Kotlick Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Jak píše @Patrik, taky jsem zůstal u Komerčky, protože mi chodí % z kreditky na penzijko. Počítají to z jakékoliv platby kreditkou. Tudíž mám Revolut napojený na kreditku a tím, že nakupuji v Polsku skoro vše, tak jsou tam zajímavé obraty a tudíž % na penzijko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Co se týče toho investičního životního pojištění, taky to mám historicky od zaměstnavatele. Byly doby, kdy se přes to tahala část výplaty apod. Dá se ta částka která tam leží vybrat bez zrušení smlouvy? Napálil bych to jinam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Jde udělat částečný výběr. Jen si nejsem jist, jak je to s případným dodaněním, pokud jsi prováděl odpočty. A opět platí, že sis předplatil náklady, tj. tedy i správu těch peněz až do konce pojištění, takže nyní část už zaplacené služby nevyužiješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 2 hodinami, Kotlick napsal: Jak píše @Patrik, taky jsem zůstal u Komerčky, protože mi chodí % z kreditky na penzijko. Počítají to z jakékoliv platby kreditkou. Tudíž mám Revolut napojený na kreditku a tím, že nakupuji v Polsku skoro vše, tak jsou tam zajímavé obraty a tudíž % na penzijko. kamarád si sám sobě posílal dopisy na poštu a platil je kreditkou od KB. Náklady (tehdy) asi 2x100 Kč, příspěvek do PF 2x500 Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 31. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2023 V 24. 8. 2023 v 11:10, Patrik napsal: kamarád si sám sobě posílal dopisy na poštu a platil je kreditkou od KB. Náklady (tehdy) asi 2x100 Kč, příspěvek do PF 2x500 Kč Tomu úplně nerozumím, ale bezva nápad, platit kreditkou sám sobě:-). Také platím kreditkou co nejvíc, protože mi jde 1% na penzijko. Je to takové milé přilepšení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2023 před 46 minutami, Ivan Lelák napsal: Tomu úplně nerozumím, ale bezva nápad, platit kreditkou sám sobě:-). Také platím kreditkou co nejvíc, protože mi jde 1% na penzijko. Je to takové milé přilepšení. Asi si posílal dopisy na dobírku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 31. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2023 Přesně tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 31. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2023 A nefungovalo by třeba i nabíjení Revolutu? (vím, že některé společnosti to mají vyčleněno jako výber hotovosti, který se rovnou úročí, ale - ťukťuk - u všech poskytovatelů, kde jsem zatím kreditku měl s tím nebyl problém). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 31. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2023 před 30 minutami, Maro napsal: A nefungovalo by třeba i nabíjení Revolutu? (vím, že některé společnosti to mají vyčleněno jako výber hotovosti, který se rovnou úročí, ale - ťukťuk - u všech poskytovatelů, kde jsem zatím kreditku měl s tím nebyl problém). Ano funguje to. U KB A-Card. 1% mi dávají do penzijka i z dobíjení Revolutu. Tváří se to jako platba na internetu myslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Jen info - Maxbanka konečně skoro po roce slibování spustila plnohodnotnou aplikaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 Pro šťastlivce, kteří stále mají ještě i Hellopay kreditku - 5.7.2023 převedli uvěrové portfolio pod Českou spořitelnu a k 1.12.2023 ukončují přístup do internetového bankovnictví a mobilní aplikace. Uvidíme, co s kurzy provede ČS po plném převzetí, ale bojím se, že už tak výhodné nebudou. Případně @Patrik možná tuší více? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 už před časem mi od Hello přišla zpráva, že od 1.12. mění kurzovou politiku "dle pravidel banky" . Takže na to už se nehodí. Uvidíme na jaká pravidla to ČS převede. Kdyby na stejná jako dosavadní kreditky, tak 1 % (max 350 Kč za měsíc) z internetových plateb, tak by to nebylo špatné. Ke třem kreditkám ČS, co už mám by přibyly 3 další Hello. A internetové transakce je i dobití Revolutu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 @PatrikDíky moc za upřesnění. Otázka: kterou kartu použít od 1.12. pro zahraniční karty? Laicky mi přijde nejlepší Creditas a jejich EUR účet, ale tam musí mít člověk "nabito" EURy (nevýhoda oproti kreditce). Nebo je na CZ trhu nějaká obdobně výhodná kreditka? Revolut znám a neberu zde jako možnost, to už raději ten EUR účet od Creditasu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 Já mám u ČSOB CZK EUR a USD účet a ke každýmu debetku. Konverze řeším s jejich forexovym oddělením nebo vkladem na účet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 Já mám část příjmu v eurech, tak používám eurovou Debetku Creditas (i na jiné měny než EUR, má totiž konverzi do eur kurzem karetní společnosti). Další ne špatná je mBank Svět (lehce horší, než Hello). Pak je tu Revolut a Curve - ty jsou srovnatelné, Revolut bych řekl, že má více "pastí" . Ještě je tu Wise, ale tu nemám vyzkoušenou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 o kreditce s dobrými kurzy, bohužel, nevím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 Platby v eurech a dolarech nejsou problém, obě měny lze výhodně koupit ve směnárně. Problém jsou platby v různých nestandardních měnách, bohužel až na Creditas to všechny banky do USD/EUR účtu konvertují dost nevýhodně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 26. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2023 Kreditka VISA UniCredit používá kurz asociace plus konverzní poplatek (dle sazebníku) 0,5 %. V praxi mi to vychází stejně jako VISA Svět mBanky. Kreditku MasterCard miles and more, která používala čistý kurz asociace, už na jaře zrušili, o pár měsíců dřív než Hello bank. (U debetních karet používá UniCredit vlastní kurzák, který nedoporučuji, s dost velkým spreadem.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 30. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2023 Dotaz na vlastníky spořáku u VÚB, a.s. Řešil už někdo z vás výběr peněz, třeba jen části? Pro vklad jsem dostal jakýsi "přechodný" CZ účet, kam jsem prachy poslal a oni pak provedli přesun na ten SK účet. Pro výběr jsem žádné informace nedohledal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 1. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2023 Ano, vybírám každý měsíc. Prostě dám z účtu převod na český účet, jen číslo cílového účtu musím zadat ve formátu IBAN. Přijde to z toho sběrného účtu. Výhoda, pokud na cílovém účtu chcete simulovat příjem, protože zdrojový účet není na vaše jméno, ale ukáže se nějaké "sdružené účty odborů " nebo tak nějak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se