Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, safi napsal:

@Patrik: nechceš dělat finančního poradce? Praktické know-how by ti většina z nich záviděla...

Lidi nechtějí platit za rady. A prodávat nic nechci. Zůstanu u koníčku, který mi občas i něco přinese, ale nejsem závislý na tom, že něco prodám. Já bych nedokázal někomu prodat produkt, o kterém nejsem přesvědčen, že to je to nejlepší na trhu a pro toho člověka je vhodný a výhodný. 

Nicméně částečně mě obor financí živí. Dříve jsem dělal pojistného likvidátora (zlý pán, který vám vysvětlí, že vaše pojistka kryje vše, kromě toho, co se vám zrovna stalo), teď dělám správce pojistných událostí v dopravní společnosti  a přesvědčuji pojišťovny, aby zaplatily to, co zamítly nebo krátily :). To je práce, co mě opravdu baví. No a občas získám nějakou výhodu díky těm mým kulišárnám :)

• Like 2
Odesláno
před 2 hodinami, petr_cha napsal:

Chtel bych videt postovniho lupice, co si vybere, ze ukradne ten drahej balik za 450 kCZK a doma pri rozbaleni z nej vynda ty prazdne kartony.. :-))

mně se nestalo, ale "v mé sociální bublině" se pár zásilek ztratilo, nebo bylo "vykradeno" :D.

Odesláno
V 10. 3. 2025 v 22:05, paolo75 napsal:

Protože pořád nemají okamžité platby. Prý od léta.

Myslel jsem, že nemají okamžité odchozí platby zdarma. Jestli se to týká i všech příchozích, tak je to nepoužitelné.

Odesláno
před 16 hodinami, Patrik napsal:

mně se nestalo, ale "v mé sociální bublině" se pár zásilek ztratilo, nebo bylo "vykradeno" :D.

A dá se to reklamovat? Dosta z toho něco skrz pojistku.

Odesláno

Tak reklamovat se dá cokoliv. Ale většinou to posíláme nepojištěné, tj. v úvahu přichází maximálně pojistka co je automaticky u doporučeného dopisu, což bývá někde kolem tisícovky? Nevím, jestli to "lidé z mého kmene" zkoušeli. Ona pošta chce dokládat hodnotu toho, co tam bylo.

Odesláno

Existuje alternativa k Revolutu, která by splňovala následující?

Na Revolutu si shraňuju EURa, který měním, když je dobrý kurz. Převádím to na jejich spořící(=investiční) účet, kde se to trochu úročí a na dovolený převedu na běžný účet a platím. Nabití Revolutu z CZK, převod na EUR a přesun na spořící účet je otázkou pár kliků a minuty času.
Revolut mně díky nejasným limitům nepřijde moc seriozní, tak pátrám, jestli existuje něco podobně uživatelsky příjemnýho. Rád bych to měl v nějaký ze stávajících bank (což je asi nereálný), ale chci se aspoň vyhnout registracím u několika dalších společností.

Odesláno

Já mám v práci možnost nákupu EUR "pod střed" (od kolegů, kteří berou diety, i když, teď, jak euro kleslo, tak nějak "vyschl zdroj", asi čekají, že zase stoupne), takže jsem je měl na eurovém účtu u Creditas, ke kterému je platební karta. Při platbě v jiné měně, než EUR a CZK dojde ke konverzi kurzem karetní společnosti, což je velmi blízko středu (ale cca o 0,1-0,4 % hůře než u Revolutu, i když ty jejich kurzy jsou dost "zakleté", pořád s tím nějak šíbují, člověk nikdy pořádně neví, na čem je, liší se kurzy při automatické směně od těch při manuální, zavádějí víkendové poplatky u bezplatného tarifu,..).

Účet u Creditas je ale neúročený, takže jsem založil ještě spořák u Monety, tam mi aplikace nyní ukazuje 2 % p.a.

Jinak nejlepší kurzy aktuálně má Partners - dle kurzovního lístku ECB bez příplatku. Někteří lidé (já ne, fakt, ale znám je :D ) jí už stihli párkrát podojit při mezidenním poklesu koruny, kdy ještě za starý kurz nakoupili eura právě dobitím Revolutu, proto v Partners trochu opravili podmínky a tahle kulišárna (dobití účtu u fintechů) je omezena na částku 100 000 Kč měsíčně, pak je už poplatek. Pro běžné platby ale žádné omezení není.

Aktuálně tedy v cizích měnách platím výhradně Partners kartou a vše mám v českých korunách, zejména ve VÚB (aktuální sazba 3,80 %, od 19. 3. klesá na 3,70 %, já mám 0,15 % bonus k těmto sazbám), Raifce (4 % p.a. do 500 000 Kč, mám dva takové účty), ČSOB (aktuální sazba 3,50, limit je dle typu účtu, mám do milionu) a Partners (aktuální sazba 3,53 % p.a.).

Odesláno

Díky, co by byla druhá banka po Partners i za cenu trochu horšího kurzu? Jsou mně nějak nesympatický.

Pokud by byl dobrej kurz rovnou na nějaký kartě, tak to tam budu posílat v korunách a nebudu vůbec řešit spoření v eurech.

Odesláno

Z českých bank mBank svět (a nebo ta Creditas, pokud budeš platit eurovou kartou). Ze zahraničních fintechy Zen, T212, Wise.

Odesláno

ještě doplním, že mBank má kartu Svět v provedení Visa i MC, o fous lepší kurzy by měla mít MC

Odesláno

já mám od mBank platební prsten a platební náramek (obojí jsem vyhrál), ten prsten jsem používal v Londýně na metro i když byl kurz o fous dražší než Partners, protože jsem věděl, že ho budu mít vždy s sebou (kvůli denním a týdenním limitům se vyplatí platit stále stejnou kartou)

Odesláno (upraveno)

Kamarád dlouhodobě udržuje takovou databázi

https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=302027&start=8685

Já mám jako hlavní VÚB  https://www.vub.cz/, od 19.3. má sazbu 3,70 % (já mám z nějaké akce při založení ještě bonus 0,15 % p.a.). Ovšem úroky připisuje denně a pokud máš jiný, než slovenský daňový domicil (třeba český), nestrhává srážkovou daň, úroky daníš až v daňovém přiznání následující rok. Tím vychází efektivní úroková sazba o něco víc. Bonus pro ty, jejichž roční úroky nedosáhnou částky 20 000 Kč. Poukud nepodáváte daňové přiznání kvůli něčemu jinému (třeba jste zaměstnaní a nemáte žádné odečitatelné položky než na poplatníka), nemusíte ho kvůli těm dvaceti tisícům podávat a tím pádem máte úroky úplně bez daně.

Pak je tu Raifka se svým pásmovým úročením, kdy první pásmo, do 1 milionu, je úročeno 4 % p.a. (podmínka 3 platby kartou k běžnému účtu). Trik: mám dva běžné účty (ke každému 2 karty a na každé 4 vstupy do letištních salonků, takže celkem 16 vstupů do salonků) a ke každému mám jeden spořák. Tedy 4 % p.a. úročím celkem 1 milion.

Pak je tu celá řada bank s 3,5 % p.a.

Upraveno uživatelem Patrik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...