Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nevím jestli je to sranda, ale mě to pobavilo:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_českých_coververz%C3%AD_zahraničn%C3%ADch_skladeb

Pár převzatých písniček znám, ale že třeba 99% tvorby naší slavice je 1:1 defakto pouze přeložená píseň je prostě sranda 

Upraveno uživatelem exBURN
Odesláno

Na oj misto ovi jsem uz tady jednou reagoval, mala ukazka vychodocestiny:

Jdu k doktoroj,

Burty s cibulej

Pojedeme rouně a víš o tom houno

S klucima deme ven

A moje oblibene: pestujeme zajce

Co je na tom prosim nepochopitelne?

U nás chováme bejci a zajcum vozíme trávu na tůčku :D

Odesláno

A teď vážně - kde je původ těch dvou afektovaných štětek a kocoura s rukolou...a kdo to sakra dal dohromady do jednoho meme a hlavně PROČ ?

Odesláno

U nás chováme bejci a zajcum vozíme trávu na tůčku :D

Jsme to měli přes kopec.  V Litomyšli bylo ještě speciální nářečí petácké. Ztráta měkčení např. ve slovech pět - takže pet, věneček - takže veneček. Moje oblíbené holoube v troube.  Táhlo se to od Litomyšle na Budislav myslím. 

Ve Třebovej zase jela ztráta j , takže "ídlo, ízdenka, itrnice " a další ..  taky slušná magořina. Itrnici jsem ještě jako harant měl poměrně běžně na zabijačce.  :lol2:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

To je vlastně prauda. Vlastně nikdy se neřeklo, když byla zabíjačka, ale když se zabíjelo  :lol2:  :lol2:  :lol2: . 

Odesláno

?

Ve Třebovej zase jela ztráta j , takže "ídlo, ízdenka, itrnice " a další ..

Tohle se táhne hodně daleko. Moje tchýně - osmdesátiletá babička - taky vynechává "j" na začátku slov. Pochází až z Ostravska. Ídlo a itrnice jsou u ní naprosto běžné. A taky jezdí k Irkovi.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...