Přejít na obsah

HUMOR [2006-2020]

Doporučené příspěvky

Tak konečně!

https://www.lidovky.cz/kultura/svetova-muzea-porusuji-vyvazenosti-zastoupeni-pohlavi-mezi-vycpanou-zveri-prevladaji-samci.A191027_115224_ln_kultura_ele

Zatím je to teda furt ještě humor... ale když si představím ty kazdoroční davy absolventů genderovejch studií, tuhne mi krev v žilách. I kdyby měla v úmyslu něco vymejšlet jen desetina z nich.

:D nene. Hledám tu "studii".

https://www.nhm.ac.uk/our-science/departments-and-staff/staff-directory/natalie-cooper.html

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně přijde, že Mrs. Cooper to ani nemusela myslet špatně v souvislosti se současným gender equality běsněním, ale že jí jde vyloženě o přesnost vědeckých dat:

When scientists disproportionately collect male deer, for example, which are larger than their female counterparts, the specimens studied represent a larger average size than in the wild.
"By ignoring females we don't get a full picture of life," said Cooper.

S tím druhým řádkem má taky pravdu, když ignorujete ženské, tak toho opravdu tolik nezažijete  :lol2:

---

Pozor, následuje pitva vtipu!

Jinak proč je v historických sbírkách víc samců je snad jasný - v tom článku se píše o "macho oboru" a paní vědkyně mluví o zkreslení ve výběru vzorku ("inherent bias"), ale přijde mi, že tam nezaznělo to hlavní: O tom biasu není potřeba pochybovat, když ho data statisticky ukazují, on tam opravdu je napříč celou lidskou historií a divím se, že je tím překvapena - chlap na lovu chce trofej, a trofej je tím cennější, z čím silnějšího "protivníka" je získána, proto si lovec-samec vybírá "sobě rovnější" zase samce, ne? Kdo by se před 130 lety chlubil vycpanou lvicí, když měl šanci picnout lva? Tohle je od A do Z daný geneticky, ani v emancipované době rovnosti pohlaví nebude tolik lovkyň-žen, když u lidí od pravěku vždycky lovili samci, tohle se nezmění žádnými kvótami za jednu dvě generace. Doteď prostě nikdo nestřílel zvířata do muzeí s ohledem na nějakou statistiku a její reprezentativnost vůči četnosti výskytu jevů v přírodě.

Upraveno uživatelem Filip.J
Odkaz ke komentáři

1. Mam dojem ze jsem slychaval, ze samecci jsou pestrejsi/hezci od prirody, aby nalakali samicky. Coz pak logicky laka lovce - tezko nekdo bude chtit dobrovolne trofej toho hnusnejsiho...

2. Kdyby se dnes lovci dohodli, ze teda zacnou strilet jenom samicky, hadam ze do roka a do dne by byl na svete clanek, jaci jsou lovci macho hajzli, ze strili jen samicky.

3. Kdyby zacly na lov chodit misto chlapu genderove vyvazene lovkyne, neco mi napovida, ze by lovily predevsim samce, tak nejak od prirozeni. Takze muze by byla zase plna samcich exemplaru. Ale byly by uloveny zenami, takze by to bylo cajk.

Z toho mi vychazi, ze by chlapi nemeli lovit...nebo blbe baby mluvit.

Odkaz ke komentáři

Tohle je naprosto boží :)

https://babylonbee.com/news/motorcycle-that-identifies-as-bicycle-sets-world-cycling-record

Pro neangličtináře - Chlapík, který jezdí na motorce prohlásil, že se považuje za cyklistu a pokořil rekord na 100 mil, který z původních 3 hodin a 13 minut stáhnul pod hodinu. Prohlásil: "hele, mám dvě kola, řídítka a sedlo. Nevím, proč bych měl být diskriminován za to, že si navíc vezu 1170ccm motor"

Edit - tady je to česky https://motosvet.cz/novinky/794-trans-motorkar-vytvoril-cyklisticky-rekord-na-100-mil.html

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři

Tohle je naprosto boží :)

https://babylonbee.com/news/motorcycle-that-identifies-as-bicycle-sets-world-cycling-record

Pro neangličtináře - Chlapík, který jezdí na motorce prohlásil, že se považuje za cyklistu a pokořil rekord na 100 mil, který z původních 3 hodin a 13 minut stáhnul pod hodinu. Prohlásil: "hele, mám dvě kola, řídítka a sedlo. Nevím, proč bych měl být diskriminován za to, že si navíc vezu 1170ccm motor"

Edit - tady je to česky https://motosvet.cz/novinky/794-trans-motorkar-vytvoril-cyklisticky-rekord-na-100-mil.html

Tvl, ch*iju smíchy :D

V pelotonu se našlo několik odpůrců k jeho výkonu, ale ti byli označeni jako bigotní a byli vyloučeni z profesionálního cyklistického světa.

Odkaz ke komentáři

TAKHLE SE NA TY HAJZLÍKY MUSÍ :-)

..naše dcera se právě vrátila z té bláznivé záškolácké ekoakce.

A hodně naštvaná, jelikož jsme ji tentokráte už v zájmu ochrany klimatu nevyzvedli a nechali jí se trmácet domů skoro hodinu vlakem a autobusem.

U poněkud suchého, ale zaručeně veganského sójového koláče (jen pro ni, my, staří a neekologičtí zabedněnci jsme měli klasické vepřo knedlo zelo), došlo k velkému překvapení. Sdělili jsme jí totiž, že od zítra bude jezdit do školy autobusem. Autobus sice jezdí jednou za hodinu a ona tak bude ve škole hodinu dopředu - ale za dobrý pocit, že šetří planetu, když nebudeme zbytečně jezdit autem, to přece stojí! 

alt:-)

Když jsme navrhli místo autobusu kolo, odmítla. Je to prý u nás hornaté se spoustou stoupání a kromě toho prý bude brzo zima. Snad jen prý, že by k Vánocům dostala elektrické kolo?

Na můj otcovský údiv ?Vánoce?. To je přeci naprosto neekologické! Všechna ta barevná světla a CO2, které vzniká při hoření svíček?, se dostavil první pre-pubertální protest, který se až moc podobal trucování z období 2. až 3. roku jejího života.

A jak jako elektrické kolo?

Copak naše dcerunka ještě neviděla jak dopadá krajina v místech, kde se ze země získává ta vzácná hornina potřebná pro akumulátory?

Teď sedí u sebe nahoře v pokoji při osmi stupních. Naše ekologické svědomí nám totiž ode dneška už nedovoluje více v jejím pokoji zbytečně topit. (Pravděpodobně si tam alespoň prsty zahřívá ťukáním SMS o svých ?nenáviděných rodičích?, které posílá svým kamarádkám přes iPhone.)

A tak jsme jí oznámili že jí mobil úderem 19. hodiny sebereme. Je totiž nezodpovědné plýtvat elektrickým proudem pro nějaké konversace a zadruhé? ta těžba lithia a ekologické důsledky? alt:-)

Jejím protestům proti tomuto vyvlastnění jsme s klidným hlasem opanovali, že iPhone buď obratem darujeme hladovějícím dětem v Africe, nebo prodáme a výtěžek dáme na ochranu deštných pralesů v Jižní Americe.

Nicméně pořádně veselo teprve bude od pondělka:

To vyměníme její krásné oblečení za jutu, vlnu a oděvy z lněné tkaniny. Její Nike boty s plastovou podrážkou budou důsledně nahrazeny přírodními holandskými dřeváky

Pokud se pak stále ještě bude vztekat, má  možnost konečně pochopit jakým ekofašistům bez mozku naletěla...

Děkujeme Gréto.

Inspirovala jsi nás v otázkách výchovy tak, jak to doposud nikdo nedokázal!

Maminka a já jsme právě volali nahoru na dcerku: ?Sjedeme si do Mekáče. Ty máš v ledničce veganský řepný mls!? alt:-)

Doufáme, že než se k večeru vrátíme, ten hysterický řev už ustane.....

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...