé pasažéry. Tohle je dráždivý téma, nicméně takových "poplatků za možnost", jak to decebal nazval, máme přece mraky. Ne vždy z toho poplatku máme i nějaký plnění. Namátkou poplatek za možnost nabourání (povinný ručení), poplatek za možnost se dožít důchodu (sociální pojištění), poplatek za možnost se nechat léčit (zdravotní pojištění), poplatek za možnost, že střelím honce (myslivecký pojištění)...No tohle jsou pojištění nařizovaná státem, to bych po vzoru Decebala taky mohl napsat, že to srovnání kulhá. Rozdíl vidím v tom, že u bouračky, pádu do sítě sociálních dávek nebo nemoci si nemůžu vědomě tak úplně vybrat, neposlouchat Olympiky si vybrat můžu - stejně ale musím panu Jandovi platit - z věcí, které s ním podle mě nemají nic společného, třeba z disku, na které mám svoje fotky a svoje kusy programového kódu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 si nemůžu vědomě tak úplně vybrat, neposlouchat Olympiky si vybrat můžuChápu co myslíš, nicméně taky si nevybíráš, jak vysoké částky těch odvodů platíš, protože zatímco ty jezdíš obezřetně a žiješ zdravě (OK, tak někdo jinej , tak ostatní nemakaj, chlastaj, hulej a bouraj.Takže jestli platim Jandu nebo sousedovi nový játra má tak nějak stejný dopad - je to pro mě nespravedlivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 OK Bandicoote, rozumím. Chápu co myslíš, nicméně taky si nevybíráš, jak vysoké částky těch odvodů platíš, protože zatímco ty jezdíš obezřetně a žiješ zdravě (OK, tak někdo jinej , tak ostatní nemakaj, chlastaj, hulej a bouraj.Takže jestli platim Jandu nebo sousedovi nový játra má tak nějak stejný dopad - je to pro mě nespravedlivý.- Ale čílit se kvůli tomu můžu, ne? :-) A vyjadřovat nesouhlas a nepodporovat to víc, než nutně musím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Btw, z OSA su plateni aj autori zdrojoveho kodu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Mame tu nejakeho autora? Chcel by som pocut aspon jeden pozitivny nazor niekoho koho sa to realne dotyka. Nieco ako "Jo, OSA je fajn, vdaka nej tvorim viac a lepsie!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Našel jsem na P6 psí známku vydanou MČ P7 a v dobré náladě jsem jim napsal, jestli má cenu jim to posílat a do druhého dne mi poděkovali za ochotu a že majitele dohledají a budou kontaktovat.Nejde o nic, ale mám radost, že mi odpověděli a poděkovali a že v záplavě dotazů a bonzů tam maj taky jinej mail. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Našel jsem na P6 psí známku vydanou MČ P7 a v dobré náladě jsem jim napsal, jestli má cenu jim to posílat a do druhého dne mi poděkovali za ochotu a že majitele dohledají a budou kontaktovat.Nejde o nic, ale mám radost, že mi odpověděli a poděkovali a že v záplavě dotazů a bonzů tam maj taky jinej mail.To by mi taky bodlo, kdyby mi někdo něco jen nabídl a poděkoval.Dneska od 6.30 se tu marně ze dvou e-mailů snažím pochopit, co tím pisatel myslel. Ale i to nakonec potěší, že se lidi zajímají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 Mame tu nejakeho autora? Chcel by som pocut aspon jeden pozitivny nazor niekoho koho sa to realne dotyka. Nieco ako "Jo, OSA je fajn, vdaka nej tvorim viac a lepsie!"OSA jsou ti autoři. Vyber si někoho, koho rád posloucháš a zeptej se ho. Zdůrazňuji, autoři, ne pouze interpreti, ty zastupuje Intergram. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 8. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2020 (upraveno) Přesně tak, bych za ten vyděračský poplatek raději koupil třeba ty nové speedy s 321, kolo a bb58 a nebo to propil a psal sem nesmysly Vůbec nechápu tu logiku. jasně není to nová daň, ale.....Teď se tu veřejně odkopu, jakej jsem ekonomickej trotl, ale to neva, nebude to poprvé ani naposled... Když developer, třeba CentralGroup, postaví bytový dům a byty v něm pak prodá (zaplatí mu buď přímo solventní kupující nebo banky přes hypoteční úvěry), je to pro něho zisk a odvede z něho daň...? Dle mého soudu ano. A kupující z kupní ceny bytu(ů) odvede státu daň znovu...? Upraveno 8. ledna 2020 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky